Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Draga Bubulina! Daca pe analizele tale scrie LA - APS negativ inseamna ca tu nu ai sindrom antifosfolipidic.Pe ale mele dr. Uscatescu a scris LA - APS pozitiv. Stai linistita , nu te ingrijora - cine stie ce altceva ai.Daca erau probleme se vedeau pana acum la ecografie - s-ar fi format hematoame, bebe-ul ar fi fost mai mic, arterele uterine ar fi fost afectate.Eu am observat ca dr-ii mai in virsta nu se prea obosesc cu explicatiile - ce conteaza daca pacientul intelege si el ceva sau nu? Probabil ca s-au speriat ca in ultima vreme s-au descoperit multe cazuri si vor sa te tina sub observatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Bubulina imi pare sincer rau de starea de incertitudine in care te afli. Eu am luat de buna tot ce mi-a zis si mi-a dat de facut Dr. Uscatescu. Problema e ca dumneaei este din ce in ce mai ocupata si daca acum cativa ani avea macar putin timp sa-ti mai explice cate ceva (cum a fost cazul meu cand am renuntat la Sintrom si am trecut pe aspirina pe baza de salcie alba) acum mai are si deplasari la conferinte si nu ami are timp deloc, devenind si foarte agitata.
Monip tu stii macar care ar fi valorile in care trebuie sa te incadrezi in cazul in care iei tromboASS, ma refer macar la acel aPTT care la mine este in afara baremurilor indiferent daca iau sau nu vreun medicament.
Kita (Alina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina2 spune:

va multumesc pentru griji si pentru mesaje. Am fost la doctor, acum m-am intors. Mi-a povestit o jumatate de ora, de sotul meu mai avea putin si-l lua la pumni sa ne spuna odata care-i concluzia.
Justificarea lui de ce nu mi-a dat de facut analizele astea pana acum a fost ca in trecut (aproape 4 ani) eu am luat anticonceptionale, care printre altele favorizeaza trombozele. Si ca daca nu am avut absolut nici un simptom pana acum, a tras concluzia ca nu sunt probleme.
Stiu ca e bine ca LA (APS) este negativ la mine dar chiar si asa, cu celelalte 3 in limite anormale, mi-a dat Clexane 0,4. El zice ca nu sunt motive de ingrijorare, ca BB e bine si nu e afectat pentru ca a crescut chiar mai mult decat media, ceea ce inseamna ca placenta a functionat OK (de obicei in aceste cazuri placenta e afectata) si ca pot sa nu fac tratamentul dar ca el s-ar simti mai linistit daca l-as face.
Asa ca o injectie pe zi pana nasc (bine ca nu mai e mult!) si in lauzie la fel.
Dupa care m-am enervat cu dobitocul de medic de familie care nu mi le da gratuit decat daca-i duc adeverinta de salariu si sa am sub salariul mediu pe economie!!!

Incerc sa ma calmez (inca nu am reusit), chiar daca nu e grav nu inteleg de ce nu ma pot si eu bucura de sarcina asta si a trebuit sa am atatea probleme. Si ma intreb oare femeile de la tara au auzit de analiza asta? Oare cate femei au adus pe lume copii super sanatosi fara sa isi fi facut macar o ecografie!
Nici o femeie nu trebuie sa treaca prin aceste suferinte, cu atat mai mult o femeie insarcinata!

Asta e! Mai vorbim si de maine o sa ma apuc de tratament!
Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Draga Bubulina2 ! Noi doua ne-am intalnit la Fundeni iti si spun: vineri dimineata ! Adica pe 18 iunie! Noi am stat in camaruta cealalta pana ti-a recoltat, tie prima si pe urma am fost eu! Dupa cum ti-au scris si fetele cel mai greu e sa iei o decizie mai ales in momente tensionate ca asta! E ingrozitor, stiu prin ce treci si de aceea e important sa crezi in tine in sanatatea si forta ta! Si eu AM FOST pana saptamana trecuta pacienta dr.Anca , despre care auizsem , cu cateva exceptii, numai lucruri bune si am zis ca e ok! Faptul ca mi-a dat doza de anticoagulante fara sa ma mai trimita la monitorizare la Fundeni mi-a dat de gandit!Ca practician e foarte bun! Ideal este sa fii relaxata- nu stiu cat mai poti- eu nu am putut si am explodat - si sa mai ai incredere 6 saptamani, ca nu e foc - si sa nu se creze o stare de animozitate si tensiune pentru ca nu e benefica nici unuia dintre voi!! PRIMA REGULA ESENTIALA : SA AI INCREDERE TOTALA IN MEDICUL TAU! Deci e recunoscut ca fiind foarte bun! Incredere multa si nu te speria! Stiu ca e usor de zis!

