posibila sarcina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Patricia,

am modificat titulul subiectului in ceva mai sugestiv. daca tu crezi ca nu se potriveste, poti sa-l schimbi folosind comanda "editeaza mesaj"

multumesc pentru intelegere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Laura, ce inseamna sarcina chimica? nu am observat asa ceva, in afara de niste cheguletze si culoarea/consistenta ciudata de la inceputul singerarii.

Nu ma deranjeaza schimbarea titlului, multumesc pentru ajutor la toata lumea.

Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Draga Patricia,
Din cate banuiesc, Anis te-a intrebat de RH, pentru ca in cazul in care e negativ, asa cum crezi ca e al tau, iar bebelusul are RH pozitiv, este posibil ca organismul tau sa produca niste anticorpi care duc la respingerea sarcinii de catre organism. Pericolul este mai mare incepand cu a doua sarcina (chiar daca prima a fost avortata, deci nu numai daca bebelusul e nascut) si creste mereu la celelalte. Sper sa nu fie totusi cazul tau si sper sa fi fost coerenta, daca nu, poate iti explica celelalte fete mai bine.

Numai bine si un bebe sanatos cat mai curand!

Irina, burtica cu baietel

30+ saptamani (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Irinel, multumesc. dar in cazul in care si sotl meu are rh negativ, banuiesc ca nu e nici o problema, nu? cel putin, asa am mai citit. si am mai citit ca anticorpii se formeaza dupa luna a 4-a, cind placenta parca preia toate functiile, si la nastere, bineinteles. Citisem un articol in care se mentiona ca daca un avort este facut la 2 luni (cum se face) nu este riscul asta. Dar nu mai sint 100% sigura.
Iti urez sarcina usoara in continuare!

Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Daca iei utrogestan din ziua 16 poti face bb linistita!Ajuta sa se prinda bb!Nu face rau!

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinabeve spune:

