Cum e cu armata??

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by Ninja

Mi se pare naspa situatia: bai fiule, stii, tac-tu a fugit si s-a eschivat de armata...

ce-i asa nobil la armata asta ca trebuie sa-ti fie rusine ca te-ai eschivat?? nici al meu nu a facut armata si nu cred ca a pierdut nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Nu stiu de ce vi se pare ingrozitor ca sotul sa faca armata, si inca la T.R.! Sase luni vor trece pe nesimtite, plus ca armata la TR nu se compara cu "cealalta"! Colegii mei chiar se bucurau ca mai stau 6 luni la un loc sa mai depene amintiri din studentie...Si mai ginditi-va si la o treaba, daca vreti vreodata sa emigrati, va fi intrebat daca a facut armata si daca nu, de ce? In toate tarile unde armata e inca obligatorie, eschivarea de la efectuarea ei suna ciudat in ochii autoritatilor-de ex sotul meu a trebuit sa aduca adev. de la ambasada lui cum ca in tara de origine serviciul militar nu e obligatoriu, iar la data cind am depus noi actele de emigrare nu avea inca cetatenia romana, sa-l intrebe de livretul militar. Eu zic ca totusi efectuarea stagiului nu e o tragedie, planurile voastre vor suferi doar unele modificari, nu se darima! Veti gasi cu siguranta solutii onorabile. Si nu ca sa torn gaz peste foc, dar armata da un pic de maturitate in gindire, comportament, te face mai responsabil-asta prin comparatie cu cazuri de insi care si-au "tras "ceferticate" si-au legat armata de gard.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by dodo

...Si mai ginditi-va si la o treaba, daca vreti vreodata sa emigrati, va fi intrebat daca a facut armata si daca nu, de ce? In toate tarile unde armata e inca obligatorie, eschivarea de la efectuarea ei suna ciudat in ochii autoritatilor...

daca te eschivezi cu probleme medicale poti avea greutati la emigrare dar daca 'studiezi' este ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

"Si nu ca sa torn gaz peste foc, dar armata da un pic de maturitate in gindire, comportament, te face mai responsabil-asta prin comparatie cu cazuri de insi care si-au "tras "ceferticate" si-au legat armata de gard."

Fara suparare,Dodo, dar inseamna ca nu prea stii ce se intampla in armata romana. Foarte multi dintre barbati in armata au invatat sa bea sau acolo si-au inselat prima data nevasta/prietena cu vreo fufa care vine la gardul unitatii...Asa ca sa nu discutam despre maturitate in gandire si comportament...
Cat despre utilitatea stagiului militar...Exact..sa stea degeaba si sa depene amintiri in loc sa-si vada de servici, de familie.Vorbesc aici despre cazurile discutate in subiect, nu despre studentii luati cu arcanul imediat dupa terminarea facultatii cand inca nu au apucat sa-si puna pirostiile pe cap si cand poate nu si-au gasit inca un job.
Mie sincer, mi se pare cea mai mare porcarie posibila. Si in plus de asta, este neconstitutional. Noua constitutie spune clar ca armata nu e obligatorie.Nu cu asta ne-au imbatat de cap spoturile publicitare inainte de vot? Ba da...si prostii..am votat, ce de, scapam de armata. Si acum, faci puscarie 3 luni daca nu te prezinti la incorporare. E legal???
Mi se pare anormal sa obligi un barbat, cap de familie, cu un copil mic si serviciu bun, sa lase balta toate astea si sa isi piarda 6 luni din viata facand...nimic.
Si vorbesc in cunostinta de cauza...am in familie 2 barbati cu gradatii in armata. Si culmea si lor li se pare(parea, ca unul a decedat) o porcarie...
Asa ca Missy, daca se poate, scoateti si voi un certificat medical cum ca ar avea ulcer sau mai stiu eu ce(NU boli psihice)...Lasati-i pe cei care au nevoie de armata sa o faca...

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

quote:
Originally posted by Ninja

Mi se pare naspa situatia: bai fiule, stii, tac-tu a fugit si s-a eschivat de armata...

---------------------------------------------------------------
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
www.geocities.co.jp/WallStreet/4076/index.en.html" target="_blank"> The Sea of Japan and Koreans

