Friptura de caprioara, iepure...

Friptura de caprioara, iepure... | Autor: raducu

Link direct la acest mesaj

Am o bucata de carne de caprioara si incerc sa fac o friptura dar nu prea stiu ce vin trebuie sa pun la ea.
Voi ce vin puneti la fripturi? Cu ce merge mai bine asortata caprioara cu vin alb sau rosu, cu vin dulce sau sec?

Merci,

PS: daca iese buna va trimit si voua



Mamica lui Raducu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

iti spun cu ce cred eu ca ar merge.. desi nu sunt mancatoare de carne, dar pregatesc fripturi sau altceva pt familie. Vin alb sec.

io asa l-as gati si la masa tot din asta as pune.


Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Caprioara?? Mi-e frica sa intreb de unde o ai, biata.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Salutare

Caprioara ca sa fie gustoasa se pregateste cu vin rosu si se marineaza inainte il marinez cel putin 24 ore

Cu cat il marinezi mai mult cu atat mai bine.

Pt marinata ai nevoie de: la un kg de carne: 1 ceapa, un morcov, o felie de telina, o frunza de dafin, sare, piper si mirodeni verzi tocate(patrujel, marar, hatmatuchi, rosmarin, busuioc) si usturoi binenteles, dupa gust, mie imi place mult usturoiul, de obicei pun o capatana

Tai legumele cubulete, speli bine carnea il portionezi sau nu, il pui intr-o ala, preferabil de pamant si-l acoperi cu un litru de vin rosu sec, nu dulce.

Poti sa lasi bucata intreaga de carne sau o poti taia in bucati, nu stiu ce parte ai, dar daca ai sold, e mai bun intreg, il mai crestezi un pic pe ici pe colo.

Dupa ce s-a marinat il pui intr-un ceau il prajesti un pic, in ulei sau untura fierbinte, apoi calesti un pic si legumele, dupa ce ai scos carnea si le pui frumos intr- un vas care merge la cuptor, daca ai de pamant o sa-i dea un gust mai bun, daca nu e Ok in orice vas.

Lasi fripura la cuptor pana e gata, vezi si tu, cam 2 ore cred ca-s suficiente. Incearca cu cartofi copti ca si garnitura sau cartofi natur

Pofta buna va doresc si ganditiva si la mine...ca tare demult nu am mai mancat....

Corina

PS se serveste neaparat cu vin rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Medalion de caprioara

Ingrediente:
200 gr muschi de caprioara, 100 ml smintina, 100 gr ciuperci, 1 gr sare, 50 ml sos brun, 10 ml coniac, 2 felii piine toast

Mod de preparare
Se taie carnea in doua transe si se bate un pic dupa care se da prin faina pe ambele parti apoi se trage in 100 ml ulei neincins. Dupa ce a prins o crusta maronie se flambeaza cu coniac dupa care se adauga ciupercile si sarea, sosul brun si smintina se adauga dupa ce in prealabil ciupercile au fost prajite timp de 2 min. Totul se lasa la foc mic 15 min.

Se serveste cald alaturi de un vin rosu, de preferinta Cabernet sauvgnon sau Murfatlar


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

O marinata pentru vanatul ar fi urmatoarea (pentru 2,5 kg.carne) :
1 pahar vin alb, 1 pahar otet de vin, 1 lingura untdelemn, un morcov, 2 cepe potrivite, o jumătate telină, tăiate feli, cimbru, 2 foi dafin măruntite, pătrunjel, sare, piper.
Daca vrem să păstram mai mult de 1-2 zile aceiasi marinată se va fierbe câteva clocote inainte de intrebuintare. Mirodeniile si zarzavatul se pun pe bucata de carne, iar aceasta va fi udată des cu zeamă.

De obicei carnea nu se spală ci doar se sterge bine cu o carpa curată.Daca este pulpa se poate face FRIPTURĂ LA TAVĂ dupa ce a fost împănată cu bucatele de slănină. Se frige la cuptor la foc bun cam o ora ca si mielul si se stropeste cu sosul de la marinată in timpul coacerii.
Daca este o spinare si putem face COTLETE acestea se prăjesc cu putin untdelemn amestecat cu unt pe o parte si alta cam 7-8 min.Se servesc cu un sos de vin la care se adaugă si sosul lăsat la prăjit in tigaie. Se pot face si SNITELE care se fac la fel ca cele de vitel.

