Bataia copiilor-pedepse

Bataia copiilor-pedepse | Autor: adrianangi

Link direct la acest mesaj

|n Romania proverbului “bataia este rupta din Rai”, un copil despre care nu ia macar o palma la fund se spune ca este razgaiat. Bunicii ii incurajeaza pe parintii sa-l mai “altoiasca” pe cel mic, ca sa devina ascultator. Cazurile de copii victime ale violentelor nu ajung in atentia opiniei publice decat daca internati la reanimare. |n rest, cei mai multi dintre romani dau “na-na” la copiii lor pe principiul “unde da parintele, creste”. Nu pare sa-i intereseze ca violenta, care n-are nici o justificare, lasa urme adanci asupra unui copil lipsit de aparare si incapabil sa-si explice de ce parintele sai ii provoaca durere. Un copil batut va deveni, mai tarziu, un adult care bate.
In tarile care v-au adoptat, ce pedepse sunt prevazute pentru parintii care folosesc astfel de metode de educatie? Si ce anume se considera "bataie"?

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Nu cunosc legea exacta de aici, dar stiu ca nu este acceptata deloc violenta asupra copiilor, asta fiind valabila pentru toate tarile care fac parte din Comunitatea Europeana. Eu, personal nu sunt deloc de acord, pentru ca, desi, poate nu raman urme fizice, raman totusi cele psihice, cat si cele din suflet. Eu, copilul meu nu il voi bate, ci voi incerca tot timpul sa-i explic prin vorbe ce nu e bine si ce e bine. Asta nu inseamna ca il voi rasfata (cica!) prea tare, dar nici bataia nu va exista in familia mea. Eu gasesc ca este un pacat imens de a lovi un copil, un copil care nu merita sa fie nici macar certat, caci greselile pe care le poate face un copil nu sunt niste greseli care merita platite cu violenta. Multumim pentru acest subiect, Adriana!

oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

In cea mai mare parte a cazurilor, semnalarea unui caz de acest fel atrage dupa sine vizita la domiciliu aunui asistent social, care evalueaza situatia.
Daca e vorba de o situatie de urgenta, acesta poate contacta direct procurorul general.
Daca situatia nu e urgenta, se va stabili un raport care va fi transmis serviciilor pentru protectia copilului. In functie de aceste elemente un inspector poate lua o masura administrativa sau il poate alerta, la randul lui, procurorul general.
Masurile administrative sunt luate in acord cu familia (spre deosebire de cele juridice). In functie de gravitatea situatie, sunt posibile 2 cazuri:
1. copilul ramane in familie (se acorda supraveghere / consultatii din partea serv. pt. protectia copilului, sprijin social sau medical, sprijin financiar etc.)
2. copilul e luat si dat in grija serviciului pt. protectia copilului. In aceasta situatie copilul poate fi dus intr-un centru special , intr-o familie « d’accueil » sau intr-o casa de copii.
Masurile juridice :
Ancheta sociala
Tinerea sub observatie a familiei
Urmarire penala
Daca familia nu se arata dispusa sa colaboreze, se aplica masurile destinate sa protejeze copilul (supraveghere medicala si/sau plasarea copilului in centru specializat)

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Si eu sunt de acord ca trebuie sa-i explici copilului pana cand te doare gura.
Dar, stiti, parintii care au fost crescuti cu bataie multa nu gandesc asa, uita ca lor nu le placea sa fie altoiti in fiecare zi.
Incerc tot timpul sa-i explic sotului meu ca si copiii nostri trebuie tratati ca niste adulti, dar recurge mai curand la violenta decat la explicatii. Si nu pot sa-l condamn, mama lui l-a batut mult cand era mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

quote:
Originally posted by geut

Dar, stiti, parintii care au fost crescuti cu bataie multa nu gandesc asa, uita ca lor nu le placea sa fie altoiti in fiecare zi.
Incerc tot timpul sa-i explic sotului meu ca si copiii nostri trebuie tratati ca niste adulti, dar recurge mai curand la violenta decat la explicatii. Si nu pot sa-l condamn, mama lui l-a batut mult cand era mic.

