Poti iubi cu ratiune?!
A fost o zi interesanta ieri. Am fost la scoala (de fapt si la scoala!) iar la cursul practic de engleza, unde de obicei se discuta liber, s-a abordat o tema interesanta: ce faci cind te indragostesti de persoana nepotrivita? Te retragi? Uiti? Iti vezi de drumul tau?
Dar daca realizezi ca este persoana nepotrivita cind deja iubiesti?
Si oare , in cazul in care te “trezesti la timp” nu ramii cu indoiala ca poate era cea potrivita?!
Parerile au fost variate – mi-ar face placere sa le cunosc pe ale voastre.
O primavera frumoasa, Paula
Raspunsuri
chatonel spune:
depinde mult de caracterul fiecaruia: unii prefera sa iubeasca in tacere, altii se retrag, altii merg inainte, chiar daca pers nu e chiar cea potrivita....
eu ma retrag, chiar daca-s indragostita, pot spune ca ratiunea poate inabusi sentimentul, cind trebuie.
Toulouse, la ville rose
OtiliaLia spune:
Eu sunt prea rationala, deci m-as retrage.
Ba chiar am facut-o de vreo 3 ori ! Si nu cred c-am gresit.
korinna spune:
Daca iubeam cu ratiune acum m-as fi plimbat prin NY,dar nu am putut asa....si m-am casatorit cu un barbat mai mic cu 7 ani ca mine.Tipul din state venise sa ne casatorim si...nu am putut.Nu am putut!Asa ca in 6 luni m-am casatorit cu actualul meu sot.
Sunt foarte fericita.Suntem casatoriti de 3 ani..si totul e ok.Dar...acum m-as fi plimbat prin NY..e bine??e rau??
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay
gabrielat spune:
Eu nu cred ca mai poate fi vorba de ratiune cand iubesti.
Cum spunea si korinna, daca ascultam de ratiune acum eram departe.
E bine, e rau , cine stie???????????????
gabi
Adela99 spune:
quote:
Initial creeata de PaulaM
ce faci cind te indragostesti de persoana nepotrivita? Te retragi? Uiti? Iti vezi de drumul tau?
Dar daca realizezi ca este persoana nepotrivita cind deja iubiesti?
Si oare , in cazul in care te “trezesti la timp” nu ramii cu indoiala ca poate era cea potrivita?!
Ce inseamna persoana nepotrivita? Din punctul cui de vedere nepotrivita? Avand in vedere subiectele pe care le-ai deschis pana acum, presupun ca prin nepotrivita intelegi in primul rand un barbat casatorit. Atunci ar fi cazul ca ratiunea sa predomine. Daca e nepotrivita din punct de vedere social, economic, varsta, cred ca toate se pot infrange cu timpul si iubire reciproca.
In privinta indoielii, cei care sant predispusi indoielii, se indoiesc orice decizie ar lua. Parerea mea.
"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga
oana cretu spune:
Pentru mine nu a avut niciodata loc ratiunea in iubire, desi am suferit, dar am iubit la maxim, fara sa tin seama ce se va intampla dupa aceea, mi-am trait iubrea si mi-o traiesc in continuare!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
bidiloi spune:
Daca iubesti cu adevarat nu poti fi rational, sint doua lucruri care se bat cap in cap! Daca esti rational,atunci ceea ce ti se intimpla linga cealalta persoana nu este cu siguranta iubire , dragoste.Pot fi trairi mai puternice , atractii, dar nu, nu este dragoste! Cind iubesti o faci irational ,din instinct.Daca realizezi cum ai spus ca te-ai indragostit de pers. nepotrivita nu stiu ce sfat as putea sa dau, ..poate ca m-as retrage, desi sint ambitioasa de felul meu si nu cedez asa de usor, aici nu stiu cum as putea raspunde ptr. ca nu mi s-a intimplat.Eu mi-am trait momentul ...clipa la maxim, am mers intotdeauna pe ce mi-a dictat instinctul.Si nu-mi pare rau , mi-am trait viata asa cum am dorit, cu intensitate si fara regrete! Numai bine tuturor !
CORNELIAP33 spune:
quote:
Originally posted by bidiloi
Daca iubesti cu adevarat nu poti fi rational, sint doua lucruri care se bat cap in cap! Daca esti rational,atunci ceea ce ti se intimpla linga cealalta persoana nu este cu siguranta iubire , dragoste.Pot fi trairi mai puternice , atractii, dar nu, nu este dragoste! Cind iubesti o faci irational ,din instinct.
simona
CORRECT! Daca te-ai indragostit nu poti fi rational, daca te-ai indragostit, persoana respectiva nu poate fi nepotrivita (cel putin nu prin prisma ta). A iubi este independent de ratiune. Eu o percep ca pe o "boala placuta" care te macina ingrozitor, dar de care nu vrei sa te vindeci .
Cornelia si bb Rares
ankka13 spune:
Eu cred ca depinde de personalitatea fiecaruia .De exemplu eu sunt foarte patimasa si pasionala .iubesc fara sa pun in balanta avantaje -dezavantaje si cand nu iese cum vreu eu nu ma dau batuta ,lupt chiar daca in subconstient stiu ca e o cauza pierduta .Pentru aceasta fire a mea nu m-a inteles mama mea niciodata .Ea este rationala ,cerebrala nu face nimic necalculat sau ceva ce ar putea sa regrete mai tarziu .Dar tind sa cred ca e mai bine sa iubesti la primul impuls .Capeti si experienta si a iubi este ceva inaltator .Sentimentele adevarate vin de la inima si nu de la minte .Zic eu
Freia spune:
ratiunea... ea m-a detarminat sa termin relatia. Si nu am ramas cu nici o indoiala, decat cu un gust amar fata de mine ca m-am trezit cam greu la realitate.
Freia si bebe Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro