Impozit 1,5 % ????

Impozit 1,5 % ???? | Autor: LORELEY

Link direct la acest mesaj

Firma nou infiintata , activitate pe luna martie , neplatitoare de tva , impozit 1,5% asa s-a inregistrat , cu doi salariati dar au contract de munca de 2 ore pe zi . Intrebarea mea este daca n-au contract de 8 ore se mai incadreaza la impozit pe profit de 1,5 % ?
Astept urgent un raspuns .
Multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanau spune:

Da se incadreaza, una din conditiile pt.ca o firma sa fie microintreprindere este sa aiba intre 1-9 salariati cu carte de munca, indiferent de norma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Loreley: 1,5% e impozit pe venitul microintreprinderii, nu pe profit.
Ioana: Nu e musai cu carte de munca, e suficient cu contract individual de munca.
Aici insa am si eu o intrebare: indeplinirea acestei conditii (cu nr de angajati) cum se verifica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanau spune:

quote:
Originally posted by Rozi

: Nu e musai cu carte de munca, e suficient cu contract individual de munca.
Bineinteles, la asta m-am referit si eu dar m-am exprimat gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luca74 spune:

Contabila societatii mele a insistat sa solicitam de la Institutul Teritorial de Munca dovada indeplinirii conditiilor pt. IMM...Institutul nefiind mirat de aceasta cerere ne-a transmis prin posta aceasta dovada...Mai mult au zis, ca este o obligatie de a solicita dovada....

Mergi la inceput

IMM esti si daca ai intre 1-9 angajati, si daca ai intre 10 - 49 si daca ai intre 50 - 249, asta ca NUMAR MEDIU SCRIPTIC ANUAL.
Impozit 1,5% pe venit platesti numai daca ai intre 1 si 9 angajati - nu ca si numar mediu scriptic, ci angajati INSCRISI LUNAR PE STATUL DE PLATA - cel putin asa zice codul fiscal.
Asa, intr-o luna poti sa nu ai nici un angajat si in alta 2, ca numar mediu scriptic ai 1, dar pe statul de plata al primei luni nu ai nici unul. Esti microintreprindere ca si nr de angajati, dar nu ai dreptul la impozit pe venit.
Ajutati-ma sa-mi dau seama daca/unde gresesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

microintreprindere inseamna ca platesti impozit pe venitul microintreprinderilor si una din conditii este sa ai in statele de plata intre 1 si 9 angajati in fiecare luna indiferent de cat lucreaza. nu prea are importanta numarul mediu!

daca nu indeplinesti aceasta conditie intr-o luna, in anul curent se pastreaza acest mod de impozitare dar anul urmator se trece la impozit pe profit chiar daca ulterior conditiile au fost indeplinite din nou.

de dovedit si de verificat se face cu statele de plata care au oricum o viza de la camera de munca pt ca le depui trimestrial

Mergi la inceput

Multumesc dandana, asa credeam si eu!
Am impresia ca dovada aceea de la Camera de Munca foloseste la altceva (ceva facilitati pt IMM-uri) si nu are legatura cu obligatia de a plati impozit pe venit sau pe profit, asa-i?
Oare de ce spune contabila lui Loreley ca e obligatoriu s-o soliciti?

Mergi la inceput