Mamica de mai-iunie (36)
Raspunsuri - Pagina 8
Lore71 spune:
NALLY!Sa-ti traiasca Micul Print, sa fie sanatos si norocos,sa-ti aduca numai bucurii si clipe minunate iar tu sa te refaci cat mai repede si bine!
Si eu vreau sa te intreb de ce banuti ai dat pe acolo,unde ai nascut,te descurci cu alaptatul, de cate ori mananca BB, daca ii dai sa suga "la cerere" sau dupa program fix?Te-am ametit?iarta-ma!!!!
Sa ai grija de tine, ca am citit ca n-are voie nimeni si nimic sa te deranjeze, trebuie sa nu-ti faci nici o grija, sa vezi totul in roz, sa nu asculti nici o poveste urata si, mai ales, NU TE UITA LA STIRI!!!!
Te pup mult si sunt tare emotionata pt.tine...ma imaginez si eu cu Pufuletul meu...abia astept!
pupaceala!!!!
&raducu din burtica de 35 saptamani
Lore71 spune:
Iuly 26: bine-ai venit printre noi!!!Sa ai o sarcina usoara(atat cat ti-a mai ramas) si sa ai o nastere usoara si BB sanatos!
&raducu din burtica de 35 saptamani
Catusha spune:
Nally, acum, ca ai revenit printre noi vreau sa te felicit inca o data! Ce mamica harnicutza ai fost tu! Flacaul tau a vrut neaparat sa fie berbecutz dar sa stii ca e o zodie foarte buna (si Ioana mea e tot berbecutza...)
In privinta sentimentului matern inaltator, eu nu l-am simtit imediat dupa nastere, ci a venit treptat. In ziua a 3-a cind au vrut sa o ia pe Ioana din rezerva si sa o puna la lampa (a facut in maternitate icter fiziologic) am inceput sa urlu la asistente "Copilul meu, unde imi duceti copilul!", de parca fugeau cu el undeva. Cred ca au zis ca sunt nebuna.
Nally, cum au fost conditiile in spital?
Catusha
iuliana c spune:
Buna fetelor!
Nally,bine ai venit!Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de bebe Sebastian!
Irinel te asteptam cu vesti bune!
Laurina,daca pana acum ti-a placut de doc,nu cred ca trebuie sa te indoiesti de ea...
Iuly,bine ai venit!Te-am trecut in listute...
Irinusha,ai grija de tine!
Maria ai grija de tine cu raceala si stai cumintica sa stea bb acolo la caldurica cat trebui.
Oanna hai ca il vezi tu pe bb Codrin peste 2 saptamni...
Catusha parca te si vad cum tipai la asistente
iuliana & din burtica (30+ sap.)
monet spune:
fetici cu burtici si mamica nally!
ce mai faceti voi? ati scris o gramada, am citit si incerc sa va dau un scurt semn - ca peste o juma' de ora tre' sa plec sa ajung pe ora 10 la control. si-o sa va mai scriu dup-aia.
si io, ca si lauraa, cre' c-o sa trec de termen pentru ca nu simt nimic-nimic. si data trecuta m-au intrebat de ceva dureri, ceva... io, ca pupaza, nimic! mai ales de cind ma odihnesc pe rupte si merg pe jumate de zile la servici sau chiar deloc (ca ieri), ma simt foarte in forma. uneori deschid ochii dimineata si trebuie sa ma pipai pe burtica sa vad ca-i acolo sau imi da semnalul bebelina - deja asa m-am obisnuit cu mormo acolo inauntru, ca mi se pare absolut normal sa ma tot impinga si traga .
nally, draga, atita mi se pare ca-i de fain de tine si atita ma tot gindesc cum te iubaresti tu cu puiu' tau..... felicitari, inca o data; ce bine ca a venit repede sorocu', ai trecut usor si acum totul e per-fect!!
iuly26, bine ne-ai gasit. o sarcina usoara si un bebe sanatos si voinic! sa ne mai scrii despre tine... sau orice!
oanna, noroc si bafta cu oftalmologia, sper sa fie 'productiva' vizita:). ma intrebi cum stau cu moralul. sa fiu sincera - si cum altfel pot fi eu cu voi? - am zile cind simt ca sint 'gata', alte zile cind imi smulg perii din cap de griji si ginduri.... nu mai stiu nici eu pe unde-o sa scot camasa, dar incerc sa ma las in cursul natural si sa ma simt cit de bine pot. cind imi vin ginduri negre in minte, le dau la o parte si-mi imaginez numai 'povesti' senine si frumoase, ca-n filme:):):).
