diaree- bacteria jersinia

diaree- bacteria jersinia | Autor: Camelia

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca va mai amintiti, pe forumul vechi aveam in familia noastra, , o prietena, Catrinel care are o minune de fetita, Daria, acum in varsta de 1 an si 4 luni.Ea nu mai are acum acces la internet si va cere, prin mine, ajutorul.
In urma cu doua saptamani, Daria s-a imbolnavit rau: febre si diaree, pana la 12 scaune pe zi! Au fost internate in spital.In urma analizelor a reiesit ca avea o bacterie, yersinia (jersinia) pentru care nu au primit nici un tratament, nici macar pentru febra.A stat copilul cu perfuzii o vreme, scaunele diareice au disparut si le-au externat fara sa refaca analizele!.Cica daca au disparut scaunele diareice a disparut si bacteria si nu necesita nici un tratament.Cat despre febra, in conceptia medicilor din spital febra inseamna de la 40 de grade in sus! I-a prescris doar ceva medicamente pentru refacerea florei intestinale.Atat! Acum fetita e ceva mai bine, in sensul ca nu mai are diaree.Dar a slabit si e in continuare slabita.Desi in conceptia celor din spital nu e necesar regimul alimentar si i-au dat copilului chiar si lapte cand avea diaree!!, Catrinel ii da sa manance doar lapte de soia, supa de pui cu morcov, orez, banane si paine prajita.
Catrinel e disperata si va roaga daca stiti ceva despre bacteria asta sau daca a trecut cineva prin asta sa-i spuneti ce sa faca.
Va multumesc in numele ei si al micutei Daria!

Sarbatori fericite! Camelia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Tot e bine ca i-au facut analize macar la internare. Eu am sunat medicul si i-am spus ca Dragos are 6-7 scaune diareice, acide cu iritatie la fundulet, dar nu a venit sa-l vada, mi-a spus la telefon sa-i dau ceai de menta, orez fiert, morcovi pasati, carne de pui fiarta(apa se arunca), banane si mere coapte, brinza dietetica si piine prajita. Dupa ce se da citeva zile numai orez fiert si ceai de menta, iar temperatura scade, se incepe treptat si cu restul alimentelor. Nu cred ca trebuie sa se ingrijoreze pentru ca a facut temperatura, pentru ca era o dovada ca organismul Dariei lupta cu acea bacterie descoperita, si nu insemna nici pe departe ca ar avea vreo infectie care sa necesite tratament cu antibiotice. IN momentul in care temperatura incepe sa dea semne de revenire la normal e un semn bun, poate introduce banana si merele coapte cu brinza de vaci dietetica, iar in privinta laptelui pot sa-ti spun ca eu folosesc Milupa HN 25, iar de luni voi incerca sa-l trec treptat pe Dragos pe laptele lui normal. Poate sa-i mai dea paste fainoase fierte cu brinza SARATA rasa sau cascaval ras, sufleu de dovlecei cu carne de pui, mamaliguta ( mai curgatoare) cu brinza sarata rasa si daca organismul suporta un cubulet de unt, ceva cascaval ras pe deasupra, piure de morcovi si dovleci cu carne fiarta de vita/pui. Seara si dimineata sa incerce sa-i dea lapte dietetic ssi cu cereale pe baza de orez (Baby care sau Nestle)din acelea de 4 luni, fara gluten. Spune-i prietenei noastre sa incerce regimul si sa nu se sperie daca mai apare si al 4- lea scaun intr-o zi, ca nu se face bine dintr-o data. Daca vrea neaparat sa vada daca mai are bacteria respectiva sa intrebe la o policlinica daca se face analiza de depistare a respectivei bacterii, desi uneori ramine in organismul nostru fara sa ne mai faca rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Saru'mana, Coryna! O sa-i transmit tot ce-ai spus.

Sarbatori fericite! Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari@na spune:

Draga Camelia, am cautat si eu prin toate forumurile ceva legat de aceasta bacterie si pentru ca am gasit mesajul tau am hotarit sa-ti dau o adresa , poate ca-i foloseste prietenei tale.Din pacate nu e ceva care trece asa de simplu, asa ca ar fi bine sa citeasca .Stiu ca a trecut ceva timp de cind ai postat tu mesajul , dar daca poti scrie cum au decurs lucrurile pina la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari@na spune:

Am uitat sa pun linkul.
http://vm.cfsan.fda.gov/~mow/chap5.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sumisa spune:

Camelia, despre bacteria asta nu stiu nimic. Stiu insa ca in asemenea cazuri nu se dau antidiareice. de fapt diareea este foarte buna, este modul de aparare a organismului, prin diaree se elimina bacteria. refacerea este grea insa mai ales pentru un copilas asa de mic. eu sunt de parere sa tina totusi un pic de regim, avnd in vedere ca flora intestinala este distrusa.

Mergi la inceput