Laptele de vaca*2 intrebari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Eddy eu ma refeream la laptele de vaca sa-l fierbi... cel la cutie si eu il beau rece de la frigider sau la temeperatura camenrei... rar il incalzesc cand pap niste cereale cu el.
Oricum, pt Alexa am sa-l incalzesc .. cand v-a veni timpul sa guste si ia din el.

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by Saso

noi am intrebat dr.. si mi-a zios ca sa-i dau fetitei doar diluar..1/3 apa si 2/3 lapte... dar am uitat sa intreb de care lapte!!!
asa ca ... va spun ce mi-a zis.. poate incercati..

Asa se da laptele de vaca pentru copii pana la 1 an, diluat cu apa, intai 1/3 apoi dupa o luna 2/3.
E bine sa folosesti lapte mai putin gras - asta am aflat-o de la dr. meu pentru ca eu ii dau inca lui Alex - 7 luni si jumatate - lapte formula.

quote:

voi ati facut brinzica acasa din lapte... si???? din care lapte???
La Nathalie nu i-am dat pina acum nimic de la vaca...numai lapte praf..fara unt , fara brinza...si ma gindesc ca ar fi cazul sa incepem...dar am citi de brinzica de casa ca ar fi mai buna ca nu are nu stiu ce fermenti... ( lapte fiert 10 kin se adauga ori ceva pastile de calciu ori 2 picaturi de lamaie se acreste si se fierbe iar se brinzeste si se strecooara si gata brinza!)
daca ati dat copiilor sau ati facut... astept sfaturi.. de la voi!
Dupa sfaturile voastre.. si ceea ce am citit .. cred ca mai bine mai astept cu trecerea la lapte de vacutza!

Eu ii dau lui Alex branza calcica de la 6 luni si e foarte incantat. Fierbi laptele si dupa c e a fiert il dai deoparte si il lasi cateva minute; il pui inapoi pe foc si ii adaugi la 1 l lapte 6 pastile de Ca lactic si amesteci. Cand ajunge iar la fierbere ai sa vezi ca se separa branza de zer. Strecori "continutul" si daca vrei sa ai succes - eu altfel n-am avut - dai branzica prin sita. Cu cat mai fina cu atat mai placuta. Amesteci branza cu ce vrei: fructe, biscuiti, cereale. Lui Alex ii place sa ii pun si carnita de pui pasata si bine frecata cu branza si cu un pic de supita de pui. Degustibus.
Alex mananca multa branza, de fapt sub orice forma, laptele e de departe mancarea lui favorita. Pe saptamana ii fierb 3 l de lapte si ii fac branza calcica. Nu i-am dat inca unt si nici smantana.

Sarbatori fericite!

Alex &co

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Ziceam io ca nu cred sa vad rezultate asha repede shi totushi,dupa doua mese (aseara shi azi-dimineatza) cu lapte degresat,Naomi shi-a revenit la normal .Nu va pot spune ce fericita sint!Astazi,a facut kk asha cum facea inainte:imediat dupa ce a baut laptele shi apoi dupa masa de prinz.Nu pietricele,nu foarte putzin,ci exact asha cum consider ca-i normal.Sint foarte linishtita shi multzumita de rezultate Va multzumesc mult de tot!

Camelia,ia uite aici intrebare :ce-i ala lapte UHT ???N-am nici cea mai mica idee shi nici n-am mai auzit pina acum termenul.

Freia,pai ala de la cutie ce-i ?Nu lapte de vaca?

Hai ca va las,ca-s in ceatza cu laptele asta.

gramada shi Paste Fericit va dorim,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eddy, laptele UHT e laptele tratat la temperaturi mari, de unde si numele de UHT (ultra-high temperature).Se gaseste la cutie, are termen mare de valabilitate si nu trebuie tinut la frigider inainte sa-l desfaci.
Ma rog, treaba cu cutia nu stiu cat e de edificatoare ca pe-aici si laptele care nu e UHT tot in cutii e. Dar il poti deosebi dupa termenul de garantie.Nedesfacut, laptele UHT e valabil luni de zile.
Ma bucur c-ati rezolvat problema!
Pupici printesei Naomi

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Ce a spun, in USA pediatrii nu sunt de acord cu laptele de vaca. Ei spun ca laptele asta e o buna bautura pentru vacute si nu are nutrientii necesari pentru copii. Contine multa sare (mult mai multa) si proteine decat laptele matern sau formula, iar aceste excese pun o presiune mare pe tinerii rinichi. Copiii care sunt hraniti numai cu lapte de vaca au nevoie de suplimentare cu fier.
Atata timp cat copilul a trecut pe solide, foloseste mai mult formula.
Numai bine,
Ciuf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Cami
M-am uitat zilele astea pe cutiile de lapte din magazine shi la majoritatea am vazut termenul de valabilitate de maxim 5 zile.So...nu-i UHT.Oricum,mercic de explicatzie;am mai invatzat ceva.

dulci pentru Teodora shi mami ei,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput