cum ati cataloga un astfel de tata?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankka13 spune:

Hristos a inviat si va multumesc mult pentru raspunsuri .mA ACUZA UNELE FETE CA M-AS BAGA INTR- RELATIE TATA -FIICA.
Nu ma bag in relatia lor absolut de loc pentru ca aceasta relatie nu prea exista .Ceea ce incerc sa fac e sa-i insuflu alinei increderea in propria persoana ,increderea spulberata de tatal ei si sa o fac sa se simta puternica si constienta de calitatile ei .Eu doar atat doresc deoarece sotul meu de cand e cu mine si de cand suntem o familie vede o diferenta mare in gandire in mentalitate .Alina inca e tanara .Soacra mea nu poste sa o ajute si ea nu e omul care sa dea sfaturi .Soacra mea s-a resemnat cu soarta ei si tot ceea ce poate sa faca e sa trimita din putinul pwe care-l are alinei la Bucuresti .Acum de pasti tot noi am trimis bani la soacra mea ca sa se descurce cu mrea si alinei la fel ca sa se poata apuca de lucrarea de diploma .Si asta pentru ca asa am vrut eu .Nimeni nu mi-a cerut si nu mi-a impus sa-mi ajut cumnata si soacra .Nici macar sotul meu nu si-a imaginat ca eu vreau sa trimit o suma de bani alor lui .Dar prin asta vreau sa -i arat alinei sprijinul familiei si conceptul de familie si sa vada ca se poate baza pe noi oricand .Pe tatal ei nu s-a putut baza niciodata desi ea credea ca omul daca o imprumuta cu bani ca pe un negru strain chiar o ajuta foarte mult .Acum a ajuns si ea la concluzia ca tatl sau nu merita nici o consideratie .A prit-o pe strada acum cateva zile sa o intrebe ce mai face si sa-i comunice ca s-a hortarat sa o sutina in continuare prin rugaciunile lui .Ca deh mai mult nu poate sa faca .A spus ca nu-i mai plateste pensie alimentara daca alina continua facultatea .Sa se multumeasca cu astia 3 ani la ce sa mai faca invca 3 .Ar cam trebui sa munceasca de-acuma .Asa ca i-am promis eu ,alex si socra-mea ca vom face pe dracu-n patru si tot va termina facultatea .Sa stie ca are pe cine sa se bazeze .Si Saphir .eu sunt o persoana care nu pot sta deoparte .Eu ma implic si incerc sa ajut cum pot indiferent ca e cumnata mea sau cineva apropiat .Asta e natura mea .Am beneficiat de ajutor toata viata mea si vreau sa fac si eu acelasi gest pentru altii .
Conchita mersi mult pt aprecieri .Esti o dulce si toate fetele de pe aceast forum sunteti super si de real ajutor pt noi toate .
pupici

