Despre gradinarit (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

quote:
Originally posted by Otilia
Despre melci (de aia fara cochilie, care papa frunzele la salate etc.) stiu ca le place berea... Dar cica dezavantajul acestei metode este ca berea, in loc sa-i indeparteze, ii atrage, iar problema este ca vin si cei de la vecini si se umple gradina cu toti melcii satului (mii si mii!).

Hi, hi, hi, asa e, le place berea. Pai atunci sa punem paharute cu bere pe la vecinii nesuferiti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Otilia,

sä-ti träiascä printesa, cea mai frumoasa floare din grädinä!!!...florile tale sint nimic pe lingä ea!!!...acum nu plinge cä ti-am jignit florile!!...sint si älea frumoase, dar nu intrec frumusetea aia mica si drägutä!!
Hai sä-ti dau eu o idee ce sä faci cu melcii äia!! ....tine-te bine!!!...acuma vine!!!
Tot berea e bunä.......dar nu la tine in grädinä!!...pune borcanele la vecinul!!!...ti-a pläcut???
Acum hai sä nu fim asa de rele!!!...eu zic, si ascultä sfatul unui general din anul 1475, care se pricepe la tactici de luptä!!!...pune-le undeva, unde nu-l deranjeazä nici pe vecinul, dar sä fugä toti acolo, la "bodegä", sä aibä si ei o bucurie in viatä...mäcar mor sätui de bere...si asa ai si pace cu vecinul si träiti in pace si prietenie pinä la adinci bätrineti!!
Cu märgäritarele m-am gindit, dar nu e afacerea rentabilä...pinä la Paris sint 1200 Km...dacä inmultesc cu 0,90 € pe litru de motorinä...cu un plin, fac ca. 800 Km, deci m-ar costa cam 170 € dus si intors, plus "1000 de taxe" la tol pinä ajung la Parigi, de mi se lungesc urechile!!!...nu mai stiu dacä iese ceva si de buzunar...ah, in farä de aer de Paris!!
Si pe lingä asta, mai vrei sä-l trimiti si pe sotul la vinzare!!!...asta este trädare!!!...de-asta imi esti??
Acum, in loc sä mä duc la magazin, sä-mi iau niste floricele, am stat pe forum si nu mai pot sä mä uschesc...la ora 13.00 incep munca!!!...dar imi trimite Petra seminte de cältunasi!!!...tralalala....
Vä pup pe toate si eu zic virgulä cä titlul "despre grädinärit" este cel mai reprezentativ....chiar dacä unele au numai balcoane!!
Cami.
P.S. Ridichea aia s-o tii de sämintä!!...o lasi sä se facä mare, uriasä, o sä infloreascä, dupä care va face si seminte.
Despre furnici stiam eu o smecherie, dar am uitat-o...era ceva cu lipici, nu mai stiu acum!!...scleroza!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by pisi-pis

quote:
Originally posted by petra
-!


Petra, asta pare o solutie foarte buna. Eu am paduchi verzisori, nu albi si se aseaza (MULTI!) in special pe frunzulite noi si tinere si pe boboci. Iar trandafirii sunt din aia pitici, adica nu prea am ce infasura. Ce sa fac?



Incearca una din retetele pe care le-am dat aici, pentru ca in cartea de unde le-am luat, mai intai povestea despre daunatori(care sunt de mai multe culori, albi verzisori, galbeni , portocalii si maro. Sunt toti din cam aceeasi familie si orice culoare ar avea sunt nsuferiti si trebuie luptat cu ei pentru ca se innultesc f.f. repede!) si apoi pe langa indicatiile de a folosi chimicale, dadeau si solutiile astea facute in casa. Cand stropesti planta sa stropesti si putin pamantul pentru siguranta. Daca nu solutia finala este tot un chimical mai puternic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Otilia,
Si mama mea a avut o perioasa furnici prin casa, mai ales pe la bucatarie. M-am enervat odata pe ele atat de tare si am facut-o pe detectivul> Intai si intai am depistat cuibul lor, si in general se face pe sub chiveta(posibil sa urce pe tevi din pamant) si pe langa cosul de gunoi din bucatarie.
Avand in vedere ca erau in bucatarie nu am vrut nici eu sa folosesc produse toxice, si am gasit o solutie naturala. Am pus pe o farfurioara miere de albini, am intins-o bine si pe marginile farfuriei, si am pus-o sub chiuveta. Acolo vin furnicile sa manace mierea si se incleiaza acolo! Sa vezi ce multe erau! Saptamanal am schimbat mierea si tot asa. Cand nu au fost asa de multe, am mai verificat pe langa tevi daca nu este loc, si am dat totusi preventiv cu Raid spuma!(avea ala o tevusoara subtirica si am putut da pe la toate gaurelele cate un pic. Si totusi fetita ta nu are cum ajunge si acolo, si daca totusi crezi ca ajunde incuie dulapul pana scapi de furnici!) Asta era in Ro. poate o fii si in Franta, ca si aici am gasit.
Orice cale ai folosi trebuie sa scapi de ele pentru ca daca sunt ingerate din neatentie(pentru ca se baga in orice mancare) pot provoca dureri de stomac!

Pentru melcii din gradina, stiu ca tot mama mea, dadea tot cu niste granule de alea albastre, dar primavara devreme, apoi sapa, sau revenea pamantul, si mai dadea odata. Oricum uda bine locul(daca nu ploua) si lasa pamntul asa cam 3-4 sapt. pana semana sau planta, lasand timp granulelor albastre sa-si faca efectul. Asta era asa preventiv, facand asta primavara devreme, imediat dupa ce se topea zapada. Acum tu trebuie sa folosesti metode pe loc, sa mai scapi de ei.
Daca nu vezi poate gasesti vreo filiera italiana si ii stragi, si poi exporti la italieni ca astia mananca scarbosenii de astea!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by antoioana

S-o crezi tu! Daca-mi cheleste vreo floare, fac asa si vin de-ti beau toata afinata!!!
Mersi mult!
Sanatate la toate gradinaresele!
anto



Anto,
Te-ai pornit draga? sau nu sta "armasarul" al inseuat! Hai ca eu ma apuc de lustruit paharele pentru afinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Buna fetelor, n-am noroc de lavanda mi s-a pleostit de tot si pare sa se usuce, oare ce nu fac bine, stiti cumva? Vreo 3 sapt. au aratat super rasadurile, cresteau frumos...
15 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Mai Oti vad ca vecinele mele dau toate cu Limax ,granulelel alea albastre si mi-a dat si mie caci incepusera sa-mi manince bobocii de zambile acum o luna jumatate ,vad ca sint foarte eficiente ,am dat asa ca si cum as fi semanat direct peste plante si pe pamintul din jur ,deja de a doua zi am inceput sa adun larvele de melc moarte de pe linga flori ,Luca n-a fost interesat de ele dar am fost si eu atenta sa nu cumva sa bage in gura ,berea o fi buna dar eu parca tot n-as strica-o pe melci! poate daca i-as creste sa-i maninc!

Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Lansez si eu un apel disperat:fetelor gradinarese, voi cind gradinariti, cum va protejati unghiile? Ca mie nu prea-mi place sa umblu cu manusi...

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Otilia, noi aveam melci din aia fara cochilie (limaxi?)pe oglinzile din baie...la facultate. Erau si lungi de vreo 10 cm...beax. Ideea este ca noi puneam sare pe ei si se topeau cumva . Hehe, da-i buna si ideea lui Cami cu borcanul pus la vecini :).
Eu am de furca cu oregano. Au iesit doar cateva fire anemice :(.
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Elena eu nu mi le protejez in niic un fel !de cind sint aici si am gradina gradinaresc cu minile goale ,mie una nu-mi pasa ! Care este mai delicata si vrea sa impace si capra si varza pune manusi! eu una am incercat si nu m-am simtit bine ;
ANTO mama teroristilor si a sadicilor! tu esti mey! cu sarea ta! eu prefer sa le dau granule albastre si sa-mi imaginez ca cei care le-au fabricat au pus in ele substante care-i omoara fara dureri ,in somn eventual !La mine in cap inca se mai duce lupta intre fixatia mea de a nu omori nici o fiinta vie si nervii pe care-i am cind i-mi vad florile mincate !


Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538

Mergi la inceput