Laptele de vaca*2 intrebari

Laptele de vaca*2 intrebari | Autor: EDDY

Link direct la acest mesaj

Naomi,are 1 an shi aproape 7 luni shi de o luna shi ceva am skimbat laptele formula cu lapte de vaca.La inceput,i-am dat lapte de vaca cu 1,5% grasime(low fat milk) dar nu cu un motiv anume.Nici acum nu shtiu de ce am ales low fat milk dar...nu conteaza.Dupa ce am vorbit cu mai multe mamici(printre care shi mama mea)care mi-au spus ca mai indicat pentru copii este laptele cu procentaj mai mare de grasime,am facut skimbarea:lapte cu 3,7% grasime.OK,pina aici nik deosebit dar acum apare problema!De 2 saptamini,Naomi face kk foarte tare shi sub forma de...bilutze,maslinutze,cum sa le zik?Face mai greu ca inainte shi numai o data pe zi iar atunci cind sta pe olitza se screme shi se inrosheshte toata la fatza shi nici nu mai mishca saraca pina nu se aude in olitza poc-poc-poc Nu i-am introdus alimente noi,nu i-am skimbat meniul,maninca zilnik supa sau ciorba sau mincare cu sos shi bea ceai shi suc destul de mult,zik eu.Acum,citind la un alt topic sugestiile unor mamici despre skimbarea laptelui cu un alt lapte cu procentaj mai mic de grasimi(pentru prevenirea constipatziei),apare shi prima mea intrebare:
1-Este laptele de vaca,cu procentaj de 3,7% grasime,vinovat de skimbarea consistentzei la kk in cazul Naomiei?Poate fi asta cauza pentru care face asha greu shi tare???
Tot astazi,cautind shi in Mama shi copilul(a sotzilor Capraru)ceva solutzii shi raspunsuri la problema mea,am citit ca laptele baut de copil,trebuie fiert inainte,indiferent ca este formula sau lapte de vaca.Eu,pina asta-seara,doar ii incalzeam bine laptele lui tero-chan dar niciodata nu l-am fiert shi acuma a aparut a doua intrebare:
2-Poate fi laptele nefiert vinovat de problema expusa mai sus?

Acum,daca tot m-am intins la vorba,va urez anticipat Paste Fericit shi va rog sa ma ajutatzi cu o parere,un sfat,orice credetzi ca imi poate fi de folos in situatzia data.Multzumim ,

Eddy & Antonia Naomi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Pupici la Naomi!

Da.. e de la lapte. Eu am abandonat varianta cu grasime ca era tragedie cu constipatia. Chiar si asa laptele de vaca este mai putin digerabil.

Eu i-am dat Minunicai laptele pentru copii de la 1-3 ani si l-am mai combinat cu lapte de vaca 1.5%. Oricum odata cu introducerea laptelui de vaca ar trebui sa ajustezi un pic mancarea.. mai multe fibre, alte lichide etc.

De chestia cu fiertul nu stiam.. deci nu stiu sa raspund.

Pupici din nou!

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Draga Eddy...exact la fel am patit si eu cu Vlad...
La noi exista laptele Dorna in doua variante 1.5 si 3 sau 3.5 nu mai stiu exact , continut grasime...
la inceput i-am dat de 1.5...si exact ca tine ..nu stiu de ce ..:))...
si ca m-am gandit eu...sa-l bag pe cel mai gras de 3.5...si surprise::

1. constipat..de se facea albastru la fata..
2. i-au iesit niste bubite pe el de toata frumusetea...

asa ca..am trecut la cel mai light...inapoi...cel de 1.5 grasime...

iar laptele si in momentul de fata..nu il fierb..doar il incalzesc ..cat sa-l bea....si atat..

te pup...si Paste Fericit ...tie si familiei tale..

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

noi bem de la inceput lapte de 1,5%, iar Mara are tendinte de constipatie dintotdeauna, de fapt cam de cand am inceput diversificarea. Chiar ma batea gandul sa trec la lapte mai gras, in capul meu gandindu-ma ca poate o sa o ajute, dar citindu-va imi dau seama ca nu!

sa trec la unul degresat???

Eddy, multumesc pentru subiect si multa sanatate Naomiei

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Draga Eddy,
S-ar putea sa existe o a doua explicatie, laptele de pe aici nu e lapte lapte ci e facut din lapte praf. In Hokkaido s-ar putea sa gasesti mai usor "lapte adevarat" dar aici sincer nu prea gasesti. Si ala pe care scrie 100 % vaca care costa in jur de 600 de yeni cutia mie imi aduce la gust cu laptele praf.
Iar cel despre care vorbesti "low fat milk" eu il folosesc la prajituri, si de multe ori am vazut pe fund ca ramane cand se termina cutia ceva asa ca un praf lichid.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Laptele gras poate duce la constipatie, si in general nu se recomanda lapte fara limita la copii si din aceasta cauza.
De asemenea nu se recomanda pentru copii lapte crud, nefiert. De obicei laptele cumparat din comert este pasteurizat (tratat la temperatura si presiune)(trebuie sa scrie pe el) si nu necesita fierbere.
Si noi folosim La Dorna albastru si bb tot e mai constipat(face la 2 zile).
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Saso spune:

