cum ati cataloga un astfel de tata?
Raspunsuri - Pagina 4
lily spune:
Sint fapte - de viata !
Papa
Ma bucur ca ai un tata perfect, dar si eu am unul -e cel din Cer , de Sus !
papadie spune:
Lily cred ca Anca vorbea de un tata foarte, foarte pamantean.
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
conchita spune:
quote:
Originally posted by saphir
Ma gandesc (ipotetic) daca m-as implica in relatia dintre socrul meu si cumnata mea. Niciodata!!!E majora, vaccinata, indeajuns de desteapta sa stie ce face. As reactiona numai daca as fi afectata in mod direct de socrul meu, ceea ce nu e cazul.
Saphir si Amos Daniel
ei, d'aia este admirabil ce face Ankka! pentru ca se implica desi n-are nici un interes personal, pentru ca isi risca linistea ca sa o aline pe cumnata sa, pentru ca daruieste dragoste si sfaturi unui copil amarat respins de tata. astea sunt calitati rare si merita tot respectul, plus incurajari, plus flori
Ankka, drum bun, mama draga si Paste Fericit
iubibubi spune:
quote:
Originally posted by lily
dar si eu am unul -e cel din Cer , de Sus !
hai ca aici ne-ai "zis-o"...
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
antoioana spune:
Anca draga,
s-ar putea ca intrebarea mea sa-ti sune ciudat, dar...cinesau ceanume il face pe acest barbat sa fie un mare filozof, un mare scriitor, un mare pictor si propovaduitor (oare ce o fi propovaduind?)?
Oricum, sangele apa nu se face si daca Alina isi iubeste tatal, trebuie mult tact in a o face sa intzeleaga anumite lucruri in ceea ce il priveste. Father figure...dar cu un asa caracter, ma indoiesc ca el sa-si revina vreodata la sentimente bune. :((
Numai bine.
anto
saphir spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by saphir
Ma gandesc (ipotetic) daca m-as implica in relatia dintre socrul meu si cumnata mea. Niciodata!!!E majora, vaccinata, indeajuns de desteapta sa stie ce face. As reactiona numai daca as fi afectata in mod direct de socrul meu, ceea ce nu e cazul.
Saphir si Amos Daniel
ei, d'aia este admirabil ce face Ankka! pentru ca se implica desi n-are nici un interes personal, pentru ca isi risca linistea ca sa o aline pe cumnata sa, pentru ca daruieste dragoste si sfaturi unui copil amarat respins de tata. astea sunt calitati rare si merita tot respectul, plus incurajari, plus flori
Ankka, drum bun, mama draga si Paste Fericit
A nu ma implica, nu inseamna ca nu m-ar interesa, dar presupun ca o relatie de tata-fiica este mult mai profunda decat relatia socru-nora. Probabil ca in situatia expusa de mine, mi-as exprima parerea, as da un sfat (daca mi-ar fi cerut), dar NICIODATA nu as incerca sa indepartez fiica de tatal ei.
Indiferent de cum este el, atata vreme cat fiica il iubeste, ii este model, poate Anka si oricine sa vin cu "n" argumente pe care ea/ei le considera valabile, fiica isi va "urma" tatal.
Saphir si Amos Daniel
tunad spune:
Poate tatal face un test? Finalul este interesant si hotarator. Rabdare si timpul va dovedi.
Ce varsta are "tatal" acum? Pe cine a mai batut in ultimii ani(15-20 cred), ca asta-i soarta! A platit pensie alimentara si pe aceea fara decizie judecatoreasca cat considera el(sau atat putea)- nu-l vad om rau aici. Cunmnata mea a obtinut insa prin decizie judecatoreasca 1.500.000, mare a fost supararea la aflarea acestei decizii(a fi judecat de copil, stiti cum este?).
Am vrut sa arat cum pot fi privite lucrurile si ma opresc aici.
Totusi mai am o dilema:i-ti iubesti sotul, dar ce ti-a facut socrul,... i-ti ajuti cumnata, unde este ......soacra(in caz de ceva rau...scuze)?
geanica spune:
si totusi exista....
Geanina si bebe Luca Andrei
http://community.webshots.com/user/lucaandrei
Cherrie spune:
Mie mi se pare absolut normal sa se amestece, doar nu este straina de familie. In plus de asta, banuiesc ca tatal are acelasi comportament si fata de fiu, care este sotul ankkai.
Eu sunt o persoana mult mai categorica si consider ca degeaba are el revelatia dupa nu stiu cat timp ca vrea sa fie un tata, pt ca a lipsit cand era cea mai mare nevoie de el.
Nu trebuie sa uitam ca isi batea sotia, chiar si cand aflase ca este insarcinata cu fiica lui. Asta spune multe despre moralitatea lui. El poate fi un om talentat, un om citit, dar nu neaparat aceste aspecte creeaza un tata bun. Stiu cum este sa cauti aprobarea unui tata care nu vede toate aceste eforturi.
lily spune:
Biologic acest om este tatal Alinei si al fratelui ei (sotul Ancai)?! Faptele -violenta, batai fata de sotie sint cumplit de reale ?! Pina la urma au divortat, sotia (soacra Ancai) crescind singura doi copii.
El a platit pensie alimentara, dar nemultumirea lui a fost legata de faptul ca instanta de judecata l-a obligat sa plateasca o suma mai mare decit platea intial. Fiica lui, care acum este studenta , are nevoie de pensie alimentara, altfel va trebui sa isi gaseasca ori un job, ori sa renunte la studii.
Anca si sotul ei hotarasc sa o ajute pe cumnata Ancai in privinta unei sume de bani datorata tatalui, nu vor ca ea sa afle de ajutor; insa ii spun tatalui in speranta ca el va intelege sa se simta vinovat (?!) Dar nu ! Tatal e multumit ca are de unde recupera "paguba"-datoria, astfel incit Anca si sotul ajung tapi ispasitori, buni de plata !
Anca ar vrea ca Alina sa devina in fata tatalui independenta -financiar, dar mai ales psihic, sufleteste !
Alina insa isi justifica tatal, se simte vinovata -dar De ce se simte Alina vinovata ??
De ce Alina cauta totusi la tatal ei ajutor cu tablourile, desi stie cum s-a comportat in trecut cu mama lor, desi stie ca acest om incearca sa profite de ea ?
In societatea in care traim, un student este dependent de veniturile parintilor-o slujba e greu de gasit cu juma de norma, o bursa sociala e imposibil de obtinut cind parintii au venituri maricele.
Acest aspect l-am intilnit in anii studentiei- nici eu nu am reusit sa termin studiile (dupa 3 ani am fost nevoita sa renunt) deoarece desi tatal era in somaj tehnic- apoi in somaj pur si simplu, veniturile familiei tot nu era atit de mici ca sa obtin bursa sociala (eu si fratele fiind studenti), loc de munca nu gaseam ca mi se zicea ca intii sa termin facultatea... Singurul sprijin era tot familia- si mi s-a mai spus atunci "singele apa nu se face", te vor ajuta parintii/rudele pina la urma ! (dar nu aveau cum !)
Cred ca Alina isi respecta tatal si incearca sa colaboreze cu el, sa pastreze o relatie amiabila deoarece este sansa ei sa isi termine studiile incepute. Facultatea de arhitectura e una aparte, dificila. Intre a deveni deprimata, lipsita de orice posibilitate de ajutor din partea tatalui alege calea compromisului.