Cum induceti menstruatia in caz de amenoree.
Am probleme cu ciclul din nou si nu mi-a venit luna asta .Trebuie sa incep un tratament cu costylblegit si nu stiu cum sa-mi induc menstruatia .La mine daca intarzie mult se lasa cu ingrasari masive .Am stat 6 luni fara si rezultatul a fost 30 kg in plus de care nu prea pot sa scap /Ultima oara am luat injectii progesteron ca sa-l induc dar vreau ceva neinjectabil .Daca stiti va rog sa-mi spuneti si mie
pupici
Raspunsuri
vali02 spune:
Faptul ca amenoreea ta e insotita si de crestere in greutate, cred ca intradevar arata un dezechilibru hormonal, nu numai o problema ginecologica. Fuga la endocrinolog!
Si eu am avut probleme cu amenoreea. Ginecologul imi recomanda sa fac 2 fiole de progesteron injectabil (timp de trei zile (dupa o sapt. aparea menstra) dar exista si progesteron sub forma de tablete (Utrogestan, nu stiu insa dozajul). Endocrinologul mi-a recomandat o cura de 3-6 luni cu anticonceptionale (eu am luat Femoden, sunt si altele, dar oricum nu lua fara recomandare ca iar te trezesti cu kg. in plus). Daca iti doresti un bb, nu-ti fa probleme, cu tratament se poate, eu sunt la a doua sarciana si nu am mai avut ciclu natural de vreo 6 ani.
Vali
danette spune:
Eu am avut 3 sapt. de amenoree, fara sa fie sarcina, in urma cu cativa ani.
Am facut cate o fiola de progesteron injectabil/ zi, timp de trei zile. Menstruatia a aparut dupa 3-4 zile.
Dana
ankka13 spune:
fetelor va multumesc .Am fost intradevar la endocrinolog in bucuresti si in afara de faptul ca am cheltuit o groaza de bani nu mki-a zis nimic .Doar mi-a recomandat nistre pastile despre care mai tarziu am aflat ca sunt doar simple diuretice .Nu mai stiu unde sa merg ,M-am dus la bucuresti ca sa-l gase3sc poe cel mai bun dar se pare ca nimic nu e sigur in romania si ca renumele uneori chiar nu conteaza. va multumesc
pisi-pis spune:
Anca, schimba endocrinologul! Asa ceva e inadmisibil, chiar si in Romania cea a tuturor posibilitatilor. Cum sa-ti prescrie diuretice pentru amenoree? Din pacate nu poti face singura un tratament, sistemul endocrin e mult prea complex, nici medicii nu-l inteleg pe deplin. Astfel de tratamente sunt de durata iar rezultatele nu apar imediat. Sfatul meu e sa nu te "joci" cu organismul tau, risti dezechilibre mult mai grave pe care le poti purta dupa tine toata viata.
anne-marry spune:
ank mergi mama la PARHON (sau ai fost deja?1) ca acolo sut cei mai buni in domeniu.
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
crinuta spune:
Atentie la tincturi!!!! Eu sunt patita. M-au dat peste cap 3 luni de zile.
Poti incerca ceaiuri, dar rezultatele se vor vedea peste ceva timp.
Eu stiam de ceai de patrunjel, dar asta numai daca esti sigura ca nu esti insarcinata.
Crinuta
LICUTA1 spune:
Eu am luat medoxiprogesteron 5 zile -este un anticonceptional, inainte de HSG, aveam aproape doua luni de la UM si nici un semn ca ar veni, si in urmatoarele 5 zile au aparut ruschi.
Licuta
gabid spune:
Anca,nu ai fot la Ancar?El ce spune?Nu ti-a dat analize?Cum ti-a iesit progesteronul in ziua 21?
Eu iau 3 utrogestan din ziua 14.Mie imi veneau rusii la 32 de zile si acum imi vin la 28.Ma dureau sanii ingrozitor si ajunsesem sa am dureri de burta din ziua 14(la ovulatie).Acum am 3 luni de utrogestan si ma simt perfect.Incearca si tu!Ajuta si la mentinerea sarcinii daca se prinde natural!
Gabi.