Ninja, draga, armata e pierdere de vreme. Au trecut vremurile cand se credea ca numai dupa armata esti barbat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Lasind la o parte "tonul" folosit de tine, Dana, ti-as raspunde ca am habar de viata in armata RO, tatal meu este militar de cariera si eu am prins vremurile cind si fetele faceau armata in facultate. Bineinteles ca nu se compara ce faceam noi cu ce faceau baietii, dar citeva lucruri au ramas in memorie - cum sa folosesc o arma, ce fel de armament au diferitele arme s.a. Nu fac aici apologia serviciului militar, dar ceea ce am invatat din familie si din experienta de viata a fost sa tratez situatiile ca atare si in mod onorabil pt. mine in primul rind, sa nu "umblu cu fofirlica" in gasirea unei solutii. Dar la urma-urmei fiecare alege drumul sau in viata, daca este unul onest sau "intortocheat", nu trebuie sa dam explicatii pt. asta, pur si simplu o facem sau nu pt. ca ne sta in caracter si nu cu frica de a fi deconspirati de altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Constitutia zice k armata nu este obligatorie,daaaar aceasta prevedere intra in vigoare abia in 2007,clar!
Nu inteleg de ce vi se pare asa ingrozitor efectuarea stagiului militar,pentru un barbat eu zic k aduce un plus de maturitate in gindire.In ceea ce priveste faptul k vezi doamne armata te transforma in alcoolic,curvar sau mai stiu eu ce,hai sa fim seriosi!!!!
Uite sotul meu a facut armata si este militar de cariera,nasul meu la fel,citiva unchi asemenea si nu sunt nici betivi,nici fumatori,nici nu ne-au inselat!
Daca chiar vreti metode de eschivare,terminati cu maini,rupte sau alte afectiuni k nu mai merge!Intretinatorii de familie nu fac armata,studentii la zi nu fac armata,acestea sunt singurele metode sigure.
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Pai tocmai pentru ca nu am vrut sa fiu acuzata de folosirea vre-unui ton, am spus de la bun inceput "fara suparare"...si nu eram ironica, chiar cred ca nu stii ce se intampla ACUM in armata romana. Cum se "strica" in armata baieti buni din cauza anturajului... Nu vad utilitatea stagiului militar.Punct.
Cat despre onoare si altele..cuvinte mari..Va rog sa-mi spuneti cinstit in ce consta onoarea ca ai facut 6 luni de armata si ai stat toata ziua in unitate taind frunze la caini? Ca eu nu vad nimic onorabil in faptul ca un cap de familie isi pierde timpul prin unitate sau cu baietii in oras. TR-ul se face foarte lejer, nu fac instructie nu stiu cata si nici nu-i ia nimeni la rost pentru prostiile pe care le fac.
Ce sa zic, Valentina, esti un caz fericit. Uite, in jurul meu nu am vazut nici un militar care sa nu bea...Punct. Asa ca fiecare spune din experienta proprie. Si apoi, nu am spus ca toti, ci ca foarte multi...De obicei ma feresc de generalizari, nu cred in generalizari...
Sotul meu nu e intretinator de familie, eu lucrez deja, cu jumatate de norma e drept, dar e suficient. In cazul nostru nu ar merge "scuza" asta. Dar cu siguranta ar avea enorm de pierdut daca ar face armata. Luati un programator si tineti-l departe de ce se intampla in domeniu, pentru 6 luni. Si vedeti ce iese...Ca sa nu mai povestesc de faptul ca si postul ii este in pericol.Asa ca scutiti-ma de propaganda pro armata. Daca ar fi chiar asa de utila, de ce ne momesc unii si altii cu "neobligativitatea armatei"? De ce ne batem in piept ca nu va mai fi obligatorie din 2007? De ce e una dintre conditiile aderarii sau o urmare a aderarii? Daca un barbat nu e adeptul violentei, uraste armele si orice are legatura cu ele, de ce naiba sa-l iei cu forta si sa-l bagi in mormanul de arme? Pai uite de ce, ca sa avem ce vedea la stirile de la ProTV, n cazuri de sinucidere si crime(voite sau din greseala)...La asta e buna armata...Le pleaca la femei baietii in armata si vin in costiug...Onorabila armata romana...

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Mai terminati mai cu bullshitu' asta cu armata!!!
Sa fim seriosi, n-am auzit pe NIMENI care sa zica :"Vai ce bine a fost in armata, mi-a ajutat enorm in viata faptul ca am facut-o!"

Si, intr-adevar, majoritatea militarilor de cariera beau si sunt cam "puturosi", adica asteapta ca si acasa sa li se execute ordinele...... Si credeti-ma, stau intr-o zona de blocuri ale cadrelor militare

Venera si Markus (10 decembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/rothgross

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

buna fetelor, daca NOUA Constitutie ar stipula faptul ca armata nu este obligatorie probabil ca, pe langa faptul ca m-as fi dus si eu sa o votez, nu am mai avea aceasta discutie...asadar, noua Constitutie specifica doar faptul ca acest aspect "Se reglementeaza prin lege organica" si nici gand ca nu ar fi obligatorie (dar, este adevarat, nici nu spune ca ar fi obligatorie, cum era inainte, dar nu este absolut nici o consolare)...deci toata vorbaria de dinainte de referendum a fost doar o interpretare facuta de cei care aveau interese ca aceasta constitutie sa fie votata

Mergi la inceput