Se poate schimba un girant? !!!!!
In urma cu un an am girat o familei care a luat credit ipotecar de la Banca Transilvania. Acum, se pare ca am eu probleme cu acordarea unui credit. Am intrebat la Transilvania daca se poate face act aditional la contractul respectiv pentru a schimba un girant(mentionez ca am fost oricum doi giranti). Au zis ca nu se poate. E legal sa faca acest lucru? Si respectiv, cat de legal e ca BCR-ul sa ma conditioneze pe mine in a-mi acorda creditul, de acest credit girat.
Mentionez ca respectiva familie a mai schimbat un girant la o luna dupa semnarea actelor, deoarece respectivul dorea sa ia credit tot de la Transilvania si atunci s-a putut !!!!!
Deasemenea mentionez ca familia respectiva a platit de fiecare data ratele la timp si ca mai are 8 ani jumate de platit la credit.
Cei de la BCR au zis ca verifica oricum in Centrala de Riscuri Bancare si ca probabil nu aparem acolo, dar ar fi bine totusi sa ma scoata ca si girant din contractul cu Transilvania!!
Astept URGENT un raspuns!
Va multumesc.
Sobo si Dragos
Raspunsuri
liviu`s spune:
Din cate stiu, se poate face act aditional la contractul de imprumut, astfel incat sa fie mentionat alt girant.
Nu vad nici un motiv legal pentru ca cei de la Banca Transilvania sa interzica acest lucru.
Sobo spune:
quote:
Originally posted by liviu`s
Din cate stiu, se poate face act aditional la contractul de imprumut, astfel incat sa fie mentionat alt girant.
Nu vad nici un motiv legal pentru ca cei de la Banca Transilvania sa interzica acest lucru.
Multumesc. Nici eu cu putinele mele cunostiinte in domeniu nu inteleg care e ideea, dar ei au "balmajit" ceva de cesiune in favoarea bancii, de parca as fi fost eu ipotecata nu casa.
Sobo si Dragos
alma spune:
In mod normal, atunci cand ai girat pentru un imprumut, acel imprumut ti se scade din salariu. Stiu asta pentru ca am facut un credit la aceeasi banca la care am girat pe cineva.
http://community.webshots.com/user/freediaro
Rozi spune:
Poti fi girant simplu sau girant platitor.
In primul caz platesti tu doar daca cel imprumutat nu-si plateste el ratele.
In al doilea caz platesti oricum.
Ti se retine din salariu doar daca firma s-a angajat la asta (scrie in adeverinta catre banca pe care ti-a dat-o firma).