Eu consider ca este chiar foarte condamnabil faptul ca, desi sotul tau a fost batut mult de mama lui cind era mic, continua sa-i aplice acelasi tratament si copilului sau! Acest lucru nu este scuzabil in nici in fel! Nu trebuie sa te limitezi numai la explicatii, de genul nu e bine sa bati copilul, etc, trebuie sa pui piciorul in prag si sa-i interzici sa mai dea in copilul tau!pentru ca este in primul rind al tau! Daca te doare faptul ca odrasla ta e batuta de propriul lui tata, trebuie sa-i explici ca trebuie sa inceteze, altfel vei lua masurile de rigoare!...dar avind in vedere ca-i gasesti scuze pentru faptul ca da in copil, nu stiu cit de mult esti tu convinsa ca-i face rau copilului...

Iren burticoasa & Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by iren

quote:
Originally posted by geut

Eu consider ca este chiar foarte condamnabil faptul ca, desi sotul tau a fost batut mult de mama lui cind era mic, continua sa-i aplice acelasi tratament si copilului sau! Acest lucru nu este scuzabil in nici in fel! Nu trebuie sa te limitezi numai la explicatii, de genul nu e bine sa bati copilul, etc, trebuie sa pui piciorul in prag si sa-i interzici sa mai dea in copilul tau!pentru ca este in primul rind al tau! Daca te doare faptul ca odrasla ta e batuta de propriul lui tata, trebuie sa-i explici ca trebuie sa inceteze, altfel vei lua masurile de rigoare!...dar avind in vedere ca-i gasesti scuze pentru faptul ca da in copil, nu stiu cit de mult esti tu convinsa ca-i face rau copilului...

Iren, hai sa incercam mai bine sa fim utile..., sa evitam adica orice forma de vi0lenta, chiar si pe cea verbala... Eu sunt sigura ca geut isi protejeaza copilul cit poate. Spune-mi mai bine, daca in Elvetia exista parinti care-si bat copiii. Te roooog! Ce se intimpla cu ei?
Informatiile voastre imi sunt necesare in pregatirea unui material pe tema asta. Le voi folosi doar cu acordul vostru, citindu-va, daca doriti, si precizind sursa de informare (respectiv site-ul DC)
Poate ca trebuyia sa anunt asta de la inceput, dar oricum, n-as fi facut nimic public fara acordul fiecareia dintre voi. Va multumesc anticipat.

Salvati un inger:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Am inteles, Adriana ca vroiai sa faci un articol, dupa cerinta din primul mesaj! Chiar ma bucur ca faci acest articol, poate va dechide mintile multora! Luminita ti-a dat toate informatiile, vad din Franta, si era exact ceea ce banuiam. Felicitari pentru articol, Adriana!

oana si bb din burtica
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Aici nu mai sint chiar asa de drastici cum erau acum citiva ani, in sensul ca nu se mai ia un copil atit de usor de la parinti ca inainte. Pe de o parte e bine, pentru ca multe reclamatii erau facute din razbunare si erai luat in vizor, iar odata luat in vizor de autoritati, stateau non-stop la pinda, sa observe si cea mai mica abatere, dar pe de alta parte, acum s-au inmultit parintii care se drogheaza, iar autoritatile nu mai fac mare lucru pentru a ocroti copiii, din cauza ca nu prea mai au fonduri alocate pentru a caza copii provenind din familii cu probleme sau pentru a plati personal care sa stea la familiile respective, pentru a tine situatia sub control o vreme. Totusi, daca se constata ca intr-adevar, cel care a facut reclamatia este o persoana de buna credinta, iar mediul in care creste copilul este unul primejdios pentru el, parintii sint cazuti din drepturi, iar copilul fie ajunge la camin, fie ii este incredintata tutela lui altcuiva.
Sper ca am reusit sa exprim destul de coerent ceea ce stiu despre acest subiect si sper sa-ti fie de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Am intrat ca musca-n lapte la subiectul asta dar nu e vina mea pentru ca nici titlul lui, nici mesajul autorului nu reflecta intentiile.
Credeam ca e vorba despre o dezbatere referitoare la metode corecte/incorecte, eficiente/neeficiente de pedepsire a copiilor, dezbatere ce-mi parea interesanta...
Insa, citind am aflat mai intai ca autorul se adreseaza doar forumistilor din strainatate si mai apoi ca de fapt scrie un articol si considera acest forum o "sursa". Cred ca aceste lucruri sunt incorecte si mai mult decat atat cred ca despre aspectele legale/ilegale de aiurea ar trebui gasite surse mai decente.
Nu vreau sa spun, cu asta, ca cei care au raspuns sunt rau intentionati dar nu cred ca asa trebuie sa arate o documentare serioasa a unui ziarist...

