Mamica de mai-iunie (39)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Irinusha esti o scupica foc!!!
Am ras cu lacrimi si am fost emotionata tot pana la lacrimi!!!
Pupici dulci, sa va traiasca minunea si sa va bucurati de ea pana la adanci batranetiiii!!!!!!!!!!

Nally si Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Hello!!!!!!!!!!!!!

Albinutza a nascut azi 7 mai 2004, orele 7:40 a.m., prin cezariana o comoara de baietel de 3680 de grame si 53 de cm ! ... si dupa toate probabilitatile (mai ales cele din gura surorii sale mai mari! sic!) se va numi Cosmin Alexandru (dupa cate vad cam ploua cu Alexandru in ultima vreme!)

Albinutza e la reanimare pana duminica dimineata cand se va intalni pentru prima data cu bebe-ul si reuni totodata intr-un salon de rooming -in. (asa sunt regulile casei!)

Totul a decurs snur si toata lumea se simte f. bine!

Multumesc in numele "albinutzei" tuturor pentru incurajari si multi multi pupici!...

p.s. A! mai eram dator cu un raspuns: ar fi trebuit ca cezariana intr-adevar sa fie pe 9 mai, dar asa a aranjat Dumnezeu lucrurile pentru o mai deplina siguranta.... si asa a si fost!

sotul albinutzei (si de-acum de doua ori un tatic fericit!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

L-am plasat pe ala mic mamei mele, care oricum ar sta calare pe el daca as lasa-o si am revenit la voi ... am reusit putin, putin sa revin cu noutatile la zi si incerc sa va raspund.

Madutza, ce ma bucur ca ai revenit! Mie una mi-a fost dor de tine! Si frumoase poze ai ... cine-i frumuselul din bratele tale? Ca-i tare dragalas! Si de kg nu-ti face griji, nu o sa ai timp sa mananci si sa vezi tu ce o sa slabesti!

Mona, iti spun ce mi-au spus mie in clinica, atunci cand inca mai alaptam: daca tu esti stresata, trista si nelistita, totul preia bb-le. Incearca sa te calmezi si ai sa vezi cum vine si lapticul ... la unele femei vine dupa 3 zile, la altele dupa ca. o saptamana. Important e sa nu stresezi sanii prea tare sa nu faci blocaj de lapte sau sa-ti termini sfarcurile. Mananca bine, bea f. multe lichide, dar nu lactate (in general nu exagera cu lactatele ca nu stiu ce face cu laptele) si NU ceai de menta sau roinita - reduce laptele ... eu il beau acum in loc de apa.
Poate Lia nu prinde bine sanul ... sfarcul trebuie sa fie in fundul gurii, deci sa prinda tot sfarcul cumva. Si normal nu trebuie sa doara daca e prins bine. Sau poate e si ea asa disperata ca tine ca nu se mai chinuie ... asa ca te rog din suflet, nu te mai stresa, liniste-te! Mie in spital imi dadea si supliment nutritiv ptr. ca inca nu ajungea colostrul ... ai incercat si asta. Nu inseamna ca o intarci, dar o hranesti bine.
Eu una ti-as trimite lapticul meu, dar nu-i bun de nimic ... ca asa i l-as da lui Cris. Acum spune tu, cine e mai ghinionista? Viata-i o curva cateodata! - scuze expresia!

Albinutza, nastere usoara si refacere rapida! Ce m-am bucurat cand ti-am vazut mesajul! Te pupic!

Pietricico, nu te mai stresa ... doctorii astia sunt niste dobitoci, vorbesc numai prostii. Si mie mi-au spus - mai bine spus, speriat - ca e copilul mare ... deja ma vedeam rupta in doua si uite ca a avut o greutate normala. Lasa ca o sa vezi tu ca totul e bine si bb-le o sa fie sanatos tun cand o sa-l ti in brate! Capul sus!!!

Tutus, cum iti mai merge? Tot racita? Nu te ingrijora, si eu tot "smorcaita" am nascut ... merge si asa ;)

Erykutzo, distractie faina cu mamica si surioara ta!

