noul calcul la CIC - retineri angajat

noul calcul la CIC - retineri angajat | Autor: olimat

Link direct la acest mesaj

Acum ceva vreme (prin ian. 2004) am spus ca CIC se calculaza in felul urmator:
brut: 85%*7.682.000 = 6.529.700 lei
retineri: 6,5% sanatate 424.431 lei
net: 6.529.700-424.431 = 6.105.269 lei

acum revin co o precizare oficiala de la CNAS in care se spune ca din CIC nu se retine 6,5% - sanatate din brut ci din valaorea sal minim pe economie deci acum netul aprox. 6.400.000

Cine are alte pareri sa ma lamureasca si cum pot salariatii in CIC sa isi recupereze diferenta de plata

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Te rog frumos sa ne spui unde se poate citi aceasta precizare oficiala. Acolo ar trebui (eventual) sa scrie de cand se aplica precizarea. De fapt, ar fi trebuit publicat ceva in Monitorul Oficial.
In principiu nu se aplica nimic retroactiv. Daca insa e musai-musai!, cred ca se pot reface calculele si reglate platile ulterioare la CASS cu diferentele obtinute.
Si inca o mica precizare: valoarea bruta a indemnizatiei CIC se rotunjeste la mie in favoarea asiguratului, deci este 6.530.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimat spune:

sincer nu stiu unde este precizarea ca valoarea bruta a CIC se rotunjeste la mie in favoarea angajatului.

Precizarea CNAS se gaseste la adresa: www.oficial.go.ro

Sper sa va fie utila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandapop spune:

sa vedeti cat am incasat eu:6.074.299 lei,nu mai inteleg nimic.Aici pe site citisem ceva in jur de 6.107.000,in parc o fata imi spunea ca a luat 6.250.000 .Am incercat sa fac un calcul ,6,5% SE OPRESTE DIN CE?? DIN SALARIUL DE PE CARTEA DE MUNCA?? SAU DIN CE???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

E vorba de rotunjirea tuturor drepturilor de asigurari sociale (implicit a CIC), prevazuta la art 195 din legea 19/2000.

Sanda, precis ca diferenta exact de la baza de calcul a sanatatii (6.5%) provine. Unii o aplica la indemnizatia bruta (6.530.000), altii aplica precizarea de care e vorba aici, adica la un salariu minim brut pe tara = 2.800.000.

Deoarece aceasta precizare nu este publicata in vreun act normativ, unii angajatori o aplica, altii nu, asa cum si noi ne exprimam parerile pro si contra.

Revin: am vorbit chiar acum la Casa de Sanatate Bucuresti. Acea adresa exista; urmeaza sa apara modificari in Monitorul Oficial dar nu se stie cand. Pana apar, recomandarea personala a doamnei cu care am vorbit este aceea de a aplica 6,5% la indemnizatia bruta CIC.

Atentie la ce scrie la final! Contributia aceasta, la un salariu minim brut, se va vira DIRECT Casei de Sanatate, nu la Finante, cum este cu celelalte contributii!! Asta daca se va publica in Monitorul Oficial in acesta forma!

Mergi la inceput