Aici, in Olanda (3)
Raspunsuri - Pagina 15
AC spune:
AnaMaria... cu olandeza.
Cursuri: trei platite de universitate. Unul pe an si e rezonabil. Cu vorbitul inca e greu, in general pt predat pregatesc si repet pana ma satur. Dar acum la mater la noi se preda in engleza... ce usurare.
Dar tu cu vorbaretzul acasa... ar trebui sa mearga repejor.
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
AAM spune:
Eu fac cursurile la ROC si invat dupa code nederlands daaaaar vreau sa stiu daca si voua vi s-a parut la fel de greu sa pricepeti limba asta .Am momente cand vorbesc cu printul meu in olandeza si cu restul lumii , atat cat stiu , si mie se pare super usor si am momente cand mi se pare o limba imposibila.La scoala mi s-a spus ca ma descurc foarte bine , dar tot mi se pare mie ca nu e bine .
Alina , dragutza , sper ca nu ti s-a parut ironic "tonul" meu ca eu chiar nu am vrut sa " sune " asa.AC mersi mult
P.S. Asa a vrut tata sa ma cheme anamaria scris intr-un cuvant , ca sa fiu mai speciala ,si ca sa am actele in mai multe exemplare , deci nu e o idee a mea sa il scriu intr-un cuvant .
Pupici pentru toate "olandezele"
AC spune:
:):):) Anamaria pricipit.:):):)
Mey la ROC macar merge mai incet aici la univ faci un code nederlands intr-un semestru. Ti se invarte capul si dupa ce iei examenul muncesti inca pe atata ca sa devina utilizabil ce ai invatzat o data!
Dar daca eu am ajuns sa ciripesc ceva... se poate..
Am avut un coleg de birou super. A ras si mi-a zis: Ce ti se pare olandeza asa grea. La noi, pana si copii mici o vorbesc:):):):).
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
ancuta06 spune:
Alina, si al meu sot e olandez. Nu stiu daca pot vorbi de avantaje sau dezavantaje. Doar ca nu as fi vrut sa plec din tara, de langa ai mei, dar, cunoscandu-l pe el, a trebuit sa fac unele alegeri. Si am ales. Nu e mai bine sau mai rau, dar e mai greu, sa fiu departe de familie. Acum avem un bebelus, de 6 luni, Martijn, si imi umple inima de bucurie.
AAM, in legatura cu olandeza, mie mi s-a parut usoara la inceput. Acum sunt plina de nervi. Mi se pare ca am stagnat de cand ma duc la acea profesoara. Adica am impresia ca tot la ce am invatat singura am ramas. Nu stiu de ce. E grea, acum, pentru ca nu stim suficient. Dar nu te descuraja, odata ce ai deprins regulile, si exersezi, ti se va parea mai usoara. Sper ca si mie.
Andreea, pacat ca pleci, pana sa te fi cunoscut si pe tine.
Alina, am vazut ca nu stai prea departe de mine, cam 1/2 ora. Poate ne vedem, daca vrei. Si totusi, nu ai raspuns la o intrebare....cate saptamani de sarcina ai?
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
ancuta06 spune:
Am deschis partea a 4 a
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
Alina Maria spune:
Buna seara,
Si eu sunt curioasa cate saptamani am caci nu sunt sigura ultima zi de cicvlu a fost pe 22 martie si de atunci nimic nu am facut nici un test si nici la doctor nu am fost.
Insa eu sunt sigura ca sunt insarcinata o simt. Este ciudat si greu de explicat insa este asa.
Ce pot sa-ti spun Ancuta si mie mi-ar face placere sa ne intalnim insa nu in cursul saptamani caci sunt la lucru, mai vorbim si poate aranjam.
In privinta limbii olandeze mi se pare grea si i-mi vine greu sa o vorbesc dar pot sa spun ca am ajuns la nivelul trei de limba nici eu nu stiu cum fiindca mi se pare ca nu stiu mai nimic.Sincer nu ma strufoc prea tare e
va pupic!
alina