Mamica de mai-iunie (39)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iulia P. spune:

Maria, FELICITARI! Sa va traiasca feciorul, sa creasca mare, sanatos si sa aiba o viata plina de bucurii. La multi ani si pentru el si pentru mamica!

Iulia P. si bebe Thomas (35 saptamani)

Mergi la inceput

Monet, am vazut noile imagini. Lia este o frumusete de fetita! Pe de alta parte, imi pare rau ca trebuie sa treci prin momente atat de neplacute legate de alaptat. Am inceput si eu sa ma intreb cum va fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Laurina,Nally au fost placute plimabrile,si cea de azi,chiar daca a batut vantul,si cea de ieri
Monet imi pare rau ca ai probleme.
Eryka,cred ca arati cam asa intre mama si surioara ta.
Nally poate Sebastian o sa fie cumintel si o sa te lase sa te odihnesti.
Laurina Crema se pare ca are ceva urme de rezultate,parca nu mai am picioarele asa de umflate...sau doar am eu impresia...nu stiu.Eu o sa imi dau in continuare si om vedea

iuliana & din burtica (32+ sap.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Cady, ceva noutati de la doctor? Asteptam vesti!!! Poate ai deja vestea cea mare.....

Oanna crezi ca tati meu s-ar uita la astfel de documentare??? No way!!! E atat de blegut la faze d-astea....Referitor la kg, nu m-am mai cantarit de saptamana trecuta, cand bateam spre +20, asa ca nu te plange. O sa pun si eu poze cu balenutza madutza .

Mona fruntea sus!!! Stiu ca e usor sa dai sfaturi, dar incearca sa iti pastrezi moralul bun. Conteaza foarte mult pt. lactatie.

Fetele, desi m-am ingrasat rau, nu am avut parte de "complimente", din contra toata lumea nu stie cum sa ma mai faca sa ma simt bine .

In legatura cu conexiunea, nu stiu sa va aspun mare lucru. Stiu ca e prin radio, o firma de aici din Ploiesti, dar nu stiu ce firme sunt in Buc. Ne-a dus atat de ieftin ca intai ne-am facut retea in bloc si suntem cam 20 si apoi il si cunosteam pe patron (in mod normal costa 15$/luna).

Simt ca nu mai pot, cand stau jos imi baga funduletul in coaste!!! Nu va mai spun ca nu pot sa ma sterg dupa ce folosesc ca simt ca imi ies coastele...

Mie nu mi se incarca pagina Monei!!!!

Madutza & ingerasul din burtica in 38+ saptamani

Mergi la inceput

Gata, am pus pozele noi!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Madutza am vazut pozele!Ai o burtica tare dragalasa si rochita rosie imi place mult.
Nici eu nu pot sa vad pozele Monei.

iuliana & din burtica (32+ sap.)

Mergi la inceput

Madutza, tot draguta foc ai ramas, in ciuda kilogramelor castigate. Iar la capitolul kilograme castigate, nu esti singura.. Le dam insa noi jos cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna "Burticutze" si Mamici dragalase!

Daca tot ati spus toate DA, incerc sa redau traierile mele … nu stiu cat de "optimist" si cenzurat pot s-o fac, dar incerc.

Deci, duminica seara am stat cu totii la tv, la un film … pe la 20.30 au inceput contractiile si culmea erau destul de tari, dar si f. rare, cam la 45-30 min. Va dati seama ca in tot timpul filmului am avut doar 3-4 contractii, asa ca nu am mai spus la nimeni … ca doar i-am amagit de cateva ori. Asa ca ne-am pregatit toti de pat si hop la culcarica … noi2 daca avem tv in camera ne-am mai uitat putin. Pe la 22.45 apare alta contractie, de data asta destul de dureroasa, eu stau calma pe spate si urmaresc pe ceas cat dureaza, cand aud/simt in pasarica un “trosc” si dupa un “blub-blub” si simt cum incepe sa curga ceva … sar repede in sus si-mi pun repede un servetel si fuga-fuga la baie … Boby deja se uita ciudat. Ma intorc cu un prosop bagat intre picioare, ii arat lui Boby semnul de triumf (degetul mare in sus) si-i spun: Gata, hai la spital. Se uita la mine ca la o nebuna si nu se misca … trebuie sa-i explic ca mi s-a rupt apa si ca trebui sa plecam. Atunci de abia a sarit … ii anunt si pe parinti, mama intra in panica … ma ajuta toti sa ma imbrac ca eu incepusem sa tremur – adica imi tremurau picioarele necontrolat, nici eu nu stiu de ce – apa nu mai curgea, contractiile erau neregulate. In masina, stand lungita, urmaresc contractiile – f. scurte, dar din 2 in 2 minute – si scriu sms-uri (unul chiar Laurei, dar nu stiu daca l-a primit) sa anunt lumea ca mi s-a rupt apa. Vorba aia: Tara arde si baba se piaptana ;)
Ajunsi la spital urcam sus – pe scari ca eram nervoasa si nu l-am lasat pe Boby sa caute liftul – si ma duc la moase, le spun ca mi s-a rupt apa si am contractii. Ma iau si ma pun la CTG si cica vin peste 30 min., Boby revine si el (intre timp parcase masina) si se uita ciudat la mine … contractiile sunt destul de tari, dar nu depasesc 30 … Boby se invata sa le urmareasca pe monitor si se pregateste eroic la momentul cand ii strang mana. Moasa nu mai apare, deja trecusera 45 min si eu m-am dus in timpul asta de cateva ori la toaleta (ba cacuta, ba pipi) cu apa curgand dupa mine … si am mai fost si asa finuta sa mai si sterg apa de pe jos ;) Acum chiar incepe sa curga serios la unele contractii, parca ar lua cineva dopul ;)
Apare in sfarsit si moasa sa ma duca la dr., inainte de asta ma si controleaza, era in jur de 1 fara ceva si eu eram dilatata doar 1 cm, dar colul era f. elastic. Dr. ma ia si ma intreaba de toate de parca eram la o cafeluta si barfa, imi pune un catetar pe mana (ptr. perfuziile de mai tarziu) si ma chinuie si cu asta … eu ma revansez lasandu-i lacuri in urma …
Apare din nou moasa si-si cere scuze ca in noaptea asta e full – nici ea nu stie ce s-a intamplat – si nu au camera de travaliu libera, dar in curand mai naste o femeie si se face una libera, pana atunci ma trimite intr-o camera provizorie. Era destul de frumusica, dar ma simteam in plus … asa ca am ramas tot timpul in picioare ca sa nu deranjez (v-am spus eu ca nu sunt zdravana), ma legan la fiecare contractie, il strang pe Boby de mana si respir … cand apare moasa. Noroc cu ea ca-mi spune sa nu mai respir asa ca doar o sa ametesc si o sa ma doara capul – eu respiram ca in filmele americane, ceva de genul unei locomotive si ma miram de ce nu ajuta la nimic – si-mi explica ca trebuie sa respir adanc in burta – sa oxigenez si copilul – si tot asa sa dau aerul afara … si totul f. lent. Minune, ajuta … parca sunt mai usoare. Pleaca din nou.
Apare in curand si ma duce in camera de travaliu … eu intre timp tipam deja dupa PDA, dr. imi daduse un formular informativ pe care sa-l semnez ca sunt de acord… binenteles ca si cu documentatia riscurilor posibile. Boby se arata speriat, dar ma lasa sa-l semnez vazunda-ma asa disperata. Imi explica si dr. si moasa ca toti anestezistii sunt in operatii si ca oricum trebuie sa fie analizele sangelui gata ca sa vada daca pot sa-mi dea PDA sau nu. Ca sa ma simt mai bine imi dau prin perfuzie un calmant … doar ma ameteste si atat. Rezist eroic, intreb doar fara pauza cand sunt gata analizele si cand apar anestezistii … cred ca eram tare enervanta. Contractiile sunt din ce in ce mai tari, dar respiratia corecta si faptul ca Boby era langa mine si puteam sa-i strang mana ma ajuta enorm. Ba chiar mai face si glume … intre contractii eu incerc sa ma odihnesc, ba chiar cred ca am mai si adormit. Din pacate la mine nu erau contractiile la intervale egale, iar unele erau mai tari decat altele. Primesc ceva contra durerilor, si-mi face bine, contractiile usoare aproape ca nici nu le mai abserv … aparatul de CTC arata numai tampenii, toate erau in jur de 30. Deja la cele tari eu imi fac “aer” intr-un mod galagios … Boby e un dragut si zice ca nu eram exagerata.
Pe la 3 eram deja dilatata 6-7 cm si moasa ma lauda ca fac totul perfect si ca respir bine si sunt tare puternica … eu tip dupa PDA. Analizele sunt gata, se dovedeste ca am o infectie in corp (eu cred ca de la colita) si ca trebuie sa-mi dea penicilina sa apere copilul. Ptr. asta imi opreste analgeticul … anestezistii erau dati disparuti, eu urlam dupa PDA, moasa ma lauda ca fac totul bine si ca oricum in timpul expulziei nu o sa mai fie asa rau ptr. ca pot face si eu ceva …
Pe la 4 eram dilatata 9 cm, dr. ma asigura ca acum PDA-ul oricum nu mai ajuta si ca e sigura ca o sa fac treaba buna … eu simt ca innebunesc. Moasa ma incurajeaza zicand ca la 5 am nascut, capul sus … imi vine sa le omor!
Si incepe “marea placere” … iar mie imi place sa spun ca am rezistat eroic, urland! Pe tot parcursul sarcinii mi-am spus ca eu nu scot un sunet, acum nu am mai tinut cont, pur si simplu am urlat … parca treceam mai usor peste tot.
Dar sa revin, pe la 4,40 incep contractiile de expulzie, pur si simplu simti ca apasa ceva mare pe osul pubian, durerile de contractie sunt mai usoare, dar acum apar si celelalte dureri. Moasa ma intreaba daca simt o presiune si la popou, eu: stai sa vad. Si da, este, dar mai usoara. Ma controleaza si spune ca copilul sta sa intre in canalul vaginal (asa-i spune ?) si cheama dr.. Boby iese afara (vorbisem deja cu moasa inainte ca nu vreau sa participe la partea asta si nici nu vreau sa taie cordonul) si bine a facut … nu cred ca m-as fi putut comporta asa liber daca era acolo. In jur de 5 trebuie sa imping … nu stiu de ce spun toate ca simti nevoia sa impingi ca la kk, eu simteam nevoia sa ma ridic dupa masa si sa plec sa las totul balta … simteam doar dureri si nici alta nevoie. Dar dupa moasa imping cand vine o contractie … nu-i deloc placut, simti ca te rupi in doua si ca esti prea mica ptr. atata cap. Tip ca din gura de sarpe … o bat pe dr. la cap sa faca ceva sa il scoata de acolo ca eu nu mai pot … ele ca nu pot face nimic, ca am putere si trebuie sa vreau. Le mai pacalesc din cand in cand si nu fac nimic cand am totusi contractie … ele tot se mirau de ce nu mai merge CTG-ul bine. Eu tac chitic si mai incarc puteri. Ba chiar reusesc sa-l trag inapoi intr-o pauza de contractie … zau ca nu am vrut, dar pur si simplu s-a intamplat. Trebuie sa ma las certata … noroc ca nu i-am facut rau micutzului ca l-am chinuit asa tinandu-l in canal. La 5.27 reusesc sa-l imping afara, dupa ce iese capul totul e floare la ureche. Il vad pe masa ca un vierme, nu plange, scranceste doar … intreb ca nebuna intai ce e, mi se spune ca-i baiat si de abia atunci realizez ca nu plange si intreb speriata ce are … Imi spune toata lumea ca-i totul OK si mi-l pune pe burta. E tot alb, ochii inchisi si tare dragalas … ma bufneste plansul si-l pup ca nebuna pe cap. Boby se uita prin usa crapata si vad ca aproape plange.
Dr. trage ca nebuna sa iasa placenta, pe mine ma doare iar de mor … imping, iese si scap si de asta. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar la mine nu se adevereste nici o experienta a altei femei, ceva de genul: cand copilul iese nu mai simti nici o durere. Pur si simplu simti ca nu mai ai dimensiunile de dinainte si doare tot … Moasa imi ia copilul de pe burta si-l duce la control (APGAR: 9,10,10 si sunt tare mandra), mandrul tatic dupa el … pe mine ma coase dr. ptr. ca din pacate am ruptura de perineu si de labii … iar o “placere” ptr. ca simt totul. Vine un dr. de copii sa-i faca primul control (U1), iar eu nu rezist fara sa asist si ma dau jos dupa masa … toti dupa mine sa ma prinda in caz ca pic. N-am picat si am asistat fericita cand puiutul meu a trecut cu brio peste tot!
Ne-au transferat in camera veche (norocoasa ce sunt erau toate camerele la sala de lauze ocupate si a trebuit sa astept iar) … eram franta dar asa de fericita sa-l am pe puiut langa mine ca nu-mi mai trebuia nimic … am stat doar sa ma uit la el.