noi am intrebat dr.. si mi-a zios ca sa-i dau fetitei doar diluar..1/3 apa si 2/3 lapte... dar am uitat sa intreb de care lapte!!!
asa ca ... va spun ce mi-a zis.. poate incercati..
eu am si eu o intrevbare:::::)

voi ati facut brinzica acasa din lapte... si???? din care lapte???
La Nathalie nu i-am dat pina acum nimic de la vaca...numai lapte praf..fara unt , fara brinza...si ma gindesc ca ar fi cazul sa incepem...dar am citi de brinzica de casa ca ar fi mai buna ca nu are nu stiu ce fermenti... ( lapte fiert 10 kin se adauga ori ceva pastile de calciu ori 2 picaturi de lamaie se acreste si se fierbe iar se brinzeste si se strecooara si gata brinza!)
daca ati dat copiilor sau ati facut... astept sfaturi.. de la voi!
Dupa sfaturile voastre.. si ceea ce am citit .. cred ca mai bine mai astept cu trecerea la lapte de vacutza!

Va multumim!!!

Va multumesc!

Nathalie si Sofi
http://www.nathalie.net.ms/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

noi folosim la dorna rosu cu 3.3 % grasime si nu avem absolut nici o problema de constipatie. E drept ca il fierb mereu.
In plus Maria mananca multe fructe. Daca-i place para da-i macar jumatate pe zi ca e buna la constipatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

noua pediatra ne-a spus de cand avea Alexa 4 luni sa ii cumpar unt cu cel mai mic procentaj de grasime si lapte idem. In ceea ce priveste laptele de vaca si fiertul.. da trebuie fiert (sa dea in clocot 2 -3 minute) pt ca sunt niste bacterii care nu sunt tolerate bine de copii.

Eu, ca adult, daca nu il dau in clocot am niste probleme cu stomacul de mor... si asa sunt constipata de felul meu, dar cu asta chiar zac de durere de stomac in pat. Subliniez ca asta mi se intampla mie. Am fost un copil cu probleme de stomac de ma stiau toate neamurile.

si daca vrei sa iasa afara ... prune, sunt garantate.

multa sanatate,
Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Va multzumesc mult pentru raspunsuri shi explicatzii,dragele mele.Deja am cumparat astazi lapte cu 1,5% grasime shi i-am dat acum,la masa de seara.Banuiesc,ca nu v-oi vedea kiar miine rezultatele asha ca am sa va spun(daca va intereseaza)cum shi daca s-a skimbat situatzia abia dupa week-end.
Freia,problema este ca eu nu beau lapte iar la mine in familie,nu prea sint membrii care sa-l agreeze.O singura sora shi sotzul meu beau uneori lapte iar cind o fac,i-am vazut ca scot sticla sau cutia din frigider,ishi toarna in pahare shi asha rece il dau pe git.Niciodata nu mi-am pus problema ca ar trebui fiert.Da,ca ar fi mai placut cald,mi-a trecut prin cap dar fierberea...nexam.Oricum,am bagat la cap amanuntul important shi de aseara inca am inceput sa-i fierb Naomiei lapticul.Multzumesc mult pentru exemplificare.
Marina,partea proasta este ca Naomi ii seamana in unele privintze lu' taica-su shi nu-i plac fructele de nici un fel. Bea sucuri de fructe dar sa nu cumva sa incerc sa-i mai dau bucatzele sau feliutze de fruct proaspat,ca shtiu ce ma ashteapta: Am avut mai multe tentative de a o tenta cu mar,para,capshuna,banana shi inca alte citeva dar mereu a reactzionat la fel:urit de tot.Uite,ieri mi-am facut mie un castron de mar ras cu biscuitzi pisatzi shi cind mai aveam putzin,a venit tero-chan sa testeze terenu'.A cascat gura sa-i dau iar eu am ezitat shtiind ca vomita dar daca a tot insistat shi tzipa ca nemincata,i-am dat cam jumatate de linguritza shi nu a durat mai mult de 5 minute pina a vomat cu tot cu iaurtul mincat cu o ora inainte.Nah,sa ma mai pun la mintea capoasei
Momentan ramin doar cu sucurile de fructe iar in timp,sper sa ajunga sa accepte shi fructele in stare proaspata.Doamne-Ajuta!

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eddy, daca cumperi lapte UHT nici vorba sa-l fierbi!Chiar si laptele care nu e UHT dar e , totusi, pasteurizat, in mod normal nu ar trebui fiert.Doar daca ai indoieli in ceea ce priveste calitatea lui.Ma indoiesc ca ar trebui sa-ti faci probleme in Japonia din cauza laptelui!Eu ii dau Teodorei si lapte UHT si din celalalt si nu-l fierb.Si nu avem probleme.Aici!Ca in Ro l-am fiert si eu.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput