posibila sarcina

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

anis, n-am auzit pana acum de un anumit procent de mostenire a rh-ului mamei sau al tatalui. Nu stiu daca balanta inclina mai mult intr-o parte. Dupa parerea mea o aleator, poate lua rh-ul tau sau al sotului la fel de bine.
Dar daca voi doi aveti rh diferit, atunci te poti astepta la diferenta de rh intre tine si bebe. Oricum, nu e o mare problema. Se rezolva cu controale mai dese si un vaccin in lunile mai mari.

10 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Try, multumesc mult pentru mesajul tau foarte explicit si imi cer scuze ca nu am raspuns pina astazi, am fost plecata in vacanta de sarbatori (eu scriu doar de la birou, nu am acasa internet).
precizez ca am oprit diane-le inca din primavara trecuta, dar probabil ca luindu-le ani la rind m-a afectat asa cum spui. Cind icepuse amenoreea eram asa de ingrijorata si m-am dus la doctor care chiar mi-a spus ca este absolut normal sa mi se intimple asa. Nu am fost multumita de parerea lui (desi este un dr renumit) si le-am oprit. Acum menstruatia mea este cam la 30-32 de zile.
am inteles ca si tu esti cu burtica?

Patricia

Mergi la inceput

draga Anis, cum sa nu aiba importanta rh sotului? :)
atunci de ce se mai face analiza asta pentru ambii?
Daca mama este pozitiv, atunci intradevar nu conteaza, chiar daca bebele va fi negativ ca tatal.
Daca mama este negativ, este necesar ca si tatal sa fie negativ, caci daca el este pozitiv, bebele are sasa 50% sa fie pozitiv,si atunci este rau. dar la prima sarcina (dusa la capat)! nu are efecte negative. Abia dupa primele 4 luni de sarcina, prin intermediul placentei se face acest transfer de anticorpi in singele mamei (sau la nastere), care trebuie imediat imunizata cu un vaccin si la a doua sarcina e totul ok. Din cite am citit, daca cineva face avort (spontan sau voluntar) pina in cele 4 luni, nu a avut loc acest transfer si nu afecteaza sarcina urmatoare.
Toate cele bune :)

Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Patricia, am un burticutz de 11 sapt. jumate acum. Speram din tot sufletul ca de data asta totul sa fie bine si bebe sa fie sanatos si luptator sa treaca peste toate cele ce-i ies si lui in cale ca, deh, trebuie si el sa se lupte inca din burtica. Anumite lucruri nu tin de noi, ci tin de ei, cat de puternici si de rezistenti sunt.

11 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana1968 spune:

Buna la toata lumea,
Vin si eu Patricia cu experienta mea, poate te ajuta la ceva. Ceea ce ai avut tu, dupa descrierile tale si ceea ce mi-a zis dr. meu, este o respinere de sarcina. Eu am patit la fel ca tine 2 luni la ranfd, dar eu m-am cautat de proesteron in ziua 21 si este in cantitati f. bune, mi-am facut virusii la Victor Babes si nu am nimic. Ceea ce mi-a zis dr. este ca am uterul cu muschii slabi si nu tine embrionul, nu se contracta cum trebuie. A zis ca trebuie sa ma internez si sa-mi faca o perfuzie de 1 zi. Poate ai si tu asa ceva. Cica are o ramada de fete ca mine. E bine sa te cauti din timp nu sa patesti ca mine sa te duci la cei mai renumiti dr. si sa-ti spiuna ca ai sterilitate primara si tu cand colo sa ramai dar sa nu tii sarcina. Succese.

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinacodrina spune:

