ce face un tatic ?
Salutare la toti taticii !!!
Cine poate sa ne impartaseasca din experienta sa privind ziua in care s-a nascut bb -ul scump ?
Ma refer la ce trebuie sa faca un tatic in ziua cea mare ... si in special actele care trebuiesc depuse si unde , etc
multumim
Raspunsuri
liviu`s spune:
In prima zi nu prea sunt acte de depus. La externare se pune problema depunerii unor acte, pentru completarea certificatului de nastere a copilului viu.
tata lu Toma spune:
Pai sa-ti spun cum a fost la mine pe 03.07.01:
6:00 - sotia imi da desteptarea si-mi zice ca ... naste, desi cu o seara inainte fusesem la control si doctorul ii spusese ca totul e ok si ca poate sa stea linistita urmatoarele trei saptamani (era prima zi de concediu prenatal)
Eu incep sa ma agit (ca-n filme bineinteles),mai mult decat ea dar ea ma linisteste spunandu-mi ca mai dureaza
07:30 - consultatie telefonica cu doctorul
08:00 - ne suim in masina si plecam spre spital
09:00 - consultatie la spital urmata de internare pentru nastere. Doctorul o convinge sa nasca natural (cu epidurala) desi pana atunci stabilisera ca va fi cezariana. Ea accepta si se fac pregatirile necesare
10:00 - ea intra in sala de nasteri iar eu raman dezorientat pe hol
10:00 - 14:00 doctorul trece periodic pe la mine si ma tine la curent cu evolutia nasterii. La un moment dat imi spune ca as putea asista dar nevasta-mea nu e de acord asa ca ma resemnez si raman pe hol de unde aud tipetele din sala de nasteri (se pare ca epidurala a fost o mare pacaleala). Bineinteles ca telefonul suna mereu iar eu fac un fel de transmisiune in direct pentru familie si prieteni
14:00 - aud de pe hol un tipat groaznic urmat de scancetele lui...Toma
14:30 - il vad pentru prima oara pe fiul nostru (3200g/51cm/Apgar9)
Aoleu ce frumos e !!!!!!
15:00 - intru la eroina mea iubita care spre surprinderea mea arata incredibil de bine si ma intreaba daca am vazut cat e de frumos Toma
16:00 - o ajut sa mearga in rezerva unde o asteapta un imens buchet de flori
17:00 - ma trimite acasa pentru ca cinvea trebuie sa spele lucrusoarele pentru bebe iar ea e franta si vrea sa doarma
In drum spre casa opresc si la cabinetul particular al doctorului ca sa-i las multumesc cum se cuvine.
20:00 - am terminat cu spalatul asa ca ma duc in vecini sa dau de baut
.....................................................................
Zilele urmatoare am pendulat intre spital, serviciu, casa si ... beri ca doar un baiat are tata !
Partea cu actele nu o mai tin exact minte dar incerc sa rememorez
A doua zi, cred, am fost la un birou din cadrul spitalului unde a fost inregistrat Toma si de unde se elibereaza o hartiuta necesara la Primarie.
Intr-una din zilele urmatoare am fost la primaria sectorului in care se afla spitalul cu hartia respectiva si cu buletin, certificat de casatorie, etc si am obtinut Certificatul de nastere (cred ca pe loc)
Poate un tatic mai proaspat va va da informatii mai clare.
......................................................................
Greul abia dupa aceea incepe dar merita din plin
Vlad
Un tatic fericit