Fibrom, polip si chist

Fibrom, polip si chist | Autor: crina71

Link direct la acest mesaj

La ultima ecografie transvaginala mi s-au descoperit un fibrom, un polip de 14mm si un septated chist.
Incerc de citeva luni bune sa am un bebe, doctorul mi-a spus ca totul e in regula.
E posibil ca una din cele 3 formatiuni sa impiedice formarea sarcinii?
Multumesc de raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Imi pare rau pentru tine. De fapt pentru noi. Pentru ca ma gasesc in 2 din cazuri. Dspre fibrom, poti cauta aici
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=23533
Si oricum pastram legatura.
Mie asa mi s-a zis. Ca din cauza fibromului care deformeaza cavitatea uterina, ovulul fecundat nu nideaza.
Despre micul meu chist, abia astazi am aflat. Si sunt terminata. Numai asta imi mai lipsea
Revino cu amanunte. De asta suntem aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Rachel, despre ce chist vorbesti? Daca e chist ovarian, se rezolva mult mai usor decat crezi. Eu am avut chist de 46 mm si acm scapat in mai putin de 2 saptamani facand bai de plante.
Astept detalii.

Apropos, si de fibrom se poate scapa la fel, insa dureaza mult mai mult. In comparatie cu fibromul, chistul este un fleac. Nu dispera.

Crinuta

Mergi la inceput

Crinuta, nici eu nu stiu sigur. Mi s-a spus ceva de 4 cm, dar nu am inteles ce e asta: dimensiunea ovarului cu chist sau doar a chistului. Am aflat de el abia ieri, si data trecuta, adica acum o luna cand am fost la embolizare, nu era. Am facut in ambele cazuri ecografii abdominale si transvaginale. Nu stiu daca ar fi fost in vreuna din dati vreo eroare.
Spune-mi ce tratament ai facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Incerc sa mi-l amintesc acum, sper sa nu omit ceva.
In orice caz, cele mai importante plante sunt : codita soricelului, urzica moarta, cretisoara, coada calului, pelin, galbenele, mesteacan, frunze stejar, radacina soc, matase de porumb, ienupar, muguri plop.

La pui in apa fiarta cateva minute, si apoi acoperi oala cu ceva cam 10 minute.
Ai insa nevoie de un lighean mare, deoarece apa trebuie sa iti acopere rinichii.
Cand te asezi in lighean sa nu fie ceaiul fierbinte, ci doar caldut. De asemenea te poti acoperi cu un prosop cat stai in lighean. Ideea este sa nu racesti, deci mare grija la acest aspect.
Dupa 20 de minute, doar te infasori cu prosopul, nu te stergi, si te bagi imediat in pat, la caldura. Este esential sa nu racesti.
Cel mai indicat este sa faci baile inainte de culcare. In cazul in care faci baia in timpul zilei, stai in pat cel putin 1 ora dupa baie.
Cam asta.
Daca mai ai intrebari scrie-mi.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Eu am avut un chist de vreo 4 centrimetri si am scapat de el fara
nici un efort. Am avut o infectie urata in gat si pe o perioada de
4 luni am facut mai multe cure cu antibiotice tari, acelea cred ca
m-au ajutat si la chist pentru ca la primul ecograf mi s-a zis ca nu
mai am nici urma de chist.

Concluzie: cred ca de chist se poate scapa cu antibiotice.

As scrie ce fel de antibiotice am folosit, dar imi este teama ca sunt
prea tari si prea scumpe pentru un chist, sigur medicul ginecolog va
poate oferi ceva mai adegvat pentru asa ceva, care sa nu fie prea
tare pentru un chist.

Multa sanatate!

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Eu am salvat tratamentele calugarului Mihai Neamtu, postate mai demult de Crinuta - pt. Crinuta- si le postez mai jos. Seamana cu ce ne-a scris aici.
1 - bai
-alun( frunze)
-cicoare( planta)
-coada soricelului( planta)
-mar paduret( frunze, fruct)
-mur ( frunze)
-musetel( flori)
-mesteacan( frunze)
-meces( fruct, frunze)
menta
-nuc9 frunza)
patrunjel( frunza)
paducel( flori)
soc(flori, fruct)
-stejar(frunze)
tei(flori)
-trifoi rosu( flori)

Mod de preparare: se iau 3 linguri din fiecare planta si se pun intr-un saculet de panza deasa, nedecolorabila. Se fierb 2 minute in 4-5 litri de apa. Se acopera cu un capac in timpul fierberii. Numarul speciilor de plante folosite trebuie sa fie in proportie de 50% din lista de ceai.
Se fac bai de sezut intr-un lighean timp de 10- 15 minute. Nu se fac bai in ceai fierbinte sau rece.