Dragelor dragi Alina si Moni! Stiu ca dr.UScatescu e o doctorita foarte buna, dar ea nu mi-a prescris nimic ! A aprobat doar ce a zis dr.Anca! Ori eu daca nu mai merg la el, e clar ca trebuie sa accept tratamentul pe care mi l-a dat dr.Tutunaru!
Orice drum as alege, dupa cum v-am spus stiu ca e riscant! Orice as face! Nu pot spune ca sun 100% impacata! Oricum de cand se face aceasta anliza se pare ca numarul mamicilor diagnosticate a explodat!
Voi mai merge la spital si voi vedea ce mai am de facut , dar de azi voi incepe injectiile! Adevarul este ca trebuie sa fii foate sigur de un diagnostic ca sa fii impacat cu un tratament!Ori eu nu sunt sigura! Eu nu am pierdut nici o sarcina si asta , slava lui Dumnezeu , pana acum merge bine ! Nu exista certitudini nicaieri,in medicina cu atat mai putin! Pot fi un caz fericit sau nu! NU totdeauna facem cea mai buna alegere! Deocamdata nu am avut sangerari si totul e in regula! Daca vad ca ceva se intampla speram sa putem lua masuri! Repet este foarte, foarte greu!
Eu am incredere in dr.Tutunaru, este singurul care a stat si ne-a explicat, ne-a chemat la spital cand era de grda, si s-a comportat UMAN!Adica m-a scapat de temeri! Eu intrebam si mi se raspundea! L-am ales pentru faptul ca scrisese cateva articole pe tema asta era super bine documentat pentru toate bolile autoimune si mi-a explicat oarecum mecanismul lor.M-a trimis la Fundni sa fac o anliza mai amanuntita pe care Fundeniul o face de abia peste o luna! Semn ca exista niste cercetari care fac mai stranse legaturi legaturi intre tipurile de globuline si anticorpii antifosfolipidici!Ori astea sunt cercetari stiintifice internationale pe care le cunoaste in domeniul asta! Mi-a palcut si felul in care a explicat evolutia fatului in 280 zile conform aparitiei vietii pe pamant acum 280 milioane de ani si faptul ca e adeptul hranirii cat mai naturale , a trecerii alimentelor cat mai putin prin foc si altele si altele pe care le-am aflat! Poate sun eu putin prea " dusa" si ma incanta chestiile astea simple la prima vedere dar asta e ! Este un drum, cu o palapaiala de certitudine, pe care l-am ales dintr-o multitidine de incertitudini! As vrea sa cititi articolele lui de pe Eva.ro ! Va dati seama ca nu sunt singura pacienta a lui cu acest sindrom! Dar fiecare va impartasi la timpul lui experienta! Probabil ca va fi si pentru mine o perioada de intrebari si incertidudini zilnice! De clexane nu voi scapa, dar tratamentul de inceput este altul si tot cu injectii , dar o data la 4 zile intramuscular! Deci un tratament exista si pe sunt luata in evidenta cu sindrom antifosfolipidic! O sa va mai scriu prima impresie dupa prima injectie! Ei sunt doar 10 fiole si gata , nu o sa fie bai!

Voi ,uite nici nu v-am intrebat ! Ce ati fi facut daca v-ar fi dat anticoagulantul si v-ar fi spus sa va duceti la Fundeni doar daca vreti? Ala a fost momentul in care m-am decis ca trebuie sa caut ceva! Ma rog sunt atat de multe intrebari ca nici nu-mi vine sa mai scriu! IN mintea mea e un singur lucru : orice drum as alege , ceva as regreta! PUPICEI PENTRU CEI DIN BURTICEI!Cu drag, Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Bestutza, spune-mi si mie te rog cum ai ajuns la Dr. Tutunaru?Ma gandesc sa ma duc si eu la el, nu cred ca strica sa aud ce zice si el.
Multa bafta tuturor.