Darga Patricia, la mine cauza a fost clara: am luat pastile timp de 5 ani de zile fara intrerupere (rigevidon, triregol si Marvelon) si m-am oprit in septembrie 2003.Am patit exact ca tine acum citeva zile, dar medicul mi-a zis ca este posibil sa nu se prinda cam un an de zile, la fel de bine cum se putea si sa se prinda in luna urmatoare. Se pare ca mai avem de asteptat, de sperat si in nici un caz de di-sperat.
Tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Patricia , exact la ce a scris Irinel, la asta ma referam..asta in privinta RH. RH sotului nu conteaza, nu are importanta, nu e el cel care naste.
Ar trebuii sa discuti mai mult despre RH si luarea masurilor de riguare din prima clipa in care afli ca esti insarcinata.
Da, utrogestanul ajuta in mentinerea sarcinii.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Eu stiam ca probleme de rh apar doar in momentul in care este o incompatibilitate de rh intre mama si copil. Cum si patricia si sotul au rh - nu poate fi vorba de nici un fel de incompatibilitate, caci bebelusul mosteneste rh-ul unuia dintre parinti. Nici macar cand mama are rh -, tatal +, iar bebe il pasteaza pe al mamei nu este nici o problema. In orice caz, nu avortezi atat de rapid din cauza diferentei de rh, problemele apar mai tarziu in sarcina asa cum spunea cineva mai sus.
Intr-adevar 2 posibile cauze la tine Patricia pot fi:
- anticonceptionalele luate, mai precis, in cazul tau, tipul de anticonceptionale luate (Dianele sunt recunoscute ca fiind puternice). Daca tu ai ajuns la amenoree din cauza Dianelor nu e un lucru bun. Nu stiu cum medicul respectiv ti-a zis ca e normal. Poate ca e normal (cu sensul de "de asteptat"), dar nu e bine. Asta dovedeste ca au fost prea puternice pentru tine. Unii sunt de parere ca anticonceptionalele ar trebui prescrise nu dupa ureche, ci dupa o dozare hormonala. Nu toate avem acelasi balans hormonal, iar anticonceptionalele au concentratii diferite de hormoni. Toate te apara impotriva instalarii unei sarcini, dar nu toate au aceasi efecte secundare asupra organismului. Unele in loc sa regleze balansul hormonal, il dau peste cap. Probabil ca aceste Diane te-au dat atat de rau peste cap ca ovulatia ta, chiar daca se produce, are de suferit. De exemplu, ovulele eliberate in primele luni dupa incetarea administrarii anticonceptionalelor pot fi ne-sanatoase si chiar daca se produce fecundarea e posibil ca blastocitul format sa nu poata sa se dezvolte din cauza unor nereguli la nivelul ovului tau. Cum natura are grija de regula de toate sarcinile cu probleme, automat organismul tau va respinge o sarcina cu probleme. De aceea multi medici recomanda o pauza oarecare intre oprirea anticonceptionalelor si planificarea unui bebelus. Poate ca organismul tau nu e inca revenit la normal dupa folosirea anticonceptionalelor. Unele organisme revin la normal mai repede, altele mai greu, tine atat de capacitatea de revenire a fiecarui organism, cat si de compatibilitatea care a existat intre tipul de anticonceptionale folosite si organismul tau.
Solutie: va trebui sa ai rabdare un timp pana ce ciclurile tale se vor regla si vor reveni la normal dupa intreruperea anticonceptionalelor. E greu sa-ti zica cineva de cat timp de asteptare ai nevoie, asa ca dupa mine nu-ti ramane decat sa incerci in continuare.
- insuficienta de progesteron; din ce in ce mai des se constata ca sarcinile se pierd pe fondul unei insuficiente de progesteron. Mai ales in primele 2 luni de sarcina. Asta inseamna ca al tau corp galben (foliculul din care a iesit ovulul tau se transforma dupa ovulatie in corp galben) nu produce suficient de mult progesteron, hormon vital in dezvoltarea sarcinii. La anumite niveluri de progesteron se declanseaza urmatoarele faze de dezvoltare ale embrionului. Atunci cand nivelul de progesteron nu atinge cotele necesare, nu se mai declanseaza nici urmatoarea faza de dezvoltare si de cele mai multe ori apare oprirea in evolutie a ebrionului si eliminarea lui. Cum tu elimini sarcina foarte devreme, nici macar de ebrion nu poate fi vorba, ci de blastocit.
Solutie: administrarea de progesteron. Ai grija insa sa fie vorba de progesteron natural, nu din cel artificial. Cel artificial provoaca mai multe rele decat bune (dupa cate am inteles). Exista 2 tipuri de progesteron: oral si vaginal. Cel vaginal se absoarbe mai bine, dar de regula nu poate fi luat decat seara pentru ca daca-l introduci in timpul zilei risti ca el sa se scurga inainte de a fi absorbit la nivelul vaginului. Progesteronul poate fi incorporat in mai multe denumiri/marci de medicamente. Eu spre exemplu iau progesteron preparat special de catre o farmacie, deci ca atare nu-l gasesc in farmacie, el trebuie preparat intr-o anumita doza la comanda unui client (aici el nu se da decat pe baza de reteta, nu stiu cum e in Ro). Mai exista Utrogestan (care tot pe baza de progesteron este) si Duphaston sau ceva de genul asta. Astea sunt cele mai usuale (din cate am observat eu pe forum). Progesteronul natural nu face nici un fel de rau sarcinii. El suplimenteaza cant. de progesteron produsa de corpul galben. Chiar daca dozajul este prea mare (adica prin administrarea de progesteron se depaseste cant necesara organismului), surplusul se elimina prin urina, nu se depoziteaza in organism. Poti sa iei si fara sfatul medicului, dar trebuie sa stii dozajul si tipul de progesteron pe are sa-l iei si aici poti sa-ti prinzi usor urechile. Cel mai in masura sa-ti ofere informatiile astea este medicul tau. El iti poate spune ce fel de progesteron, de cate ori pe zi si in ce cant. sa iei. Nu trebuie luat dupa ureche. Ce poate face progesteronul este ca tu administrand artificial acest hormon, corpul galben se va lenevi si mai tare si va produce o cant. si mai mica de progesteron, in fapt insa, per total, necesarul tau va fi asigurat. Oricum corpul galben are menirea de a produce progesteron numai pana se formeaza placenta, apoi el iese din "curcuit", placenta preluand aceasta functie ultrior. De-aia progesteronul se administreaza numai pana la 12-14 sapt. de sarcina, de atunci incolo incepe placenta sa produca. Deci, daca nivelul scazut de progesteron este cauza avorturilor tale, atunci prin administrarea de progesteron ar trebui sa se rezolve problema. Nu e obligatoriu sa faci dozari hormonale ca sa ti se administreze progesteron. Motiv pentru care in Ro, orice medic care vrea sa para grijuliu fata de pacienta ii poate recomanda progesteron pe perioada primelor 3 luni de sarcina (motivatia oferita? ca sa fim siguri ca se fixeaza sarcina cum trebuie), tocmai pentru ca nu exista pericole in urma tratamentului cu progesteron. Dozarile hormonale te ajuta in fapt sa stii daca intr-adevar ai o insuficienta de progesteron. Dar nu te ajuta foarte tare sa stii cat de mare e insuficienta. Adica poti s-o determini, dar nu te ajuta foarte tare. Ca sa administrezi exact doza necesara de progesteron ar trebui ca analizele hormonale sa fie facute tot timpul, iar cant. de progesteron administrata sa fie modificata in consecinta. Nimeni nu face asta. Sau sunt foarte rare cazurile astea. Ce faci? Ar trebui ca la fiecare cateva zile sa faci analize hormonale, pentru ca nivelul se poate modifica foarte usor. De regula dac apar scurgeri maronii chiar sub administrarea de progesteron, medicul poate decide marirea dozei pe motivul ca doza initiala nu mai e suficienta. De multe ori petele maronii care apar in sarcina sunt un efect al insuficientei de progesteron. Ai auzit de multe ori fete spunand ca au avut pete maronii apoi ele au disparut. O explicatie poate fi ca la un moment dat nivelul lor de progesteron a scazut, dar apoi si-a revenit.
De-aia se poate administra din oficiu progesteron. Aici in Ca insa nu e administrat ca masura de prevenirea a pierderii unei sarcini decat daca se stie clar ca ai insuficienta de progesteron sau daca deja ai pierdut 1 sau mai multe sarcini inainte. La prima sarcina nu-ti da nimeni preventiv progesteron. Prima sarcina este lasata intotdeauna sa evolueze de la sine, plecandu-se de la premisa ca totul se va desfasura normal. Cel putin asta e optica aici. Dar eu sunt sigura ca tu poti obtine de la medic foarte usor sa-ti recomande progesteron, iar daca nu-ti da medicul tau, te poti duce lejer la alt medic si ala iti va da. Avand in vedere ca tu ai pierdut sarcinile foarte rapid (de-abia ti-a intarzia ciclul ca ai si pierdut sarcina), cere-i sa-ti prescrie progesteron inca de la ovulatie, adica vei incepe sa-l iei imediat dupa ovulatie, nu incepand cu ziua 14-15 cand ar putea fi deja prea tarziu.
Stiu ca m-am lungit, dar sper sa fi fost cu folos.

10 sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Try...m-ai pus pe ganduri cu ceva...ce eu uitasem, eu am RH pozitiv si sotul negativ...care este procentajul de mostenire al bebelusului ,a rh-lui tatalui?Apar probleme...? Sau sansa de a mostenii rh-ul tatalui e f mica...sau nu am inteles eu bine...sau la ora asta imi urla vantul prin cap...si nu mai inteleg nimik...in ultima vreme...refuz sa ma analizez orice are legatura cu infertilitatea...m-a obosit si anii tot trec...off

PS: Ce iti face burtica?

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Se mai poate administra Pregnyl in primle zile dupa conceptie, care ajuta la mentinerea corpului galben.

Mergi la inceput