Mamici Iulie-August 2004(54)
Raspunsuri - Pagina 16
cristalina spune:
Briseis, nu stiu ce sa zic cu salariul...eu stiam cu 85% din salariu, luand in calcul ultimele 6 luni numai (10 luni mi se pare ca se pune la concediul de ingrijirea copilului...).
Ma mai uit si vad ce pot sa aflu...
Insa asta cu concediul de odihna, nu prea ai ce sa faci, se pare ca e legal, este intr-un fel la alegerea lor, pot sa-ti dea in functie de lunile lucrate sau pot sa iti dea tot concediul...la mine la servici parerile au fost impartite, pana la urma am primit numai pe lunile lucrate...asta e...
Daca sunt de treaba, ca la Andreea de exemplu, primesti tot salariul...
Nu te mai necaji!
Monica 28+ saptamani
papadie spune:
quote:
Originally posted by roberta04
Lia, si eu am probleme cu somnul desi inainte dormeam de la 8 seara pana dimineata fara probleme, si am asociat si eu insomnia cu prenatalele, care contin magneziu si care da agitatie.
Roberta + BeBe scump din burtica - 22 saptamani
Magneziul da agitatie??????? uuuuuuuuuu mamaaaaaaaaa poi eu iau 8 magneziu/zi
Rox io daca-mi face cerclaj d-ala "gogoasa" cred c-as umbla cu bancu de pesti dupa mine
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
cristalina spune:
Nu e de la magneziu...ca si eu iau si nu te agita...Drept e ca somnul nu mai e ce a fost odata, dar asta de la durerile de toate felurile...
Papa cred ca s-ar zbate prin pat ca pestele pe uscat daca ar fi de la magneziu la cate ia ea pe zi...:)
(Eu iau si Magne B6 si Magneziu efervescent zilnic....)
Monica 28+ saptamani
leeloo2004 spune:
Fetelor, ati vazut ca la mamicile de mai-iunie s-au nascut deja 3 bebici? Ultimul s-a nascut chiar saptamina asta! Ma gindesc cind or incepe si la noi "raportarile"???? Sunt chiar curioasa cine va fi prima?
Gabriela saptamina 27
DPN 25 iulie 2004
Dr. Florina Mihalache - CFR2
alice2004 spune:
Apoi si eu iau prenatale - materna si vreau sa spun ca nu am probleme cu somnul decit foarte rar, ma mai trezesc noaptea si dupa ce ma duc la baie mi-e oleaca greu sa adorm la loc ... dar imi ia ceva timp sa imi gasesc pozitia optima si pina atunci mi se face din nou somn la loc - hehehehehehe !!! Mai nou am strins toate pernele in jurul meu - ma intreb ce-o face bietul meu sos cind o reveni acasa, cred ca cu greu o sa-i cedez un pui de perna ! Nu mai zic ca eu adormeam in bratele lui si era tare bine, uneori il mai tineam si eu, dar acum nu cred ca va mai fi posibil, la cit ma rotesc eu pina adorm ! Si, ca uitasem, Lia, povestea cu picioarele care deranjeaza o am si eu de la un timp incoace, o fi de la pastilele alea cu vitamine, naiba stie, da' ma trezesc ca am asa ca niste mincarimi si nu suport ciorapii sau vreo pereche de pantaloni peste genunchi ... ba le tin ridicate, ba intinse ... asa ca nu esti singura ! Pina la urma ma iau cu teveul si uit !
Alice
roxanaz spune:
Alice draga mea stiu prea bine rolul cofeinei - antinevralgicul contine si el 25 mg cofeina - ca o tableta singura - deci mada farmacista care nu a vrut sa iti dea e un pic alaturea cu drumul dar in fine. in ceea ce priveste fasconal-ul cred ca si tu stii ca, datorita fenobrabitalului continut, da dependenta asa ca dupa un timp trebuie sa cresti doza progresiv ca sa mai simti vreun efect - din pacate am cazut si eu in plasa asta. de aceea exista anti-migrenoase mai noi care incearca sa elimine substante de tipul asta - inca nu sunt la fel de bune sau cel putin la mine inca nu au efect.
Robi magneziul in doza in care exista in prenatale nu da nici un fel de agitatie....Papa are dreptate, la EA ar trebui sa isi faca asemenea efect.
Lia, si eu sunt sigura ca starea ta de agitatie este de la nesomn - incearca remediile care iti mergeau si pina acum dar daca nu iti trec ia totusi un somnifer usor - nu iti face rau si ajutorul dat la somn este fff important.
ce aveti fratilor cu mine cu gogoasa si cerclaj-ul? ca eu nici nu am asa ceva nici nu am mentionat cum ca nu se poate merge la mare - intra in apa cu sau fara el.
buna Briseis ce mai faci? de ce nu iti iei un concediu medical???? mai ales daca ai atmosfera asta la munca....ia mai dai incolo.....nu te poti intelege cu vreu medic? pupici si tinem pumnii!!!!
papadie spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
Robi magneziul in doza in care exista in prenatale nu da nici un fel de agitatie....Papa are dreptate, la EA ar trebui sa isi faca asemenea efect.
ce aveti fratilor cu mine cu gogoasa si cerclaj-ul? ca eu nici nu am asa ceva nici nu am mentionat cum ca nu se poate merge la mare - intra in apa cu sau fara el.
nici vorba...io dorm ca un pork ghiftuit
iost bre cu gogoasa si mintea-n coltzuri. chiar vreau sa fac un sondaj printre voi cand o incepe un capitol nou sa apucati sa-l vedeti.
scuze de confusiune:-))))
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
roberta04 spune:
Pai chestia cu magneziul o stiu de la doctor si de la farmacista, ca mi s-a spus expres sa nu iau dupa-amiaza ca, sincer, eu le am cu economia nu cu medicina...Zic si eu ca omu' din popor ce mi-au spus altii. Cert este ca lipsa asta de somn ma omoara si pe mine, sunt agitata si supernervoasa, am si niste zile la birou de o iau razna...si paranoia mea e la cote inalte!!!! Sa nu mai spun ca sunt speriata ca BB mic este asa de jos...
Roberta + BeBe scump din burtica - 22 saptamani
corianai spune:
Fetele un sfat pleease... ce cadou se duce la maternitate? eu am primit numai flori, si la un moment dat ma cam incurcam de ele pe acolo... nu gaseam sticle in care sa le pun, si tot asa. in fine, pt mama se gaseste ceva dragutel dar copilasului i se duce cadou la maternitate sau cand vine acasa, si ce anume? hainutele sau jucariile presupun ca se duc acasa sa nu stea mama cu ele aiurea in spital, nu?
Marina spune:
cine e cu insomnia? (scuze ca nu am citit chiar tot).
Mie la prima sarcina imi recomandase diazepam pt ca nu mai dormeam pur si simplu si eram la pamant. Dupa 3 pastile luate in seri diferite bineinteles problema s-a rezolvat. Dar atentie tb reteta de la dr pt el.
Hehehe la sarcina asta in schimb le dorm pe rupte , numai ca am cosmaruri din cand in cand. Astea de la ce naiba or mai fi? Sunt ceva obisnuit sau sunt eu prea agitata? Culmea e ca aceste cosmaruri nu sunt legate de bb mik din burtic ci de Maria. Grea viata ufff