despre fratele mai mic
Cateva din comentariile fetei mele (4 ani si jumatate) despre fratele ei:
Intuneric ...
Eram insarcinata in luna a cincea, am venit de la medic cu poze foarte frumoase de la ecografie, i le arat mandra fetei mele care spune:
- Dar cum? Bebe sta pe intuneric?
A doua zi la gradinita deseneaza o fetita blonda (adica ea) si alaturi un bebe intr-o camera neagra si explica educatoarelor si copiilor ca mami il tine pe fratele ei in burtica pe intuneric. Educatoarele s-au distrat, dar copii au fost impresionati. Probabil gandeau: ce mamica rea, nu vrea sa ii aprinda lumina lui bebe!
Primul zambet ...
- Ia uite mami! Matei rade asa, fara dinti! Cum, se poate asa ceva?
Primul gangurit ...
- Mami, mami! Matei a invatat doua litere, A si E, dar nu sunt in ordine!
Jumatate de ora dupa aceea a stat langa el si i-a spus literele in ordine alfabetica. Dupa H se cam strica ordinea, dar important era ca termina cu Z. Cred ca l-a stresat atat de tare pe Matei, ca o saptamana n-a mai scos nici un sunet!
Descoperire ...
-Mami, uite, eu am capul tare, dar Matei are capul moale aici!
Isi indesa degetul cu nadejde in fontanela baiatului.
Solutie ...
Eram la bucatarie, Matei incepe sa planga si spun:
- Ioana, te rog du-te si vorbeste cu Matei ca sa nu mai planga.
Ioana pleaca in fuga, vine in fuga si spune:
- Am facut ceva sa se auda mai incet.
De la mine din bucatarie nu se mai auzea Matei de loc, asa ca intreb deja ingrijorata:
- Ce-ai facut?
RASPUNS:
- Am inchis usa!
Cugetare ...
Spune Ioana:
- Matei acum nu stie nimic, dar pot sa il invat eu multe, asa ca peste patru ani o sa stie la fel de multe cate stiu eu acum (modesta fata mea). Dar eu atunci o sa stiu si mai multe, pentru ca o sa merg la scoala (adica tot ea o sa fie mai "tare").
Si de atunci Ioana pregateste "materiale didactice" - patratele colorate - sa invete culorile; foi cu litere si cifre; un ceas; tablori cu anotimpuri si multe altele.
Sarbatori fericite !
Raspunsuri
Elena spune:
Cel mai mult mi-a placut "solutia" ei sa inchida usa !!!
Sunt grozavi micutii astia ai nostri, nu trece o zi fara sa te uimeasca cu ceea ce fac sau spun !
Pupici,
Elena&Laura
Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.
Ortansa spune:
hahaha-sunt haiosi foc:-)
Pupicuti la copilasi.
www.caryn.com/images/300light.gif" border="0">Ortansa-de 2X mamica va doreste:
SARBATORI FERICITE!
claudiap spune:
hahahaha
am ras cu lacrimi...mai ales la faza cu inchisu usii...
e o dulce si jumatate...pup-o din parttea mea...si pe matei bineinteles!!
vilma spune:
Oh, doamne, sunt nemaipomeniti! Ii duce capul.
Sa va traiasca!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.
Codrutza spune:
tot despre dinti: cand ne-am dus s-o scoatem din maternitate pe sora mea (eu, cumnatul si fratiorul lui bb) bb a inceput sa tipe, iar Rares(3 ani), care se uita la bebelus curios intreaba asa speriat:" vai mami, da cand ii pui dintii ????" ...si apoi la toti prietenii le spunea ca fratiorul lui nu are dinti...
Amalia spune:
Draga Dori, fetita ta este o dulce. Am ras cu lacrimi de povestioarele tale, mai ales de cea cu usa
Sanatate maxima!
alma spune:
Foarte draguti copiii tai!
Matei apare cu data de nastere 8.12.2002, adica acum 2 zile...
Cred ca e o greseala, asa cum la unele dintre fete apare varsta de 13 ani (si la tine!).
dori spune:
Matei e nascut pe 12 aug. 2002. Data pe pagina personala e selectata bine, nu stiu de ce apare asa.
Sarbatori fericite !