Chlamidia

Chlamidia | Autor: anyar

Link direct la acest mesaj

Buna,
Sunt si eu o viitoare mamica -10 sapt. si am o mica problema. Am primit rez. la analize si toate sunt ok, mai putin Chlamidia care e pozitiva. Dr. mi-a dat sa fac tratament 12 zile cu Clotrimazol si sa repet Urocultura. E normal sa fac un astfel de tratament la o sarcina asa de mica, nu o sa fie afectat BB? Ce pot face? Exista vreun alt tratament?
multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

nu stiu daca iti va trece cu unguentul dat. La antibiograma ce medicamente apar ca fiind sensibile?

Unguentul pe care ti l-a data eu l-am folosit cand eram in 30 de saptamani pt candida.

Pt chlamydia stiu ca un tratament bun este sumamed, este scump dar are un spectru larg de actiune. Da-i un search pt ca a mai fost discutat acest subiect si ai sa vezi ca sunt si medicamente romanesti mai ieftine care pot combate aceasta infectie.

Oricum, testul trebuie repetat ca sa te asiguri ca tratamentul a fost cel corect.

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Din proprie experienta: se mai trateaza si cu Amoxicilina. Este un antibiotic care se poate lua fara probleme in sarcina. IMPORTANT este ca si partenerul sa faca in acelasi timp tratamentul, altfel este posibila o recontaminare (se transmite pe cale sexuala).
Multa sanatate si sarcina usoara!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Cristina,

si mie mi-au iesit ieri analizele toate ok doar Chlamidia pozitiv (si in singe si in col)!
problema este ca noi sintem in asteptare sa vedem daca vom avea o sarcina (adica de abia a trecut perioada fertila) si ma gindesc totusi sa incepem tratamentul cu ceva care se ia in sarcina (fiindca este posibil sa fie deja o sarcina si sa nu o afectam)... tu spui ca Amoxiciclina este ok pt. sarcina? ce gramaj si cite se iau la cite ore si daca acelasi tratament se aplica si sotului? am inteles ca doza poate fi una singura sau de 7 zile?
am sa sun si la cabinet insa dr. meu e f greu de gasit.
multumesc mult.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Shobo

Cristina,

si mie mi-au iesit ieri analizele toate ok doar Chlamidia pozitiv (si in singe si in col)!
problema este ca noi sintem in asteptare sa vedem daca vom avea o sarcina (adica de abia a trecut perioada fertila) si ma gindesc totusi sa incepem tratamentul cu ceva care se ia in sarcina (fiindca este posibil sa fie deja o sarcina si sa nu o afectam)... tu spui ca Amoxiciclina este ok pt. sarcina? ce gramaj si cite se iau la cite ore si daca acelasi tratament se aplica si sotului? am inteles ca doza poate fi una singura sau de 7 zile?
am sa sun si la cabinet insa dr. meu e f greu de gasit.
multumesc mult.

Eu asta am luat (si sotul idem) cu vreo doi ani in urma cand eram prin saptamana a 14-a. Testul a iesit pozitiv pe la inceputul sarcinii si dr. de aici mi-a spus ca cel mai bine e sa incep tratamentul din trimestrul al II-lea. Am luat varianta nemtesca (Amoxicilin), cate o pastila timp de o saptamana (amandoi in acelasi timp) dar nu pot sa-ti spun gramajul pentru ca am uitat si nici n-am mai pastrat cutia. Oricum tratamentul a fost eficient si la urmatorul control nu mai aveam nimic. Intreaba insa neaparat un doctor, testul ptr. depistarea Chlamydiei e o procedura de rutina si orice ginecolog ar trebui sa stie ce tratament trebuie urmat tinand cont si de eventualitatea unei sarcini. E posibil sa-ti prescrie alt antibiotic, exista mai multe care sunt permise in sarcina.
Succes!

Cristina

Mergi la inceput

ok. merci frumos Cristina

am sunat la cabinet si am dat ca de obicei doar de asistenta d-nei dr. care mi-a zis ca mai mult ca sigur dr. imi va da SUMAMED 500mg (3 capsule) -deci tratament de 3 zile eu si sotul in acelasi timp. mi-a zis sa sun miine sa dau de dr. ca sa mi-l prescrie chiar ea.
probabil ca stiu si asistentele din atitea cazuri...

ceea ce ma framinta mai tare acum este ca am dureri de ovar sting de citeva zile cam suparatoare, trec doar daca ma apas tare acolo si daca seara pun o pernuta acolo. am avut anexita lunile trecuta dar am tratat-o cu 2 serii de antibiotice (ampicilina si Cefalexin, ambele 500mg)plus Ketonal si supozitoare Indometacin. mi-a cam fost frig la picioare intr-adevar toate dim. astea si s-ar putea sa o fi facut din nou, desi la ultimul consult cu eco (21apr) dr. mi-a zis ca rezolvat anexita. intrebarea ar fi:

poate da Chlamidia dureri de ovare? caci alt simptom nu prea am; uneori mai apar ceva surgeri dar usoare (am avut si Candida) si mai pun cite 1 ovul Tergynan sau Macmiror.

multumesc mult.

Mergi la inceput

Iata ce-am gasit despre "manifestarile" Chlamydiei:

La femei infectia afecteaza vaginul si colul uterin iar simptomele, atunci cand apar, sunt reprezentate prin secretii vaginale anormale, sangerari vaginale anormale, cel mai adesea dupa contactul sexual, dureri in zona abdomenului inferior (jos, aproape de zona pubisului), intepaturi sau arsuri in timpul urinatului.Asadar, la femei infectia determina leziuni la nivelul vaginului (vaginita), a colului uterin (cervicita) si a mucoasei uterine (endometrita) iar la barbati leziuni la nivelul uretrei (uretrita). Fiindca este "tacuta" infectia poate progresa luni sau chiar ani de-a randul fara ca persoana infectata sa isi dea seama, fiind infectate caile genitale superioare, afectand la femei trompele uterine (salpingita) iar la barbati epididimul (epididimita) sau glanda prostata (prostatita).
Infectia cu Chlamydia reprezinta o probabilitate foarte mare de aparitie a unei sarcini extrauterine (sarcina ectopica) din cauza afectarii trompelor uterine.
Deci trebuie neaparat tratata!!!

Cristina

Mergi la inceput

Cristina,

esti o draguta! de abia astept azi ora 16:00 sa-mi sun dr. sa incepem tratamentul. voi 2 ati mai facut teste dupa tratament sa vedeti daca mai apare chlamidia? cam la cit timp?

te pup

Mergi la inceput

Dupa tratament am repetat doar eu testul urmatoarea data cand am fost la controlul de rutina pentru sarcina - parca dupa vreo trei saptamani. De data asta era negativ si dr. mi-a spus ca si daca sotul a luat pastilele atunci nici el nu mai are nimic, deci nu-i nevoie sa fie testat si el. Oricum, inainte de asta noi n-am avut nici un fel de simptome, se intampla de obicei ca boala sa treaca mult timp neobservarta. Chlamydia, odata vindecata, nu mai apare decat daca o iei din alta parte.

Cristina

Mergi la inceput