Cam asta a fost nasterea … faze haioase au fost cand, instruit bine de dinainte, Boby mi-a amintit la o contractie sa respir … chiar facandu-mi bine ca eu chiar uitasem. Dupa, l-am laudat, fapt care imi spunea la fiecare contractie sa respir … pana nu am mai rezistat si am tipat la el: da’ respir, nu vezi?! Si el de colo: Vroiam sa fiu sigur ca nu uiti!
Sau cand stateam la CTG, contractiile erau inca suportabile, iar in camera de nastere urla o femeie … Boby deja se albise, eu de colo: E doar teatru Tzushca, nu-ti face griji! Ca sa vada mai tarziu ca si nevasta-sa poate face “teatru” ;)

Sper ca nu v-am speriat prea rau ... trebuie sa stiti ca nu mai conteaza nimic cand o sa va tineti minunile in brate ... asa ca, "curaj gaina, ca te tai!" ;)
Va pupic!

Irinusha & Cris (03.05.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Eu tot nu am reusit sa citesc ce ati mai spus si facut ... deh, datorii de mama, somnul de dupa amiaza (l-am recuperat pe cel din noapte) si inca doi pe un computer ... dar sper ca in curand sa intru si eu din nou in hora ;)

Vreau insa s-o felicit pe Maria!!!!
Sa va traiasca Printisorul! Sa va aduca numai bucurii, sa creasca mare si sanatos si sa fie un smecher mic!!! Pupici ptr. mamica si bb!!!

Va pupic si va doresc un week-end minunat!!! :)

Irinusha & Cris (03.05.04)

Mergi la inceput

Irinusha! mey, tu trebuie sa te faci scriitoare!!!! Tare bine ai povestit. Am zambit, dupa aia m,i-au dat lacrimile (cand l-ai luat in brate) si apoi am ras cand ai scris fazele haioase!!!!

Mergi la inceput