Cu stima,
Vlad

ps Eu stiu ca "pater incertum est" dar nu prea inteleg chestia aia cu copilul care e mai intai al mamei.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tata lu Toma
ps Eu stiu ca "pater incertum est" dar nu prea inteleg chestia aia cu copilul care e mai intai al mamei.

Da, intr-adevar, consider ca un copil este in primul rind al mamei inca din prima zi a fecundarii, pentru ca nu un barbat da viata unui copil,el doar contribuie, nu el suporta sarcina timp de 9 luni, cu toate avantajele si dezavantajele ei, si nu el se ocupa majoritar de copil, cu tot ce implica asta- trezit noaptea citeva luni bune, sau chiar ani, alergat cu el la doctor, bucuria unor lucruri noi pe care le face copilul, educatia lui, etc...si inca nu e tot. De aceea consider ca un copil apartine intii mamei, pentru ca intii ea este responsabila pentru el din prima zi a conceptiei, exceptie facind cazurile in care sanatatea copilului nu depinde de ea.
Ar mai fi multe de spus pe aceasta tema, dar nu asta era subiectul initial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

quote:
Originally posted by tata lu Toma

Am intrat ca musca-n lapte la subiectul asta dar nu e vina mea pentru ca nici titlul lui, nici mesajul autorului nu reflecta intentiile.
Credeam ca e vorba despre o dezbatere referitoare la metode corecte/incorecte, eficiente/neeficiente de pedepsire a copiilor, dezbatere ce-mi parea interesanta...
Insa, citind am aflat mai intai ca autorul se adreseaza doar forumistilor din strainatate si mai apoi ca de fapt scrie un articol si considera acest forum o "sursa". Cred ca aceste lucruri sunt incorecte si mai mult decat atat cred ca despre aspectele legale/ilegale de aiurea ar trebui gasite surse mai decente.
Nu vreau sa spun, cu asta, ca cei care au raspuns sunt rau intentionati dar nu cred ca asa trebuie sa arate o documentare serioasa a unui ziarist...

Cu stima,
Vlad

Tata lu Toma,
Imi cer iertare ca am gresit fata de tine. N-am gasit alt titlu potrivit... trebuia sa fie scurt si cuprinzator.
Nu vad ceva rau in a considera forumul o sursa, cu conditia pomenirii acestui lucru intr-un eventual articol si cu citarea autorilor declaratiilor, daca acestia isi dau acceptul.
Nu stiu ce pregatire ai si nici daca ai caderea sa comentezi cum arata "documentarea serioasa a unui jurnalist". Dar, atita vreme cit nu esti redactorul-sef al ziarului pentru care lucrez (si sper ca nu esti...), nu ma afecteaza. Ai raspuns la subiect doar ca sa lovesti. De cele mai multe ori chiar nu-mi explic astfel de atitudini pe un forum unde ar trebui sa fim buni si ingaduitori unul cu celalalt.
iar daca ti se pare interesanta o discutie pe tema "metode corecte/incorecte, eficiente/neeficiente de pedepsire a copiilor", hai sa dezbatem si pe tema asta! Promit sa nu ma "inspir"!

Salvati un inger:

Mergi la inceput