Anis, daca tu ai Rh pozitiv nu e nici o problema. Probleme apar doar in cazul in care mama are Rh negativ, iar tatal Rh pozitiv, cum e la mine. Cunosc cazuri grave in acest sens.
Factorul Rhesus (Rh) pur si simplu la cei cu Rh pozitiv exista, la cei cu Rh negatin, lipseste. In cazul in care mama are Rh negativ, iar tatal pozitiv, iar fatul are Rh pozitiv, atunci corpul mamei va interpreta Rh-ul pozitiv al fatului ca strain, si va produce anticorpi si il va ataca. Deci va ataca copilul. La prima sarcina, chiar daca fatul are Rh pzitiv, e OK. Se formeaza un tip de anticorpi, care nu pot patrunde in placenta copilului. Abia in momentul nasterii sau avortului (nu stiu daca conteaza in ce luna se produce avortul) se formeaza un al doilea tip de anticorpi, care au puterea sa patrunda in placenta. Oricum, primul copil nu va fi afectat.
La a doua sarcina insa, acei anticorpi vor ataca fatul. In functie de cantitatea de anticorpi, acestia pot afecta mai mult sau mai putin fatul. Cel mai mult va fi afectat ficatul... Exista insa posibilitatea ca icterul produs de anticorpi sa fie trecator, deci copilul sa isi revina in cateva zile de la nastere. In cazurile cele mai grave, copilul poate muri chiar si inainte de nastere (cazul unei matusi, care a nascut un copil mort, altul a murit dupa o luna), sau se poate naste, trai, dar cu mari deficiente (cunosc un caz, prima fetita perfect normala, al doilea copil, baietel, la 3 ani era in stadiu de bebelus... nu vedea, nu putea nici macar sa stea in fundulet....).
Sper ca v-am lamurit cat de cat. Eu m-am interesat de problema asta, pentru ca ma aflu in aceasta situatie.
Deci, daca si mama si tata au RH negativ, e OK, toti copiii vor avea RH negativ.
Daca mama are Rh pozitiv iar tatal Rh negativ, e OK din nou.
Daca mama are Rh negativ iar tatal pozitiv, atunci pot fi probleme. Exista si aici 2 cazuri. La cele 2 serii de cromozomi (preluati o serie de la mama, una de la tata) se ataseaza sau nu factorul Rh. Daca tatal are si de la mama si de la tata cate un factor Rh, atunci cu siguranta va transmite fatului RH pozitiv. Daca insa tatal are un singur factor Rh (preluat doar de la unul din parinti), atunci exista sanse 50% ca fatul saiba RH negativ, ca mama.
Nu am folosit termeni medicali, stiintifici, ca nici nu ii cunosc, am explicat totul cat de bine m-am priceput. Daca am sa gasesc pe acasa ceva articole referitoare la RH, am sa le postez.

Mergi la inceput

Try, ma bucur mult pentru tine si va tin pumnii!! sper ca in curind sa ma pot lauda si eu. am inceput sa fiu putin mai optimista si sper sa conteze !

Patricia

Mergi la inceput

Diana, multumesc.
Poti sa-mi spui cum si-a dat doctorul seama ca ai muschii slabiti? la control normal, ecografie? mie la toate controalele mi-a zis ca este totul ok (chiar si gind mergeam pentru examen de rutina). Din ce cauze se pot slabi muschii? Perfuzia cind se face, inainte sau in timpul sarcinii foarte mici?

Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

va rog mult, folositi "edit" pentru modificarea mesajelor sau pentru alte adaugiri.

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana1968 spune:

Prima luna m-a controlat in a 5-a zi de ciclu, dupa ce se desprinsese embrionul, a zis uite este deschis colul, ai avut muschii slabi, iar a 2-a luna m-am dus la prima zi de intarziere a ciclului, a vazut ca am sarcina prinsa, in josul uterului si a incercat cu doctorii sa o fixeze, fara efort, fara alcool, deloc, fara act sexual. Dar nu a mers, pt. ca eu pana sa ma duc la el am urcat etaje, am baut exact cu o zi inainte coniac si am facut cu masina un drum pana la Braila si mi-a fost fatal. Fara efort inseamna pur si simplu doar sa meri incet . Atat ai voie, nu tu piata, nici un k, nu tu act sexual (doar in perioada fertila zilele 11, 14), nu ai voie sa fii constipat, sa tusesti. Cred ca nu se simte asa pur si simplu ca ai muschii slabi, pt. ca pana acum toti mi-au laudat uterul.Muschii nu se slabesc si nici nu se intaresc prin exercitii cum credeam eu. Asa te nasti pur si simplu. Se cheama ca esti femeie slaba de mijloc. Doctoriile pe care mi le daduse erau de calmare a stomacului ca sa nu am contractii si sa bulversez uterul prin miscarile lui, adica No-spa, un supozitor si o doctori ceva cu Alma... special pt. iminenta de avort.

diana

Mergi la inceput