MĂNCARE DE CĂPRIOARĂ ( iepure) CU CIUPERCI.
(6 pers.)
Carnea se tine cel putin 2 ore intr-un bait la care se-nlocuieste otetul cu aceiasi cantitate de rachiu.Mai avem nevoie de :

2 linguri ulei(unt),200gr slanina fiarta taiata cuburi, 3 pahare vin rosu, 2 pahare zeama de carne, 2 catei usturoi pisati, 1 lingura făină, 250 gr. ciuperci albe spălate si tăiate, 3 cepe potrivite, sare, piper, cimbru , dafin, pătrunjel verde tocat ; sângele animalului in cazul iepurelui

Pregătirea :
Intr-o cratită se prăjesc cu putin untdelemn, bucătile de slănină si 2 cepe taiate felii.Cand ceapa este rumena se da deoparte si cu slănina ; în aceeasi grasime se rumenesc bucătile de carne, bine scurse de marinată. Se presara deasupra o lingura făină si cand aceasta incepe să se ingălbeneasca se stinge totul cu marinata strecurată, vinul rosu, zeama de carne. Se adauga usturoiul, mirodeniile, sare. Se acoperă si se lasa sa fiarba incet la cuptor o ora. Intre timp se înăbuse ciupercile cu o ceapă tocată .Se scoate cratita din cuptor se pun in ea ciupercile, ceapa si slănina prăjite Se lasa să mai fiarbă în cuptor 15 min., pană ce sosul este potrivit de scăzut. Se serveste fierbinte.


Civet de caprioară (iepure)

Se face asemănător dar in loc de ciuperci se poate pune câteva zarzavaturi (2 morcovi,o radăcină pătrunjel, o bucată de telină) rase si înăbusite in grăsimea lasată de slănină.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Multumesc tare mult pentru raspunsuri. Nici nu ma asteptam sa imi scrieti asa de mult mai ales ca(virgula), caprioara nu mananci asa des ca si cum ai manca cartofi prajiti.
A iesit nemaipomenit de gustoasa si de frageda. M-am gandit la voi in timp ce mancam si am si pastrat pentru azi o portie, doua in caz ca cineva nu a reusit sa guste.
A! am baut si un vin rosu la masa sa se asorteze cu friptura.

Cu multumiri si multi

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Pucku

Iepure

1. ca iepurele sa fie gustos se pregateste cu vin rosu si se marineaza inainte
2. daca este salbatic il marinez cel putin 24 ore
3. daca e de casa cel putin 12 ore

Cu cat il marinezi mai mult cu atat mai bine.

Itzi dau o reteta frantuzeasca , eu am facut-o saptamana trecuta e delicioasa.

Pt marina ai nevoie de: la un kg de iepure: 1 ceapa, un morcov, o felie de telina, o frunza de dafin, sare, piper si mirodeni verzi tocate(patrujel, marar, hatmatuchi, rosmarin, busuioc) si usturoi binenteles, dupa gust, mie imi place mult usturoiul, de obicei pun o capatana

Tai legumele cubulete, speli bine iepurele il portionezi , il pui intr-o ala, preferabil de pamant si-l acoperi cu un litru de vin

Dupa 24 ore il pregatesti: intr-o tigaie incinzi ulei in strat subtire si prajesti 5 min pe fiecare parte bucatele de iepure. Dupa ce le-ai prajit, le pui la cald si in uleiul ramas pui toata compozitia de la marinata Dai un clocot si mai adaugi o lingura 2 bune de pasta de rosi. Dupa inca 5 min pui putina faina, o lingua , 2 faina si o cescuta de apa.

In oala de pamant , nu trebuie sa o mai speli, pui iepurele peste care adaugi compozitia de marinata din tigaie. Dai o ora la cuptor la 300 Farenheit, sau 150 Celsius.

Dupa o ora, scoti vasul din cuptor, scoti cu grija bucatile de iepure sa nu se rupa si sosul il treci prin sita, amesteci cu mixerul, cu blebderul, cum vrei tu sa iasa ca o crema. daca e foarte moale, mai pui un pic pe foc si mai pui faina, daca e tare poti sa mai pui o lingura 2 de vin

Se serveste fierbinte cu paste de casa, nu neaparat si cu vin negru. Sugesti de vin: Pinot Noir, Bordeaux, Bourgogna, Beaujolais.

Pofta buna, eu deja salivez,....

Maine daca am timp de tradus itzi mai dau una cu bere bruna, care e deasemeni gustoasa

Mergi la inceput