Spring rolls
Oameni de bine,
Va rog sa ma invatati cum sa fac spring rolls, ca aici platim o avere pentru niste varza suflecata in foicele de aluat. Ca va jur ca de renuntat la mancat nu putem!
Aaa, si sosul de rigoare daca se poate, please. Saru' mana!
scarmanus
Raspunsuri
simonaM spune:
am gasit eu o reteta dar nu stiu cum e. Pastry 400g. plain flour 200ml. warm water 2 tablespoons corn oil Corn flour for dusting Method Sift flour. Mix oil and warm water together. Add this mixture to the flour to make a smooth dough. Place in a bowl. Cover with a cloth and allow to stand in a warm place for about 2 hours before using. To use divide the dough into six pieces.. Roll out thinly and cut into squares. Put 2 squares one directly one on top of the other. Put a heaped teaspoon of the filling just above the centre and fold the top point downwards. Then fold the side flaps over to enclose the filling Continue to roll up, pressing gently to seal. Place on a baking sheet. Brush slightly with oil and bake. Reteta e gasite pe "google.com". , da o cautare si acolo iti arata mai multe.. Reteta originala vine din Viet-Nam si e cam asa : se toaca împreuna 150g de carne de porc cu 100g de crevete, 25g de ciuperci negre rehidratate si o ceapa mica, se framînta cu o lingura de sos de soia si una de nuoc-mam (sos de peste), se parfumeaza cu un praf de cinci-parfumuri si cîteva frunze de coriandru sau menta tocate. Se mai incorporeaza 50g de germeni de soia si 50g de fidea de soia înmuiata îna apa. Cu acest amestec se umplu foile de orez înmuiate si se rasucesc ca sarmalele, dupa care se prajesc în ulei, la foc nu prea iute. Vietnamezii înfasoara fiecare rulou într-o frunza de salata, îl înmoaie într-un sos special si îl papa ca atare. Sosul : 1lingura de nuoc-mam, 2linguri zeama de lamîie verde sau 1lingura de otet, 1-2 lingurite de zahar, 1/2 lingurita de ardei iute rosu (sau pasta de ardei iute), 1lingurita de usturoi tocat (facultativ). Cui nu-i place iute, înlocuieste ardeiul iute cu morcov taiat julien. don't worry....be happy.mona78
hannen spune:
Scarmanus,uite si de la mine doua retete.
Prima data o sa-ti scriu cum faci foaia,la noi se gasesc deja gata facute ,nu stiu daca tu o sa gasesti.
ALUAT DE TAITEI CU OUA:
Ingrediente:150g faina,un praf sare,1 ou,150ml apa,1 lingurita ulei de susan.
1)Faina se pune intr-un castron ,se sareaza usor,se adauga oul,apa si uleiul si se framanta un aluat elastic.
2)Pe o planseta presarata cu faina se intinde aluatul incet,cit se poate de subtire si se da la rece 30 min.
PACHETELE DE PRIMAVARA CU UMPLUTURA DE PUI
Ingrediente pt umplutura:
3 cepe verzi,1/2 ardei rosu,1 file de piept pui taiat cuburi,2 linguri ulei(de arahide),50g germeni de soia,50g muguri bambus taiati cuburi,1 varza creata mica oparita si taita cuburi,1-2 linguri sos de soia,1-2 linguri sos hoisin,1 praf piper Cayenne,sare ,piper proaspat,1lingura patrunjel ,1 galbenus de ou.
1)Ceapa verde se taie in felii subtiri,ardeiul se taie cuburi mici.
2)Uleiul de arahide se incinge intr-o tigaie si se adauga pieptul de pui si se prajeste amesetcindu-l de mai multe ori.Se adauga legumele,care se prajesc cu carnea 20-25 min.
3) Se adauga sosul de soia si de hoisin,apoi se condimenteaza compozitia cu vegeta, cu piper Cayenne ,cu sare si piper.
4)Se incorporeaza patrunjelul.Umplutura se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit se imparte pe dreptunghiurile de aluat si cu ajutorul galbenusului se rasucesc in forma de rulada.
Se prajesc in ulei abundent.
Se servesc cu salata de rosii.
PACHETELE DE PRIMAVARA CU UMPLUTURA DE LEGUME
Ingr:2 linguri ulei susan,4 cepe verzi,50g muguri bambus,200g germeni de soia,150g morcovi,2 linguri sos soia,sare,1/2 ligurita zahar,un virf de cutit de chimen macinat,un vf de cutit de anason.
1)Se incinge uluiul de susan intr-o tigaie,ceapa verde si mugurii de bambus se taie felii subtiri si impreuna cu germenii de soia se calesc in ulei citeva minute,se razuiesc morcovii si se adauga in tigaie.
Se incorporeaza sosul de soia si se condimenteaza.Se ia masa de pe foc si se lasa sa se raceasca
Umplutura racita se imparte pe dreptunghiuri si se ruleaza .Se prejesc in ulei abundent la foc mic.
De sos nu stiu nimic special,imi pare rau
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
scarmanus spune:
Fetelor,
Acuma vad si eu ca astia, chinezi de altfel, nu-s decat niste "ceterasi", nicidecum virtuozi ai spring rolls-urilor. Dac-ati sti cate lipsesc din compozitie, iar acuma uitandu-ma mai bine vad ca si mie mi-ar fi greu sa gasesc unele ingrediente.
Multumesc pentru retete, am sa incerc o data macar din curiozitate sa vad ce o sa iasa, ca tare elaborata e treaba.
scarmanus
simonaM spune:
scarmanus...chiar ieri am facut si eu.foile se gasesc pe la magazine...sunt patrate exact cit sa faci un roll.eu am pus un pic de carne de porc si putina carne de vita,ceapa(cea verde),usturoi,masline verzi,si putina varza calita cu putin piper(pe urma am stors varza de ulei )si am amestecato cu carnea(adica le-am prajit).....a iesit o bunatate.....s-a indopat sotiorul meu....cA ABIA A PUTUT SA DOARMA DE.eu le-am prajit in mult ulei.don't worry....be happy.mona78