Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)
Raspunsuri - Pagina 13
dana p. spune:
Multumesc pentru raspuns Andreea!
Am citit tot ce ati scris voi aici, am mai citit si pe site-ul eva.ro ce a scris dr. Tutunaru, dar nu stiam cum sa-mi interpretez analizele. Cele cu " result not in normal range" nu sunt anormale si ce inseamna ca eu nu inteleg nimic?
Nu stiu la ce te referi cand spui ca sa aleg ce e mai bine pentru mine, eu stiu ca vreau un copil si sunt dispusa sa fac tot ce-mi sta in putinta sa-l am.Intr-adevar mi-ar fi greu sa vin la Bucuresti din doua in doua saptamani pentru ca-as risca mult sarcina , dar poate o sa-mi pot face analizele si in Constanta( trebuie sa ma interesez daca se dovedeste a fi o problema cu coagularea sangelui).
O sa vad ce fac , acum nu stiu decat ca trebuie sa vin in Bucuresti sa-mi refac analiza.
Trebuie sa fiu optimista ca o sa fie bine si pentru mine. Asa cum voi ati reusit sper sa reusesc si eu sa raman insarcinata si sa pot tine sarcina.
Va urez la toate care sunteti insarcinate sa aveti un bebe sanatos, iar la cele care sunt in situatia mea sa fie cu fruntea sus ca trebuie sa reusim si noi!
Dana
BESTUTZA spune:
Draga Dana, Result not in normal range inseamna ca valorile analizelor de sange sunt in afara limitelor normale demn ca ceva ceva nu e in regula! Am spus sa alegi cea mai buna solutie pentru tine, in sensul de a studia toate variantele posibile, de a face investigatii si de a vedea ce iti recomanda medicul ginecolog si hematolog!Exact ceea ce ai spus! Trebuie sa vezi ce se intampla de acum incolo, vezi ce ti se spune la Fundeni , analizezi cu doctorul care te urmareste si in care trebuie sa ai incredere TOTALA si vezi ce decizie luati impreuna! Deocamdata , mult succes, Andreea
kita spune:
Bubulina neaparat pentru a obtine de la dr. de familie Clexanele gratuit trebuie sa ii duci o scrisoare medicala de la Dr. ginecolog ca esti luata in evidenta sa si inca o scrisoare medicala de la Fundeni ca esti luata in evidenta la Hematologie; pe baza acestor scrisori, clexanele se va elibera gratuit in doza prescrisa de Dr. Uscatescu.
Si nu uita ca poti sa schimbi dr. de familie atata timp cat se codeste sa-ti elibereze gratuit in aceasta perioada orice tip de medicament(vezi ca pe toata perioada sarcinii toate medicamentele sunt gratuite).
Alina (Kita)
Zadi spune:
Buna dimineta.
Ceea ce vad eu la noi pe forum ma nelinisteste. Din pacate numarul fetelor cu acesta bola este in continua crestere. DE CE? Sa nu imi spuneti ca asa zisa "boala ereditara" a explodat asa dintr-o data. Daca e ereditara inseamna ca parintii sau bunicii nostri au suferit de aceeasi boala. Dar pana acum de ce nu s-a stiut de existenta ei? Nici nu imi pot imagina ce este in sufletul unei mamici care isi pierde pruncul la cateva saptamani? Si de ce? Pt. ca foarte multi medici nu stiu despre ce este vorba.
Pentru nou venite, nu imi permit sa dau sfaturi insa va rog sa aveti mare grija de voi. Si daca ati descoperit ceva neinregula cu coagularea faceti tratament. E pacat ca dupa ce v-ati bucurat de veste unei viitoare sarcini, a unui sufletel al vostru sa nu puteti sa va bucurati pana la sfarsit. Din nefericire cazurile grave despre care am mai scris auzite de la medici, exista. Asa ca mare, mare grija. Nu ignorati nici un semn. Daca trebuie sa faceti Clexane, sa le faceti.Daca trebuie sa faceti analize, sa le faceti.
Cu pup cu drag.