Mergi la inceput

unele fete m-ati intrebat ce mi-a facut mie socrul / Adica ce am cu el de sunt asa de inversunata .Mie nu mi-a facut nimic .Dar daca ma gandesc ce i-a facut sotului meu .pe care il iubesc da .,atunci ma doare ce i-a facut lui .
Un exemplu .Anul trecut de pasti sytateam super prost cu banii .
Stateam intr-un apartament a carui chirie era platita de parintii mei .Cheltuielile ,mrea venea tot de la ei .Sotul meu nu-si gasea de lucru deoparece ne intorsesem recent din spania si reacomodarea cu tara a durat ceva .In spania ne-am dus cu bani de la ai mei .
In fine se apropiau pastele si nu aveam bani de mers la moldova 600 km .Eu dadeam ore particulare ,munceam ce puteam ca sa strang bani si sa plecam ca stiam ce inseamna sa fii departe de familie si sa le duci dorul .Mma mea a venit sa-mi dea banii de drum pt slanic dar credet6i-ma n-am putut sa-i primesc .Nu mi se parea normal sa plateasca ea si drumul asta .Avea si el parinti .I-am spus sa sune acasa si sa explica ca nu avem cum sa mergem acum si ca de indata ce vom face rost de bani ne vom duce .Soacra-mea s-a imprumutat si a trimis cativa bani si ne-a spus lasa mama ca mai fac eu rost pana veniti si va dau de intors .aLEX L-A SUNAT PE SOCRUL MEU CA SA-L ROAGE SA-L IMPRUMUTE CU BANII DE drum ca sa poata si el sa-si revada famila. I-au dat dintr-o data lacrimile in timpul cvonversatiei cu socrul meu si mult timp nu a vrut sa-mi zica ce i-a spus .,mAI TARZIU AM AFLAT CA-L INTREBA CE FEL DE OM ESTE CA-SI PERMITE SA CEARA DE LA TATAL SAU .Ca este fiul buzunarului ,ca daca nu-si permite sa vina sa stea acasa si sa munceasac .Ca e casatorit de 3 luni si ar trebui sa fie cap de familie .in fine l-a facut cu ou si cu otet .Am cerut eu bani de la o prietena si ne-am dus totsi la moldova .Ne-am programat bineinteles loa socru in voizita unde de fata cu totta lumea a inceput sa se ia iar de alex. si ce m-a durut cel mai mult ca facea pe lupul moralist .Ii zicea : "azi maine vine bebe ,ce-ai sa faci atunci ?"cum ai sa-ti cresti copilul?" Nu m-am putut abtine si am ripostat ca sotul meu ma ajuta enoprm ca imi da caldura sufleteasca ca ma pot baza pe el si faptul ca nu lucreaza este o chestie de moment .Si am sfarsit prin a spune ca stie sa fie tata mai bine decat altii .Cum poate sa intrebe un om care n-a stitu ce-i aia tataa cum o sa-si creasca copilul altul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Anca, draga mea, nu are sens sa te justifici. Eu te admir pentru ceea ce faci. Numai cine a fost in situatii similare poate intelege. Tu continua-ti drumul, ca faci foarte bine. Cu timpul, lucrurile se vor aranja, o sa vezi, inclusiv relatia tatalui cu copiii lui. Alina are nevoie de voi.
,
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Anca draga felicitari pentru felul cum pui problema, si cum l-ai pus la punctul pe "dl." "tata".
Legal vorbind, tatal e obligat sa plateasca pensie alimentara pana la implinirea varstei de 25 de ani a copilului, daca copilul este student.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaM spune:

Nu se poate numi "tata" pur si simplu!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Draga Anca,cumnata ta Alina e o norocoasa ca te are si sunt sigura ca va aprecia acest lucru.E clar ca o astfel de persoana nu poate fi numit tata in adevaratul sens al cuvantului.Tata biologic da,dar asta nu e de ajuns din pacate.Probabil ca Alina tocmai asta cauta cu incapatanare si disperare,ceva mai mult decat un tata biologic,pacat ca nu va gasi ceea ce-si doreste cu atata ardoare.
Tu ramai la fel de buna si fii alaturi de familia ta atat cat poti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Draga Anca, ai intru totul dreptate. Acea persoana nu poate fi numita "tata". E doar ceva cu suflet foarte mic, sau deloc.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 7 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

mersi mult fetelor pentru aprecieri .va doresc tot binele din lume si sper sa pot sa fac ceva pentru cunmnata mea .Speranta moare ultima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Draga Anca,
Cunosc o gramade de oameni asemeni socrului tau,religiosi din cale afara dar egoisti si zgarciti (lucruri total incompatibile daca citim un pic biblia) Ce sa mai spun ca sunt si preoti asa , dar dupa cum cred ca deja stii lumea nu e perfecta!
Parerea mea: este josnic si egoist ceea ce face si nu cred ca e nevoie sa spun mai mult.Oricum mesajele voaste care vor sa ii transmita ceva nu cred ca ating coarda sensibila!Nu va mai chinuiti!
Zgarcenia oamenilor este cred eu mai rea decat ura, pt ca se naste fara o cauza anume, implica egoism , dureaza vesnic si mai ales omul cu pricina crede ca face bine si ca e cel mai bun om de pe pamant!
Numai bine!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

Socrul meu este un astfel de om
si sotul meu e indoctrinat de el

Mergi la inceput