Bebe de o luna... infometat!!!
Raspunsuri - Pagina 2
danacaltan spune:
Ca sa obtina laptele de la stat, mamei ii trebuie buletin, copilulul certificat de nastere, apoi copilul trebuie luat in evidenta la un medic de familie...lucruri dificile in cazul de fata, dar nu imposibile.
l_carmen2003 spune:
Sigur ca si parintii sunt vinovati. Ai 6 copii acasa si nu le poti asigura cele necesare si atunci mai faci un copil ca deh... iti permiti.
Pana la 1 an statul da lapte praf. Mult putin e un ajutor.
Trebuie ajutati cumva dar si constientizati ca nu pot trai astfel.
Nu e admisibil ca daca de abea iti duci zilele sa mai faci un copil si sa il lasi sa moara de foame.
Sau e deja destinat sa fie vandut sau pentru vreo meserie de cersetor?
Carmen si ALex
Mihaela_Georgiana spune:
Lipsa de civilizatie este de vina si ca intotdeauna cei care sufera sunt copiii. Femeia aceia trebuie ajutata. Poate avea o viata intima normala fara sa mai aduca pe lume si alti amarati.
Lix sau Adriana
1. Ii voi cumpara femeii pilule contraceptive. Poate una din voi sa-i explice cum sa le ia? (eu nu sunt la Bucuresti)
2. Am putea incerca la vreo primarie de a obtine o locuinta sociala pentru ei?
3. Daca nu, am putea pune toti mana de la mana si sa le platim o chirie undeva? E oricum mai bine decat groapa cu gunoi. Bietii copiii au nevoie de un loc cat de cat curat....
Eu pot pune un milion pe luna pentru chirie. Cineva mai poate completa?
4. Ce varste au copiii? Cui pot trimite un pachet cu lucruri pentru ei? Cam de ce au nevoie in primul rand?
Multumesc
Mihaela
adrianangi spune:
Mihaela,
Nu te pot ajuta sa ajuti, pentru ca nu mi s-a raspuns la mesaj. Insa lix cu siguranta ca-ti poate oferi mai multe date...
Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm
try spune:
Fetelor, ganditi-va un pic la toata situatia: sunt 2 oameni cu 6 copii, poate n-au terminat nici liceul, aflati la limita subzistentei si care cu siguranta asta au facut toata viata. Ce cereti de la ei? Sa fie responsabili ca si voi? Sa stie ca trebuie sa ia anticonceptionale si sa se fereasca de contact sexual in perioada fertila? Nu va imaginati ca astfel de oameni sunt lipsiti de o minima educatie a vietii, d-apoi de educatia sexuala, ca au instincte sexuale ca oricare om, dar pe care nu si le pot controla, nu sunt constienti de urmarile faptelor lor. Asta a fost tot ce a putut sa le orefe lor mediul. Nu poti cere ceva cuiva inainte sa dai. Nu ai cum sa le ceri acestor oameni responsabilitate daca nu le-ai oferit in prealabil posibilitatea de a intelege ce-i aia responsabilitate. Familia, societatea si mediul in care au trait acesti oameni i-au privat de educatie si informatie. Valorile si mai ales responsabilitatile in viata se invata, nu se mostenesc. Acesti oameni fac in viata ceea ce au invatat in mediul lor sa faca.
Iar a-i ajuta pe cei mai slabi ca noi nu inseamna numai sa-i ajutam material, ci sa avem intelegere si fata de situatia lor spirituala, mentala, sentimentala etc.
Credeti ca acestor oameni le-a vorbit cineva de anticonceptionale? De riscurile sexului neprotejat? O sa ziceti: "bun, da' de ce nu se intereseaza, de ce nu invata ca nici noi nu le stim pe toate si punem mana si invatam, cautam informatii". Si-am sa va raspund: "Asa ati fost invatati: atunci cand nu stiti ceva sau vreti sa aflati ceva sa cautati, ati invatat ce inseamna sa fii autodidact. Lor nu le-a aratat nimeni cum sa fac asta, ei au fost invatati ca viata ti-o traiesti asa cum vine ea la rand, fara sa te opui prea mult sau sa cauti sa schimbi ceva."
13 sapt DNP 1 nov.
Mihaela_Georgiana spune:
Try,
ce sa facem? Sa nu-i ajutam deloc pe motiv ca sunt inculti? Sa-i lasam sa se inmulteasca ca si animalele, sa mai faca inca 10 copii? Toti cersetori, sau materie prima pentru pedofili?
Ajuta si tu cumva (cum crezi de cuviinta), dar fa ceva!!
Eu cred ca ar trebui sa incepem cu o locuinta. Un acoperias asupra capului. Pentru copii. Poti participa la chirie, te rog? Hai sa-i ajutam.
Numai bine
Mihaela
allya spune:
MIHAELA draga eu cred ca TRY a vrut doar sa zica ca mai bine sa ajutam decat sa tot dam vina pe bietii parinti. Da este important sa le zicem si ce trebuie sa faca ca sa nu mai faca alti copii daca ei nu vor asta. Dar s-a gandit cineva ca poate acesti oameni vor sa faca multi copii? sunt iresponsabili e adevarat, nu sunt educati, dar cine suntem noi sa ii criticam? trebuie sa-i ajutam cum putem, faptul ca au deja copii e un fapt implinit. Acesti copii au nevoie de ajutor.
Si ei, parintii, au nevoie de ajutor, ca sa mearga la un cabinet gratuit de planning familial si eventual sa aleaga femeia respectiva un mod contraceptiv adecvat si de lunga durata (cum ar fi un sterilet, daca i se potriveste organismului ei, sau un implant hormonal), caci pilulele si prezervativele necesita bani si atentie sa fie folosite corect... asta daca ea vrea bineinteles.
va pup,
Mihaela_Georgiana spune:
Allya,
trebuie neaparat sa vedem cu femeia ce se intampla.... Daca nu mai vor copii se poate intreveni. Lix, poti tu discuta cu ea?
Prima urgenta dupa mine este totusi un acoperis deasupra capului.
Mai poate cineva participa?
Numai bine tuturor.
Mihaela
allya spune:
Nu exista camine sau locuinte pt cei lipsiti de posibilitati materiale? stiu ca asta e o problema pt toata lumea si in toata lumea (sunt atatia oameni fara locuinta si mai rau care nici nu pot inchiria una pe lumea asta, nu numai in Romania, in SUA acesti oameni sunt morti din punctul de vedere al societatii si al guvernului si si al ajutoarelor sociale, nici nu vrea nimeni sa-i angajeze ca nu au domiciliu si nici sa-i ajute din acest motiv cat si din cauza creditului distrus ce-l au bietii oameni), dar poate ca sunt camine pt homeless sau locuri unde ar putea macar dormi noaptea.
Nu stiu daca noi putem sa le construim o casa si nu stiu unde, eu ma gandesc cu groaza la cate aprobari si cata birocratie, mita si bani ar insemna asta, daca e posibil. Solutia imediata si de moment cred ca ar fi deci un camin si gasirea unor locuri de munca pt parinti.
Mihaela draga tu ce crezi? stiu la ce te gandesti, imi amintesc ca am vazut la tv ca sunt niste asociatii caritabile care construiesc case pt familii nevoiase in Romania, dar nu mai stiu cine erau respectivii.
LIX ce s-a mai intamplat?