maria, mai sint si nopti din-alea mai nasoale. dar treci tu peste toate, stiu eu . nu, sper sa nu ma trezesc cu teza in sala de travaliu. nu sint eu chiar asa de dedicata, mai-mai .
eryka, simt din cum scrii ca esti bine si scarmaneala pielii de pe burtica nu te mai deranjeaza, iar cu intepenelile si durerile de oase te-ai obisnuit, asa-i?
irinusha, pai cum, nu te lasa colita in pace nici acuma? of-of... stai cumintica ca toate-o sa fie bine.
laurina, nu fi trista, poate ii place doctoritei de tine si-atunci n-ai de ce sa-ti faci probleme. plus ca il ai pe descurcaretu' de sotu' linga tine! sa-ti traiasca!!
iuliana, laureta, maria, mai ce mindre sinteti in poze, ptiu pe voi sa nu va deochi - mamici frumoase sinteti si ce fericiti o sa fie puii vostri!!
irinel, cind ai timp, spune-ne si noua cum a fost ieri!
va pupilez si va mai scriu mai incolo - de la doctor ma duc direct la universitate, da' nu stau mult. planuiesc sa fiu pe la 2 acasa (deja va fi 9 seara la voi, da' nu-i nimic, ca va bombardez eu cu ce am de spus si cititi voi cind apucati:)).
mona (cu lia mica in burtica - "38+" saptamini)
iuliana c spune:
Fetelor am un pisic mic, este negru tot,este un scump ...dar am o mica problema,nu stiu cum sa ii spun...ma ajutati?
iuliana & din burtica (30+ sap.)
Laurina spune:
Multumesc mult pentru incurajari, m-am mai gandit si eu ca nu trebuie sa-mi fac griji chiar asa, dar ce sa zic, asa sunt mamicile, dar marti cand ma duc o sa incerc sa aduc vorba de controlul de dupa nastere sa vad cum reactioneaza.
Irinusha, nu te mai grabi asa ca mai ai pana in mai destul:). Imi pare rau de durerile de la colita, dar poate daca iei pastilutele nu or sa mai apara. Spor la cumparaturi si ai grija de voi acolo. Ai dreptate si cu tati al meu descurcaret,multumesc.
Mona, asteptam vesti de la control, poate, poate se pregateste si Lia, daca nu, inseamna ca ii place la mami in burtik ceea ce este bine.
Oanna, te cred ca nu mai ai rabdare, ca nici eu nu mai pot de nerabdare, dar tot e bine ca ti-a facut controlul si este ok.
Lauraa, cred ca este doar o impresie, am citit ca din sapt 38, nu mai depunem kg, stagneaza greutatea, poate de aceea.
Iuliana, ce frumos, negru hihihi, trebuie sa vin sa-l vad, na ca m-am si invitat acum, ce zici de 'negrut', o sa ma mai gandesc, il intreb si pe tati. Cum se mai simte 'baiatul tau cel mare' si iarta-ma ca ieri nu am intrebat, dar eram cam dusa de val cred, cu povestile lu' tanti moasa:)Sa-i faci poze, sa-l vedem toate
Laura cu bebita, sapt 30+
piatra lunii spune:
Buna,fetelor,
am trecut nitel pe-aici sa citesc, bebelusa mea cred ca sughite(destul de des, ca zilnic simt miscari din alea regulate,mai ales seara), da' de lovit in ficat sau coaste parca n-am experimentat inca,doar uneori in vezica,seara, in pat, ca ma gandeam chiar ca mi-ar trebui pampers,sa fiu sigura ca nu fac vreo boacana :))
acum insa o sa ne ducem iar afara la soare, ca-i o zi super, senina si vreo 23-25 de grade, a pacat de stat in casa cu fundul la calculator :))
Iuly, bine ai venit!
in rest, mai vorbim mai incolo!
va pup!
Irinel spune:
Fetele ce repede mergeti, nu ma pot tine cu cititul, dar macar sa va spun ca totul se pare ca e bine. Bebe are 2280 g sau ceva de genul asta, e cu caputul jos si asezat cumintel sa iasa cand va trebui.
Numai ca eu am ramas putin in dubiu ca am intrebat-o pe fata care mi-a facut ecografia daca poate sa vada daca sunt dilatata (medicul meu nu mi-a facut nici ultima data control vaginal) si a zis ca din cauza ca bebe e deja asezat jos nu prea vede cervixul bine da o sa faca o poza si poate doctorul va intelege ceva...(din cate stiu eu aici, cel care face eco e un tehnician care are o scoala speciala pentru asta, dar pozele si rezultatele se trimit unui doctor specializat in eco si de acolo interpretarile la doctorul meu. Numai ca eu am reusit sa il prind pe doctorul meu la cabinet si el s-a dus a dat un telefon si a zis ca e totul bine, ca nu poate sa explice ce a fost saptmana trecuta cu mine. Da eu ma intreb, cine a interpretat ecografia aia?
Oricum sunt mai optimista ca deja am intrat in saptamana 34 si nu mai am durerile alea si nici sangerari asa ca sper sa stea bebe acolo pana la termen.
Nally bine ai revenit acasa cu bebe Sebastian. Cand ai timp, ca banuiesc ca esti destul de ocupata chiar daca bebe e cumintel, poate ne povestesti despre nastere, cum te descurci cu alaptatul (te dor sanii, ai facut bubite, sau merge totul ca pe roate?) si cam care iti e programul in noul rol de mamica. Felicitari pentru bebelicul tau sanatos si sper ca tu te-ai refacut. Cum te simti?
Dana, probabil ca vei avea mereu o strangere de inima cand iti vei aminti, dar ce e mai important e ca bebelica din burtica e sanatos si sta la mami cat trebuie. Dumnezeu stie cum e mai bine, poate daca erau toti trei aveai probleme,nu se stie. Stiu ca asta nu e o consolare, dar viata e frumoasa si tu vei avea un ingeras si trebuie sa ii acorzi toata atentia.Pupic.
Iulia, felicitari pentru bebe sanatos.
Laura pe mine ma obsedeaza in ultimul timp ca e burtica mea cam mica, da ieri m-am linistit, daca bebe e suficient de dezvoltat, nu conteaza cum e burtica, nu? Si, conform masuratorilor aveam 33 de saptamani si 4 zile, cand eu de fapt eram doar in prima zi din saptamana 34, si data probabila a nasterii ar fi 4 iunie in loc de 9 iunie, da eu tot dupa 9 iunie merg ca oricum masuratorile nu pot fi exacte.
Mona, cum te simti? Tu mai ai asa putin? Azi te duci la doctor?
Irinusha, mie mi se pare ca durerile cum le-ai descris tu cam seamana a contractii dureroase, da am citit ca se poate intampla sa ai alarme false de cateva ori inainte de a naste cu adevarat. Tocmai tu intri in panica? Optimista noastra? Eu vorbesc ca mai am ceva timp, te inteleg sincer, da cand intri in astfel de stari, imagineaza-ti ca il tii pe bebe in brate si uita-te la lucrusoarele pe care i le-ati luat si sigur te inseninezi.
Pupici la toate.
Irina, burtica cu baietel
32+ saptamani (DPN 9 iunie)
Nally spune:
Pai cu ce sa incep?
Marti, 13 Aprilie 2004, eram programata la un control de rutina pentru a vedea daca bb e bine angajat si totul e in regula, mai ales ca se apropia termenul de nastere. Pastele noi l-am petrecut la parintii mei in Buzau, unde am stat pana marti dimineata. dupa amiaza la ora 15 aveam programare la doctor.
Luni seara pe la ora 2 in noapte... niste dureri de spate destul de jenante care nu imi dadeau pace deloc! M-am speriat un pic si eram pe puntctul de a scula intreaga casa pentru o plecare in tromba la Bucuresti... dar am spus ca totusi nu are cum sa fie un semn de nastere neavand contractii uterine! Am pus totul pe vremea de afara , eu fiind meteosensibila! M-am culcat linistita fara sa ma mai gandesc la durere.
Si ajungem marti la doctor, unde ni se face un control vaginal, colul marit ca de obicei si si nici un pic de dilatatie! Doamna doctor insa putin mai curioasa, mai ales dupa ce i-am spus de durerile avite cu o sera inainte, imi face un bilet de internare pentru a ma pune la monitorul de contractii sa vada daca am sau nu asa ceva si daca sunt , la ce intervale si mai ales intensitatea lor! Eu fiind ferm convinsa ca voi pleca acasa pana la ora 8 seara asa cum imi spusese ea!
La monitor, surpriza! Aveam contractii de intensitate 40, 46, 49 si 51 la intervale de 5-6 minute pe care eu nu le simteam! Doamna doctor cand a vazut mi-a spus clar ca eu nu mai plec acasa in seara aia pentru a ma putea tine sub observatie! Eu, tot razand si spunandu-i ca nu ma doare si ca poate sa-mi dea drumul acasa la mine ea tinandu-o pe a ei ca raman sub observatie si nu plec nicaieri, am ramas!
Am fost cazata in salonul celor care se asteapta sa nasca din clipa in clipa. Eu simtindu-ma bine, faceam atmosfera pentru fetele care aveau dureri si radeam si le spuneam ca abia astept sa vina dimineata pentru a pleca acasa la mine, ele saracele cu toate durerile lor,razand imi spuneau ca daca m-au adus in acel salon nu mai plec acasa fara un bebel in brate!
Dupa ce am tras o frica sora cu moartea pe la 10 noaptea cand a nascut o tipa din salon, si care tipa de ziceai ca moare saraca, eram galbene toate la fata! va dati seama, eu tremuram ca varga ( incepusem sa simt si eu ceva dureri, dar suportabile! ) a venit o asistenta si mi-a facut o injectie care spune ca imi calmau duerile si rarea contractiile, am adormit!
Dimineata, la 7 cand se face schimbul de tura, vine doctorita mea sa vada ce mai fac ( ea tocmai isi terminase tura, fusese de garda!). Eu incepusem sa simt contractiile si nu mai eram atat de sigura ca voi pleca de acolo fara sa nasc! Cand m-a vazut ce fata aveam, mai mult de frica si nu de durere, ma invita sa mai faca un control vagina sa vada situatia! Si ce crdeti? Aveam dilatatie de 2 cm! M-a linistit ca v-a ramane cu mine pana voi naste, ca nu v-a pleca acasa si sa nu ma sperii ca totul va fi bine!
La 11,30 vine din nou sa vada ce mai fac, eu deja incepusem sa fac ture ture prin salon, pentru a mai uita de durere, intre timp eliminasem dopul gelatinos, si ma gandeam ca pana aici a fost cu experienta mea de cu primul bebeu si ca in curand imi voi tine comoara in bratele! La controlul vaginal aveam deja dilatatie de 5-6 cm fara ca apa sa se fi rupt! Lucru care este oficiat de dna. doctor in acel moment! Ma trimite inapoi in salon cu incurajarile de rigoare!
Pe la ora 14 deja aveam contractii de nu mai bagam pe nimeni in seama si nu mai auzeam nimic din ce se vorbeste in jurul meu, contractii obositoare incat in intervalul de 3-5 min dintre ele eu atipeam si aveam impresia ca am dormit ore, asa de odihnita ma trezeam! Sa nu va ganditi acum ca erau contractii de sa te faca sa urli, NU! bine nici de ras nu iti mai arde!
La ora 15,10 vine dna. doctor sa ma vada si ma mai invita la un, deja banal, control pe capra . Eeee, si acum incepe distractia! dilatatie de 9 cm! Ma invita sa merg la minitor pentru a vedea contractiile si intervalul... Aici contractii de 111 - 115 la interval de un minut! Si intinsa pe patul de la minitor o aud pe doctorita ca imi spune sa imping la urmatoarea contractie cat pot eu de tare, ca si cum as face un cacatz! [ M-am uitat la ea mirata si ii spun cum ? ca mi-e rusine! Daca chiar fac asa ceva? a ras si mi-a spus ca il prinde ea si il arunca!!!! Mi-a spus sa ma prind cu mainile de pulpe si sa trag de ele cat pot de tare si sa imping si mai tare!!!
Am incercat asa de doua ori, si daca am vazut ca nu pot i-am zis si doamnei doctor si m-a urcat pe vestita masa jinecolojica si aici apucand de manerele cu care este dotata din 8 contractii puternice a venit pe lume piul meu scump, Sebastian, cu o circulara de cordon de toata mandretea, dar care a fost rezolvata megistral de dna. doctor, un scor Apgar 9 si o greutate de 2,650 kg la ora 15,40.
Nu a fost nevoie de epidurala, totul petrecandu-se atat de repede, incat cand ma hotarasem sa imi faca si i-am comunicat ca ar fi cazul sa imi faca anestezia se vedea deja capul iar la urmatoarea contractie era afara!!!!!!
Cand a iesit am vrut atat de mult sa-l vad incat era sa cad dupa masa, noroc ca m-a tinut asistenta de un brat!!! Din acel moment am simtit cum totul ia alta dimensiune si nimic nu mai conta... dureri de contractii, epiziotomie sau orice altceva ce s-ar fi intamplat!!! Eram fericita ca il vad cum plange si ia primul contact cu lumea din afara! Eram fericita ca e al meu !!!
SUNT FERICITA CA E CINEVA PE ACEASTA LUME CARE MA IUBESTE NECONDITIONAT !!!
Cam asta a fost cu marele eveniment din viata noastra!
Va doresc si voua o nastere usoara ca a mea si bebei frumosi si sanatosi!!!
Nally si Sebastian