Poti iubi cu ratiune?!
Raspunsuri - Pagina 2
Ira spune:
Bineinteles ca se poate iubi rational, este cea mai buna alternativa,
asta e ceeace ne deosebeste de celelalte vietuitoare de pe glob.
Dragostea fara ratiune nu are nici o sansa in ziua de azi.
maggda spune:
Poti iubi cu ratiune doar daca nu e marea dragoste pe care o intalnesti O DATA in viata.Ca doar ne indragostim de mai multe ori in viata, dar CU ADEVARAT doar O DATA.Atunci nu cred ca este loc pt ratiune.Atunci iubesti, iubesti, iubesti si nu nu mai incape altceva.
Ira spune:
quote:
Originally posted by maggda
Poti iubi cu ratiune doar daca nu e marea dragoste pe care o intalnesti O DATA in viata.Ca doar ne indragostim de mai multe ori in viata, dar CU ADEVARAT doar O DATA.Atunci nu cred ca este loc pt ratiune.Atunci iubesti, iubesti, iubesti si nu nu mai incape altceva.
Eu sunt de cu totul alta parere. Poti iubi de mai multe ori in viata, la fel de intens, asta 1 la mana, ca la sfarsit se pun niste verdicte ca dragostea nr 1 a fost mai mare decat dragostea nr 2, e altceva. 2 la mana, daca nu introduci si factorul ratiune in ecuatie, totul se poate intoarce impotriva ta, in general este bine sa ai in vedere un lucru foarte important, ca cel de langa tine sa aiba cam acelasi nivel intelectual, (pasiunile, preocuparile, caracterul, temperamentul, rasa, varsta, pot diferi - fara sa afecteze cu ceva relatia), daca sunt diferente mari de intelect, relatia nu rezista.
Dragostea cerebrala, si care nu se bazeaza pe impulsuri de moment, are o rezistenta mult mai mare in timp, inclusiv placerea de a face dragoste se construieste in timp, povestile cu printul care apare si tu cazi in cap dupa el in 5 minute, sunt, totusi, numai niste povesti, si daca ele rezista totusi in timp, asta se intampla numai datorita unei coincidente fantastice (potrivire intamplatoare a partenerilor.
Parerea mea este, Paula, ca, daca vrei sa te arunci intr-o relatie, sa nu faci asta inainte sa cunosti f. bine persoana in cauza.
ochinegri spune:
Zic si eu, iubirea si ratiunea n-au nimic in comun. Care din ele domina ..... conflict mare .... Mi-ar place sa cred ca ratiunea ... altfel s-ar putea ca iubirea sa fie inlocuita de o suferinta la fel de puternica.
34 ani
Vianne spune:
Servus fetelor!
Sunt de acord cu Ira.. Poti iubi de mai multe ori in viata si e firesc sa ti se para de fiecare data altfel pt ca intr-un fel iubesti la 20 de ani si in alt fel la 40....
Cat despre faptul ca te poti indragosti de un barbat nepotrivit, eu am o experienta recenta. Am fost cu un tip vreo 8 luni si ne placeam f tare unul pe altul dar cu toate astea nu ne potriveam intr-o relatie pt ca el era f incapatanat si nu voia sa comunice, sa isi recunosca greselile... Si ii era si un pic frica sa se implice.. Iar mie imi plac lucrurile clare.L-am lasat o vreme gandindu-ma ca in timp va fi altfel dar incet incet mi-am dat seama ca nu merge si gata. Oricat mi-ar fi placut.. Atunci m-am gandit f bine ce e important pt mine, ce vreau de la persoana de langa mine si astfel am ajuns la concluzia ca nu e el acela. Si am terminat o relatie care m-ar fi consumat prea mult, zic eu.
Si, din cele ce vad in jurul meu, multe femei stau cu barbati nepotriviti sperand ca ceva se va schimba intr-o zi... Dar nu are sens sa ne amagim...
Va pup pe toate
frunzaverde2 spune:
Maggda :
si ce te faci daca Dragostea TA cea Mare si Unica in Viata nu e reciproca ?
Nu mai ramine decit ratiunea sa te faca sa admiti realitatea.
Si atunci te "resemnezi" la o iubire cerebrala (deci rationala), cu cineva care ti se potriveste, pentru simplul fapt ca e reciproc.
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
debby spune:
Dragostea nu tine cont de ratiune , important e cum si le gestioneaza fiecare . Eu as da inapoi doar in cazul in care respectivul ar avea deja o familie si copii . In cazul asta dragostea trebuie supusa ratiunii
Ninja spune:
Mind over matter? Tot respectul pentru cei care pot!
---------------------------------------------------------------
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
The Kill Everyone Project
www.geocities.co.jp/WallStreet/4076/index.en.html" target="_blank"> The Sea of Japan and Koreans
tunad spune:
Dragoste cerebrala....
Iubire rationala....
Nu vad cum asociati aceste cuvinte. Cu acelasi rationament, ce i-ati asocia cuvantului
Respect.......?