diete diverse pt schimbare metabolism
Dieta daneză - pentru schimbarea metabolismului
Această cură durează 13 zile, de aceea este (destul de...) grea, dar foarte eficientă.
Dieta aceasta schimbă metabolismul (asimilarea nutritilor de către organism), al cărui efect face ca după cea de-a 13-a zi să se poată mânca normal, fără a se lua în greutate în următorii 2 ani. Nu este una din curele dietetice normale, ci una care ajută la cresterea puterii arderilor si a metabolismului. De aceea are influentă si după întreruperea curei.
Dacă cura se face punct cu punct, fără să se sară de la regim, se poate pierde toată grăsimea de prisos din corp (7-20 kg). Cura trebuie urmată timp de 13 zile - nici mai mult, nici mai putin. Dacă în timpul curei se bea o bere, un pahar cu vin, se mănâncă o bomboană, gumă de mestecat sau un pic de mâncare în plus, ÎNTRERUPE IMEDIAT CURA, căci nu mai are nici un efect. Cura se poate relua după o jumătate de an, dar nu înainte. Dacă nu s-a ajuns mai departe de a 6-a zi, cura se poate relua după 3 luni.
Dacă cura este urmată punct cu punct timp de 13 zile, nu se permite reluarea curei sub nici o formă următorul an. Se recomandă reluarea curei numai după 2 ani, dacă este necesar.
Din cauza duratei mari a curei, este dificilă respectarea ei. De aceea, cura trebuie planificată într-o perioadă când nu esti invitat în oras sau ceva de genul acesta. Dacă în timpul curei devii foarte înfometat BEA APĂ - cel putin doi litri pe zi.
• Salata în timpul curei este salata verde proaspătă.
• Codul se poate înlocui cu păstrăv sau calcan
• Adu-ti aminte să bei multă apă
• Cafeaua nu trebuie înlocuită cu ceai si trebuie mâncat un cub de zahăr, asa cum este precizat
• Iaurtul natural este iaurtul fără fructe sau zahăr.
• Aprovizionarea se face cel mai bine din timp
Ziua 1
mic dejun 1 cească cafea + 1 cub zahăr
prânz 2 ouă fierte tare + spanac fiert + 1 rosie
cina 200 g friptură vacă + salată verde cu ulei si zeamă de lămâie
Ziua 2
prânz 1/2 cutie de suncă + 1 cutie iaurt natural
Ziua 3
mic dejun 1 cească cafea + 1 cub zahăr + 1 felie pâine prăjită
prânz 2 ouă fierte tare + 1 felie suncă + salată
cina telină fiartă + 1 rosie + 1 fructă proaspătă
Ziua 4
prânz 2 dl. juice de portocale + 1 cutie iaurt natural
cina 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 1 cutie brânză de vaci
Ziua 5
mic dejun 1 morcov mare ras cu zeamă de lămâie
prânz 200 g cod fiert cu zeamă de lămâie + 1 lingurită unt
cina 200 g friptură vacă + salată verde cu telină
Ziua 6
prânz 2 ouă fierte tare + 1 morcov mare ras
cina 1/2 pui + salată verde cu ulei si zeamă de lămâie
Ziua 7
mic dejun 1 cească de ceai fără zahăr
prânz NIMIC (bea apă multă, ajută)
cina 200 g cotlet de miel + 1 măr
Ziua 8
prânz 2 ouă fierte tare + spanac fiert + 1 rosie
Ziua 9
prânz 1/2 cutie de suncă + 1 cutie iaurt natural
Ziua 10
prânz 2 ouă fierte tare + 1/2 cutie suncă + salată cu lămâie
cina telină fiartă + 1 rosie + 1 fructă proaspătă
Ziua 11
prânz 2 dl. juice de portocale + 1 cutie iaurt natural
cina 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 1 cutie brânză de vaci
Ziua 12
mic dejun 1 morcov mare ras cu zeamă de lămâie
prânz 200 g cod fiert cu zeamă de lămâie + 1 lingurită unt
cina 200 g friptură vacă + salată verde cu telină
Ziua 13
prânz 2 ouă fierte tare + 1 morcov mare ras cu zeamă de lămâie
cina 250 g pui + salată verde cu ulei si zeamă de lămâie
DIETA TREBUIE RESPECTATĂ PUNCT CU PUNCT, NICI MAI MULT NICI MAI PUtIN !
PS Am înlocuit 1/2 cutie de suncă cu 200 gr de suncă slabă.
Asta este una dintre diete,daca mai vrei si altele,scrie-mi.Te-am pupat,pa,pa
Nina
Raspunsuri
simonaM spune:
daca totusi s-a deschis aici pe forum cu retete de dieta.....haideti sa scriem mai multe diete(retete de diete)pt ca poate pe uni ii intereseaza mai multe.eu am destule.o sa va scriu si eu.don't worry....be happy.mona78
Caroline spune:
alnina in dieta daneza o cutie iaurt cat inseamna, ce gramaj?
Telina este radacina sau tulpina?
1/2 cutie sunca, la fel - ce fel de cutie
Multzumesc pentru raspunsuri,
Caroline
missiday spune:
Am tzinut si eu reteta daneza..si dupa ce m-am chinuit ingrozitor(nu e voie nici macar o guma de mestecat peste ce spune regimul)peste 3 luni am pus kg la loc.Am slabit 4 kg, dar le-am pus foarte repede la loc...
Rodica spune:
alnina, tocmai cautam ieri aceasta dieta si iata ,azi a aparut, multumesc!
missiday, m-ai dat pe spate, puiule tocmai ce stiam ca asta e o dieta beton. Te chinui ceva dar obtii rezultate....si tu... ai mila si zi-mi acum daca in perioada cand ai luat iar in greutate, ai mancat lejer sau "la greu"!!!, Mai da-mi o speranta....
ce-ai facut cu bicicleta, missi?
pupici, rodica
crisia spune:
Am tinut si eu dieta daneza, mi s-a parut f grea, am slabit 6 kg, pe care le-am pus la loc cam in 3 luni, fara sa ma arunc pe mancare
Poze cu fetita mea, Iulia-Nicole (2.12.2002):
http://community.webshots.com/user/littleelda
Androix spune:
Mai fetelor, bagati-va mintile in cap cu dieta asta si cu toate dietele care promit rezultate beton in mai putin de 2-3 luni! Am tinut si eu aceasta nemaipomenita dieta si am slabit 6 kg. Eram foarte mandra de mine. Stiti cat am pus inapoi in 2 luni? 12 KG Sfatul meu: daca vreti sa slabiti mancati mai putin, renuntati la paine si prajeli si faceti mai multa miscare. E metoda testata si garantata (E drept ca in ultima vreme nu am mai prea pus-o in practica ) Mult succes si multa vointa!
Andreea
Victory belongs to those who believe in it the most!
simonaM spune:
quote:renuntati si la dulciuri...dupa ora 6 nu se maninca nimic(numai apa plata se bea)don't worry....be happy.mona78
Originally posted by Androix
Mai fetelor, bagati-va mintile in cap cu dieta asta si cu toate dietele care promit rezultate beton in mai putin de 2-3 luni! Am tinut si eu aceasta nemaipomenita dieta si am slabit 6 kg. Eram foarte mandra de mine. Stiti cat am pus inapoi in 2 luni? 12 KG Sfatul meu: daca vreti sa slabiti mancati mai putin, renuntati la paine si prajeli si faceti mai multa miscare. E metoda testata si garantata (E drept ca in ultima vreme nu am mai prea pus-o in practica ) Mult succes si multa vointa! AndreeaVictory belongs to those who believe in it the most!
missiday spune:
Rodica, am mancat normal..singurul castig a fost ca renuntasem la rontaitul intre mese:) .Bicicleta sper sa o iau luni, de la reprezentanta Kettler din Bucuresti, tu stii cumva pe unde e??Oricum saru'mana pentru pontul cu First Bike
Caroline spune:
Regimul nu mi se pare mult diferit de Monty, poate doar cubul de zahar ce poate fi inlocuit cu aspartam. Tinandu-l e ca si cum ai tine Montignac 2 saptamani, iar dupa, s-ar putea continua cu Monty, asa nu am pune la loc kg pierdute.... Voi ce ziceti?
Caroline
Laura B spune:
Hai sa va zic si eu.
Am tinut acum vreo 10 ani un regim de slabire de 14 zile, oarecum asemanator dietei daneze. Fara cub de zahar si fara felie de paine. In loc de sunca era friptura de vita. (Ma rog, il am si exact.)
Am slabit 6 Kg in cele doua saptamani si inca 4 in urmatoarea luna (cand am mancat "normal"). La loc am luat abia vreo 2 Kg, in urmatorii sapte ani, si asta dupa 'eforturi' serioase
Lovitura a fost ca dupa ce am sosit in Canada, in primele trei luni am tot incercat mancaruri si dulciuri fara sa ma uit la cantar, pana mi-am dat seama ca nu mai incap in lucrurile cu care am venit. Apoi am aflat si ca sunt gravida. Normal ca slabitul mi l-am propus sa-l las pentru mai tarziu. Dupa ce am nascut, am dat jos repejor cele 20 Kg luate in 9 luni de sarcina.
Pentru restul de Kg in plus am tinut de curand regimul Scarsdale (mi s-a parut mai "simplu" decat regimul meu vechi), dar am slabit numai 3 Kg. Pe care insa nu le-am pus la loc desi a trecut si Pastele intre timp.
Acum ma "incurajez" sa incep inca o data o dieta, pentru ca mai am pana sa fiu multumita de mine.
Cateva concluzii personale:
1. Se poate slabi, si mai ales daca organismul nu e "obisnuit" cu diverse regimuri de slabire.
2. Trebuie multa vointa! ( pentru toate fetele care au dovedit ca SE POATE!) Pentru mine conteaza si sa am cu cine sa ma incurajez pe parcursul perioadei de tinut regim.
3. Depinde si de varsta (mai usor am dat jos din greutate la 25 de ani, decat dau acum).
Succes!
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro