Adoptii interne si internat.

Adoptii interne si internat. | Autor: adrianangi

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca e bine sa amestec (in continuare) munca de la serviciu cu discutiile de pe forum. Imi asum riscul si va aduc in atentie un material despre noua lege privind regimul adoptiilor publicat astazi in Jurnalul National:

adoptii interne
http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4642&topic=19

adoptii internationale
http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4604&mode=thread&order=0&thold=0

Va invit sa faceti comentarii pe marginea acestui articol si va multumesc anticipat.

P.S.Maine va aparea un material despre legea privind protectia copilului...

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Parerea mea este ca este o mare prostie sa se dea spre adoptie intenationala doar bunicilor, pentru ca asa cum niste bunici si-ar iubi nepotii asa sunt capabili multi oameni sa-si iubeasca copiii, chiar daca ei sunt adoptati. Pe de alta parte, intr-adevar, nu gasesc normal ca pentru a adopta copii sa se ceara astfel de sume, ceea e este de inteles ca semnifica niste adevarate afaceri. Cel mai bine este ca dosarele de adoptie sa fie verificate la sange, viata care li se va oferi dupa la fel si ca, daca acesti copii vor gasi o viata mai buna dincolo de granitele tari, sa li se dea acordul de a adoptie. Asta este parerea mea.

oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

spinos subiect.
marturisesc sincer ca nu stiu ce sa zic , ce sa cred si nu indraznesc sa am o parere.

as vrea din tot sufletul sa nu mai vad pe strazile din romania copii(cu parinti) cersind sau furand sau spaland masini.
e primul lucru care ma intereseaza pt ca e vizibil pt toata lumea, ce se intampla in casele de copii stiu mai putin si din auzite de ici de colo.

eu cred ca noi ne invartim in jurul cozii de neputintza+nepricepere+interese mai mult sau mai putin meschine.

se incearca protejarea copilasilor amaratzi de rromi care se pare multi ajung banci de organe peste hotare si cum nu se poate face bine intr-o parte fara a face rau in alta se ingradeste posibilitatea altor copii de a creste in familie dati spre adoptie.

foarte greu de spus.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by liviu`s

A fost adoptata de Guvern mai demult:
http://www.guv.ro/presa/afis-doc.php?idpresa=24212&idrubricapresa=1&idrubricaprimm=&idtema=&tip=1&pag=1&dr=

Liviu, a fost initiata de Guvern, (bine zis si adoptata) dar pentru a intra in vigoare trebuie sa fie trecuta prin Parlament. E lege, nu ordonanta de urgenta savreun ordin...trebuie sa fie dezbatuta in Senat (a scapat fara amendamente), si in Camera Deptatilor (acum e acolo in comisii). De altfel, rolul campaniei declansate de Jurnalul este acela de prevenire a aparitiei unor anomalii intr-o astfel de lege. Si Legea privind regimul adoptiilor e soft, sa vezi ce plina de "bube" e cea privind protectia copilului....

Salvati un inger:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Eu vreau sa infiez un copilas...asa ca citind articolul respectiv am simtit cum mi se ridica sangele in varful creierului!!! Oricum, multumesc Adrianangi. Asteptam vesti in privinta asta. Ce-i drept, nu pe astea, dar ma intreb ce anume merge acum in Romania pe calea cea buna :(.
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by antoioana

Eu vreau sa infiez un copilas...asa ca citind articolul respectiv am simtit cum mi se ridica sangele in varful creierului!!! Oricum, multumesc Adrianangi. Asteptam vesti in privinta asta. Ce-i drept, nu pe astea, dar ma intreb ce anume merge acum in Romania pe calea cea buna :(.
Numai bine.
anto

Imi pare rau ca ti-am dat vesti proaste... Sper insa din tot sufletul ca deputatii vor amenda aceasta lege asa cum trebuie. Adica, la adoptia internationala, vor aduce niste adaugiri necesare. Nu sunt pentru "exportul" copiilor, dar nici nu aprob incapatinarea statului de a refuza, din principiu, orice intentie buna.
Grav e ca si la adoptia interna se pun piedici pe traseu. Maine voi face o trimitere si pentru acest articol...