Zadi
bubulina2 spune:
Dragele mele,
Eu scrisoare medicala am doar de la medicul ginecolog, nu si de la Dr. Uscatescu care nu mi-a dat nimic. Si nici nu mi-a cerut dr. de familie. O sa-i duc ce imi cere - o sa incerc sa fac rost de la serviciu de o adeverinta "favorabila". dar medicamentele gratuite, pe baza documentului dat de dr. de familie se pot ridica de oricunde?
Zadi - nu iti mai pune probleme din astea. Am depasit si eu pragul crizelor si a panicii si iti pot spune ca tot despre asta am discutat cu dr Anca. Si mi-a spus ca asta e o analiza la moda acum care nu se facea pana acum. si ca daca era sa ti se intample vreo criza - asta e! Luau masuri atunci. Si m-am convins ca este o moda! Dar am zis sa fac totusi injectiile ca sa nu imi reprosez nimic dupa aceea.
mama a facut de 2 ori tromboflebita si s-a tratat cu.....comprese reci!! Si mai traieste inca bine mersi!
Bunica mea a avut si ea nu stiu cate episoade!
asa ca .... mai bine nu stii decat sa te panichezi atat!
Zadi spune:
Am o dilema infantila. Daca o considerati si voi asa, va rog sa aveti clementa cu mine si sa ma ajutati daca stiti.
Dupa UM (15 martie - cu mentruatie de 32 zile si deci posibila ovulatie 30 mart.-01.04)am intrat in saptamna 16, insa conform echografiei facute pe 10.06 (atunci bebe avea 10 sapt. + 4 zile) saptamna asta bebe ar avea 13 saptamani.
Acum intrebarea: daca vreu sa citesc despre evolutia bebelasului in cele 40 de sapt. la ce saptamana trebuie sa ma uit la sapt. 16 sau la sapt. 13?
Poate ma puteti lamuri si pe mine.
Cu drag. Dana
Zadi
dana p. spune:
Dana, eu cred ca esti in 13 -14 saptamani dupa calculul meu(Um +10-15 zile).
Eu o sa vin miercuri pe 30 iunie la Bucuresti la Spit. Fundeni pentru a repeta analiza, mai face careva analiza in ziua aia ca poate ne intalnim acolo?
Dana
BESTUTZA spune:
Aceeasi problema infantil;a o am si eu! Dupa calculele iesea 5 saptamani si jumatate si la echo mi-a spus ca e 7 si jumate adica acum 8! Asa ca incerc sa imi explic si ce se intampla, dar daca asa a iesit din " masuratori" inseamna ca trebuie sa ma iau dupa ele! Inseamna ca UM a venit peste bb , pentru ca altfel e paranormal! Pupiceipentru cei din buticei! Cu drag, Andreea
kita spune:
Am fost si eu vineri si mi-am vazut samburasul. In primul rand am rasuflat usurata ca am "sarcina unica in evolutie" si nu e gemelara. Mama dar ce emotie am tras pana mi s-a confirmat acest lucru (ce sa te faci cu descendentii!!!)
In al doilea rand am crezut ca voi incepe sa am ochii plini de lacrimi si ca nici nu o sa pot sa raspund la intrebarile doctorului, si cand colo nu stiam cum sa scap mai repede de acolo, asa ca am inceput sa-mi si fac reprosuri.
Adevarul este ca am facut prostia sa beau multe lichide ininte de a ajunge la ecograf, si cum a mai si intarziat consultatia singurul meu gand era cum sa ajung la baie mai devreme....
Ecografia deci am facut-o la 6S si 4 zile, iar varsta fatului confirmata de ecograf este de 5S si 3 zile.
I-am auzit bataile inimii de 120 de batai pe minut, si corpul luteal de sarcina este de 23mm ovar drept.
Ceea ce ma supara este ca am valori crescute ale IR-ului in artera uter stang; IR artera uter dr.=0.60-0.62 si artera uter stg 0.84-0.85
Dr ecograf Iosub nu a comentat acest lucru si la viteza cu care imi doream sa o sterg din cabinet nici nu m-am gandit la asa ceva...
Credeti ca aceste valori au legatura cu injectiile pe care le fac?
Alina(Kita)