Mergi la inceput

Dragele de voi! Am ajuns sa ma uit pe forum din doua in doua ore ! Parca suntem in Iraq si e stare de urgenta!.Dar ma bucur! Sunt fericita cand mai vad un mesaj nou! As vrea intai sa cititi articolele publicate de el pe internet si sa vedeti exact modul de gandire si actiune! Eu am cautat pe net ce s-a scris despre acest sindrom !Si am gasit acel articol care se numeste Sindromull antifosfolipic -cauzele avortului spontan! Sau invers! Si api am gasit articole pentru fiecare luna de sarcina! Ce face bb, ce trebuuie sa faca mama., care sunt problemele care pot aparea! Undeva, la sfarsitul unui articol, era numele si numarul de telefon!L-a sunat sotul meu vinerea trecuta, sambata seara am fost la el dupa ce mai calatorisem la alti doctori, am fost la el , s-a uitat foarte atent pe analize si mi-a zis ca am facut analize la greu si a inceput sa-mi explice,! Intelegeam cu intermitente dar acolo unde nu intelegeam intrebam si unde nu mai intelegeam nimic spuneam, ca sa nu mai risipeasca orzul pe gaste! A fost foarte dragut si eu si sotul meu ne-am reinfiintat miercuri seara din nou , dupa ce trecuse fantastica perioada de 4 zile! Am venit iar cu dosarul meu verde plin de anlize si mi-a zis :"pe asta l-am mai vazut"! Si s-a apucat iar sa ne explice, a zis ca daca tot am venit sa facem si o echo transvaginala si de aici stiti povestea! L-am vazut pe bb care are aproape 8 saptamani!Azi vorbind cu nasa mea am ajuns la concluzia ca daca UM a fost pe 13 mai in nici un caz nu avea cum sa se intample dupa 13 mai ci numai inainte! Deci eu am fost unul din cazurile atipice deci datas probabila a nasteriii nu mai e 20 februarie ci mai probabil 4,5 februarie!MA rog sa ajungem pana acolo! Deci greu nu este sa ajungi la dr. O sa te cheme probabil intr-o garda ca sa aiba timp! Si urmatoarea garda mi-a spus e pe 4 iulie! Acum va pup si intru manine ca azi am facut planul la scriere!Cu drag , Andreea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Buna seara fetelor!
Am facut si eu analizele hematologice la Spit. Fundeni cu trimitere de la Dr. Protpopescu Denisa , dar nu am ajuns la dansa cu rezultatul acesta si poate ma ajutati si pe mine cu interpretarea rezultatelor analizelor.
Dr. Uscatescu mi-a spus sa nu raman insarcinata in timpul asta adica de pe 2 iunie cand am facut aceasta analiza pana la reevaluare care ar trebui sa o fac pe 1 iulie. Ce mai mi-a spus dansa a fost ca analizele nu sunt ingrijoratoare cu toate ca eu ce am citi pe ele si nu mi sau parut a fi tocmai Ok.

Astea sunt rezultatele:

PT1.sec Thromborel S(10.0-15.0) - 12.00 sec
PT 1% Thromborel S (70.0-130.0) -101.46%
PT 1.INR Thromborel S (0.9 - 1.2)-1.02 INR
aPTT Pathromtin SL (26.0 - 36.0) - 42.50 sec Result not in normal range
Thrombin Time BC Thrombin (16.0-21.0)-37.20 sec Result not in normal range
Fibrinogen Multifibren U ( 200.0-400.0)-267.29 mg/dl
LA 1( 30.0-51.0)-49.65 sec Deviation to high
Berichorm Antithrombin IIIA
ProC Global sec. - 0.97
ProC Global / PCAT/0 - 0.97
Cromogen
AT III - 107 4( sau Y nu inteleg bine ce scrie)
APS ( SAFL)- NEGATIV
Nefelometin
Ps - 878
Pc - 1031
Eu am pierdut mai multe sarcini toate la 5-6 saptamani si sunt foarte ingrijorata ca as putea avea ceva cu coagulare sangelui mai ales ca nu sunt din Bucuresti si mi-ar fi greu sa vin des sa fac analizele .
De aceea va rog daca stiti sa-mi spuneti si mie cam ce inseamna analizele astea v-as ramane recunoscatoare.

Mergi la inceput

Draga dana p.,

Exact cum a zis si dr.Uscatescu deocamdata nu ai de ce sa-ti faci griji si nu ai altceva de facut decat sa repeti analizele la interval de 6 saptamani- asa ma chema pe mine la reevaluare! Faptul ca LA este aproape de valoarea superioara arata ca trebuie repetata!Faptul ca tu ai pierdut mai multe sarcini arata ca ceva exista suspiciunea unei probleme de coagulare, pe fond autoimun, organismul respingand sarcina ca pe un corp strain. Se pare ca atunci intra in functie anticorpii pentru fosfolipide ceea ce impiedica " lipirea "sarcinii" de mucoasa uterina si se produce avortul spontan! Citeste ce au scris fetele, ca sunt ceva pagini si ai sa -ti faci idee despre acest sindrom si vei alege ce este bine pentru tine! Succes mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina2 spune:

fetelor, am si eu o intrebare la voi. A inteles ca fiolele de Clexane sunt gratuite pentru gravide. Voi in ce conditii le-ati obtinut? Pentru ca mie dr. de fam. mi-a spus ca nu mi le da decat daca ma duc cu adeverinta de salariu cum ca am sub salariul mediu pe cartea de munca!
va rog sa imi spuneti ca macar sa stiu daca ma cert cu el sau nu
Merci

Mergi la inceput

Poti sa te certi linistita (glumesc) pentru ca e o hotarrare a ministerului sanatatii cum ca toate tratamentele pentru gravide sunt subventionate sau ma rog, compensate!Eu am luat Pregnylul gratuit si era vreo 2 milioane! Mergi la medic s vorbeste cu el sa sune la casa de asigurai ca nu prea e in tema si se va convinge! Dar cu foarte mult calm ca astia abia asteapta sa te scoata din sarite si sa aiba motiv sa nu ti le mai dea!

Mergi la inceput