Sunt gravidutza in 35saptamani, si as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema referitor la indemnizatia pentru cresterea copilului. Nefiind angajata, dar parintii avand o firma (fara activitate din pacate de cativa ani) "m-am angajat" din 1 iulie 2003, platindu-mi darile de salariat si cele ale firmei pentru salariul minim. Intre timp am aflat ca mai exista o posibilitate, mai ieftina, prin Casa Judeteana de Pensii, unde trebuia platit doar CAS-ul la salariul dorit de mine, si perioada cotizata imi va fi trecuta in Cartea de Munca. M-a incantat ideea si am incheiat contractul de munca de la firma parintiilor cu data de 2 decembrie 2003, zi in care am perfectat si contractul de asigurat cu Casa de Pensii. Si acum imi mentin contractul...si sunt chiar si in concediu prenatal de la 15.03.2004, Casa de Pensii asigurand-ma ca pe perioada prenatalului platesc ei CAS-ul. La 1 Mai o sa am exact 10luni. Ma afecteaza cumva perioada asta de concediu prenatal la vechimea de 10luni? Si exista vre-un risc sa nu mi se acorde indemnizatia de crestere a copilului?
Laura22+BBMik Justin
Perioada in care te afli in concediu prenatal este asimilata perioadei contributive. Daca pe 1 mai indeplinesti conditia de 10 luni de cotizare si nasti dupa aceasta data atunci vei lua sigur indemnizatia pentru CIC
Anca si bebelina Alexandra
Mutumesc mult pentru raspuns. Eu trebuie sa nasc cam in jurul lui 8-10mai, in cazul in care nasc mai devreme am inteles ca se poate se rezolva si cu o adeverinta de la medicul ginecolog sau de familie in care sa se precizeze ca nasterea s-a produs inainte de termen.
Laura22+BBmik Justin
quote:
Originally posted by Laura22
Eu trebuie sa nasc cam in jurul lui 8-10mai, in cazul in care nasc mai devreme am inteles ca se poate se rezolva si cu o adeverinta de la medicul ginecolog sau de familie in care sa se precizeze ca nasterea s-a produs inainte de termen.
Laura22+BBmik Justin