Salvati un inger:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Am citit si articolul privind adoptiile interne. Ce ma bucura este ca vor pedepsi pe cei care iau spaga, dar de ce nu si pe cel care da? In fine, legea spune ca pedepseste, dar cand va fi real acest lucru vom fi departe. Este pacat ca viata unor copii, viitorul lor depinde in cele mai multe cazuri de bani. M-a bucurat ca familiilor care nu isi cresc copiii in conditii normale, statul sa le ia copiii. Asta ar fi un lucru bun, daca s-ar tine de el, pentru ca majoritatea tarilor civilizate procedeaza in acest fel.
Si cel mai tare m-a impresionat ceea ce Biserica Ortodoxa Romana vrea sa faca, este un lucru cu adevarat bun, si plin de speranta ca acesti copii vor ajunge in familii demne sa-i aiba. Sper ca legile sa nu fie impotriva actiunilor care le va face BOR, pentru ca asta ar insemna, bine a zis P.S.Campineanu, sa revenim la perioada de dinainte de 1989 vis-a-vis de Biserica.
Multumim, Adriana pentru articole! Si maine vom urmari si articolul despre protectia copilului.

oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Cu multa placere! In fond, pentru oameni ca voi au fost scrise. Adica pentru acei cititori ai JN care au copii sau care sunt preocupati de soarta copiilor.
Voi m-ati "inspirat" si mobilizat... Eu va multumesc!

Salvati un inger:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Multumim Adriana pentru articole, chiar ma interesau, pentru ca si noi ne-am hotarat sa adoptam. Ne gandeam ca prin toamna sa incepem demersurile dar se pare ca ar fi mai bine sa incep deja pentru ca la anul imi va fi mult mai greu, prea multe piedici si mai ales chestia ca ei iti vor alege copilul.
Daca am inteles eu bine trebuie "sa stam la rand" :
1. ruda din familia extinsa,
2. asistentului maternal profesionist la care se afla copilul
3. unei alte persoane sau familii la care copilul se afla in plasament
"Daca nu reuseste, cauta o familie adoptatoare in evidenta sa."

Sincer ma gandesc sa grabesc procedurile.
Multumesc inca o data !

Carmen

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carmens

Multumim Adriana pentru articole, chiar ma interesau, pentru ca si noi ne-am hotarat sa adoptam. Ne gandeam ca prin toamna sa incepem demersurile dar se pare ca ar fi mai bine sa incep deja pentru ca la anul imi va fi mult mai greu, prea multe piedici si mai ales chestia ca ei iti vor alege copilul.
Daca am inteles eu bine trebuie "sa stam la rand" :
1. ruda din familia extinsa,
2. asistentului maternal profesionist la care se afla copilul
3. unei alte persoane sau familii la care copilul se afla in plasament
"Daca nu reuseste, cauta o familie adoptatoare in evidenta sa."

Carmen

Carmen, culmea ironiei este ca, desi ANPCA recunoaste ca au succes bebelusii intre 0-6 luni, pina se declara abandonul (daca se mai declara, in ziarul de simbata voi scrie si despre asta), pina se cauta rude din familia extinsa, pina se decide darea copilului spre adopptie, trec lunile... si copilul nu se mai inscrie in standarde...
Si parerea mea e ca acum legea e mai permisiva si ar trebui sa profiti de asta. Ia-ti atestat de familie adoptatoare (e primul pas), care e valabil un an de zile. Chiar daca nu faci pasul acum, sa zicem, cind te-ai hotarit ai un avantaj de timp de partea ta!
Mult succes!

Salvati un inger:

Mergi la inceput