Nally, nici eu nu prea am dormit noaptea trecuta. Pe la 1 fara ceva i-am dat sticluta, dupa care am sperat sa dormim ... dar de unde, ca am stat si ne-am smiorcait ... cred ca a avut colici. L-am tot pacalit cu suzeta - pe care nici nu vroiam s-o folosesc vreodata - si intr-un tarziu a adormit facandu-i eu masaj pe burtica ... Dupa el am adormit si eu cu capul pe el ... il luaseam in patut intre noi sa nu mai fac drumuri la patutul lui - alta chestie pe care am zis ca nu o s-o fac niciodata. Dar uite ca mi-a dormit asa pana la 7 dimineata, si noi pe langa el.
Nu inteleg de ce il scoli tu sa-i dai sa manance. Mie mi-au spus toti sa-i dau doar cand cere si sa-l las sa bea cat vrea. Apropos, la noi variaza intre 40 si 60 ml, acum si ceva ceai de colici.
Azi a venit moasa sa ne vada si am fost cea mai mandra. De cand am iesit din spital a luat puiul meu 100 g ... ce inseamna ca are doar 30 grame mai putin ca la nastere. Eram umflata in pene de nu mai puteam ;) Tot asa a fost multumita ca-i puternic, are pielea frumoasa (fara cojite) cu toate ca nu-i dau cu nimic, nu are icter si ca papa bine. Tot ea mi-a spus ca trebuie sa-i dau cat cere ... cred ca in curand trec pe mai mult laptic. Mai vedem!

Eu sunt destul de bine ... mi-am mai revenit. Sanii si-au mai dat drumul, asta dupa ce am facut ce mi-a spus moasa. M-am tras pe ei sub dus cald, ii tin stransi cu un fular ca de abia mai respir si le pun comprese reci. Pastile pe care le iau m-au tampit in schimb ... am diaree, am greturi mai mari ca in sarcina, dureri de cap si ma molesesc total ... dar mai trebuie sa le iau pana luni. Rezist eroic!
Inca ma dor muschii, adica inca nu a trecut febra musculara de la nastere ... dar asteptam din zi in zi sa treaca. Uterul se retrage frumos, cateodata mai doare, dar cica ar fi contractiile de retragere. Ce ma dispera sunt cusaturile ... acum dor la fiecare pipi, dar imi revin ca ma spal de fiecare data cu apa rece (sfat de la doctor). Boby mi-a luat promisiunea ca nu ma uit ce-i acolo pana nu trece ... ca cica sa nu ma sperii. Il ascult cuminte. Dar vorba moasei, sunt lauza si trebuie sa stau linistita si sa ma odihnesc ... barem 10 zile. Deci lauzelor, stati cuminti si lasati-va rasfatate!
Gata ca iar am exagerat si cam "scartaie" puiul meu. VA pupic!

Irinusha & Cris (03.05.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

FELICITARI fericitilor parinti!!!
Sa va aduca Puiutul vostru numai bucurii, sa fie sanatos si sa aiba o viata fericita! Pupici ptr. mamica lui si refacere grabnica!!!!

Irinusha & Cris (03.05.04)

Mergi la inceput

Felicitari Albinutza!!!!!!!!!!
Sa va traiasca minunea de baiat si sa va bucurati de el!!! Refacere cat mai rapida mamicutei dragi!

Nally si Sebastian

Mergi la inceput

Irinusha eu il trezesc pentru ca asa mi-a spus doctorita lui , ca daca nu cere la 3 ore sa-i dau sa pape, dar mai mult de 5 ore sa nu treaca de la ultima lui masa! Si facand asa in 4 zile a luat 250gr. !!! (asta cand am fost la ultimul control!) Ca la noi nu vine nimeni acasa sa vada ce face bebe!!
Iar cu dormitul in patul vostru eu nu recomand deloc!!! Pai ce vrei sa te pedepsesti singura??? Stiu ca sunt dragutzi de iti vine sa-i mananci dar nu trebuie pusi in pat ca devin niste mici teroristi!!!! Lasa-l la el in patut ca doar de aia i-ati luat, nu?
Sebi vad ca s-a mai linistit! Si doarme acum! va zic maine cum a fost si in noaptea asta!!!
Hai te pupic dulce, si o noapte usoara pentru amandoua!!!!

Nally si Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

pt cei 2 Alexandru, unul cu mami Maria si altul cu mami Albinutza. Sa aveti sanatate si fericire si tot ce va doriti!

Irinusha, acum nu era moasa sa spuna ca "teatrul" tau nu e la inaltime, dar chiar sa sti ca ai fost tare si ai facut totul f bine. Exact asa am simtit si io cu R ca ma rup in 2, dar a trecut si uite ca imediat o sa mai aduc pe lume un puiut (Doamne ajuta). Ti-ai spus tare frumos povestea. Pupici frumusetii voastre mici si lasa modestia la oparte cand vine vorba de copilasul tau. Nu sti ca al tau copil e rupt din Soare (chestie valabila pt fiecare mamica)? Spuneai ca l-ai culcat pe Cris cu voi in pat. Si noi tot asa am facut si uite ca acum de 2 sapt l-am pus pe R in patutul lui (patut de copilasi nu de bebe) si ii place extraordinar de mult. Nu vrea sa doarma cu nimeni altcineva, el, care pana acum a dormit f putin singur la el in patut. Oricum, important e ca el sa se simta bine si voi (tu si tati) sa puteti sa va odihniti.
Nally, mama draga ce papa nazdravanul tau ... Doamne ajuta-i!
Iuliana, esti tare atenta cu ozele. Merci, asa am si eu ocazia sa va cunosc. Io is cam puturosenie si tot nu am timp sa pun cateva poze sa le vedeti, cine stie, poate totusi zilele astea (pe ultima suta de m).

Fetelor dragelor noi suntem bine. Moasa a zis ca e ok cu bebe, nu stie ce-i cu zgomotele din burtica dar daca bebe misca, inseamna ca e ok, iar de durerea de gat mi-a spus sa iau ceva dropsuri. As fi vrut sa ies din casa sa-mi iau ceva pt gat, dar vremea asta imputita nu m-a lasat, asa ca ceaiul de tei si mierea mi-au fost unpic de ajutor. Hai ca e tarziu si merg si eu la culcus. Sa aveti noapte frumoasa si linistita .

"Ma-ma" cu sau la bord de 38 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Albinutza,felicitari!!!Sa va traiasca baietelul!!!

Irinusha,multumim pt poveste!
Tutus ma bucur ca bb este bine.

iuliana & din burtica (32+ sap.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

FELICITARI ALBINUTZA SI SANATATE MULTA SI TIE SI BAIETELULUI TAU

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei (4 ani) si a Mariei din burtica (33+ saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Ufff fetelor ce de bebei!!!!!

Maria si Albinuta felicitari sa va dea Dumnezeu sanatate sa cresca bebeii mari si voinici !!!!!!

Irinusha, esti o dulce. Ai povestit asa de frumos ca mi-au dat lacrimile!!???
De Lauraa nu mai stii nimic??

Monet, nu mai plange. Nu vine lapticul daca plangi. Cred ca ti-e greu, dar trebuie sa fii tare pt LIA.

Eu am fost azi la spital pt niste analize care se fac inainte de cezariana si mi-a povestit fiecare detaliu despre operatie, despe cele 3 zile pe care le vom petrece in spital dupa. Mai fetelor, la prima cezariana nu am stiut atatea si eram mult mai calma!!
De azi in 2 saptamani sa va ganditi la mine (ca mi-e o frica!!!)
Acum despre kilograme--sa va spun si eu--deci apropae 37 de saptamani 19 kilograme mari si late!!!!!!!

Dana 36+de saptamani si Andrei

Mergi la inceput