2-Comprese( sunt bune la chisturi, fibroame, inflamatii, etc)
Pentru fiecare compresa se folosesc 4 bucati de panza alba subtire si dea sa, imbibate in :
1- lapte fiert
2- tuica de prune de 50-55 grade
3-vin alb cristalin
4-vin rosu
Peste ele se aplicA un start subture de frunza de sfecla de zahar sau o felie de sfecla taiata in lung. In loc de sfecal de zahar se mai pot pune frunze de potbal sau brusture.
Prima compresa, cea cu lapte trebuie sa fie pusa pe piele, a doua peste prima, cea cu tuica, apoi cele cu vin, in ordinea data mai sus.
Panzele nu trebuie sa fie mai late de 15 cm sau decat necesitalocul dureros.
Compresele vor fi asezate pe locurile precizate si lasate 6-8 ore, de preferinta noaptea. Se leaga toate compresele si se acopera cu o faza gorasa, pt a nu transmite mnirosul in asternut sau la pijama.
Dupa luarea compreselor, locul de aplicare se mamseaza cu o solutie de amestec de spirt medicinal si parfumuri( levantica, lacramioara, narcisa, trandafir, etc).
2 Ceai pentru boli genitale:
-coada calului
-coada racului
-coada soricelului
-iarba mare
-papadie
-patlagina
-urzica vie
-urzica moarta
-osul iepurelui
-caline
-potrocea
-priboi
-bardinoc
-patrunjel de gradina
-patrunjel de camp
-musetel
-trifoi
-paducel
-mar paduret
-macese
-tataneasa
mesteacan
-corn
ps- nuc si stejar se adauga numai daca nu prezinta dureri.

Trebuie sa beti 3 litri de ceai pe zi, iar baile se fac odata pe zi, seara, de preferinta inainte de culcare.
Atentie mare la bai sa nu raciti, deoarce efectul va fi opus celui dorit. Dupa bai nu va stergeti cu prosopul, va unfasurati, si va bagati in pat la caldura, cel putin o ora.

Ilenya

Mergi la inceput

Va multumesc fetelor!

„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Unele chisturi sunt hormonale si apar ca urmare a unui stress, e posibil ca la urmatorul ciclu menstrual sa dispara...
Problema apare la chisturile functionale care se rezolva numai de catre dr., intr-un fel sau altul.
Candva, de mult am avut si eu ovare polichistice. Am scapat, nu stiu cum si nici cand, dar am inteles ca trebuie sa ma enervez mai putin si sa am grija sa nu racesc, sa fiu atenta la umezeala, etc.
Cu stressul am reusit mai mult sau mai putin, macar numar pana la 10 inainte de a apuca sa spun ceva, si oricum nu imi mai bat capul decat cu cine trebuie, in rest e usor de rezolvat.

Cu fibromul e altceva...
Eu am un copil, aparut cu tot cu fibrom - un monstru care a crescut pe sarcina de la 1 cm la 15 cm - un copil sanatos si minunat de 9 luni.
Am facut un tratament naturist cu plante care mi-a rezolvat f. multe probleme inclusiv fibromul, dar asta doar momentan. Pt a scapa de fibrom definitiv tb sa faci embolizare, histerectomie, etc... doar chirurgical, altfel nu se poate.

Tratamentul:
2.5l apa se fierb si apoi se infuzeaza cate o mana de floare de salcam, musetel si pelin timp de 15min. Apoi se strecoara si cand ajunge la o temperatura suportabila se fac irigatii si bai de sezut. Tratamentul se face 10 zile, urmat de o pauza de inca 10 zile si iar 10 zile tratament, timp de 3 luni.
Cred in tratamentul asta, pt ca datorita lui il am pe Alex, pt ca o prietena a mea are si ea un copil de 3 luni si o verisoara naste saptamana viitoare. Toate cu fibrom uterin, toate sarcini duse la termen - si eu am dus 39 de saptamani si nu intrasem inca in travaliu. Dar el nu rezolva problema decat pe moment.
Deci cu chistuirle daca nu sunt functionale, nu e chiar asa o problema.
SANATATE,

Carmen

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by l_carmen2003
Pt a scapa de fibrom definitiv tb sa faci embolizare, histerectomie, etc... doar chirurgical, altfel nu se poate.
Carmen

Sper sa te contrazic intr-o zi! SPER din toata inima!!!!

Multumesc pentru tratament
Iti doresc succes si sanatate maxima!

Rici, o viitoare

„Dumnezeu să te ţină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuti spune:

Draga Carmen,

in numele tuturor fetelor cu probleme de genul asta iti multumim tie si celorlalte dragute care raspund si dau sfaturi din propria experienta.
Am vreo 3 fibroame mai mari si nenumarate mai mici. Vreau sa fac primul meu bb, iar docctorul mi-a recomandat sa nu umblam la ei.
Tratamentul indicat de tine se poate face si in timpul sarcinii? E posibil sa fiu insarcinata acum....
multumesc,
dana

Mergi la inceput