cresa de stat=puscarie+contagioase
presata de imprejurari si de lipsa unei persoane apropiate cu care sa las fetita,merg repede si o inscriu la o cresa de stat din apropiere.asta se intampla vineri.luni,la ora 8 duc copilasul,il las intre puradei si cu toata taria pe care mi-am adunat-o m-am retras discret si rapid.pandesc prin usa intredeschisa si o vad pe Ioana mea(1 an si 3 luni)cum insfaca un iepuroi intr-o mana si o minge in cealalta si se baga intre copii.Taci ca-i bine, zic!la ora 10 ma rodea asa de tare grija si curiozitatea ca n-am mai rezistat si m-am dus sa vad ce face puiul.cand am intredeschis usa copilul meu si vreo alti 3 racneau cat ii tineau rarunchii.am spus ca nu intru ca-i starnesc pe toti si mai tare.o asistenta plictisita iese si-mi zice sa plec ca-i fac rau copilului.imi si zice(la insistentele mele de a-mi spune adevarul) ca nu prea a mancat si ca a cam plans.vai de sufletul meu cum am plecat de acolo.la ora 16 iau copilul care era tare trist si nu m-a prea bagat in seama.am aflat ca "nu prea a mancat" si "nu prea a dormit",da' "o sa fie bine".a 2-a zi cu greu trezesc fetita,o indop bine cu mancare,o duc,de asta data a inceput sa tipe ca-n gura de sarpe cand am lasat-o.iar plec cu inima cat puricele,ma intorc la sfarsitul programului si copilul meu primea de mancare intr-un tarc,plangand,alaturi de o alta fetita.n-au stiut sa-mi zica cat a mancat,dormit sau daca a facut k.k.,"da' e mai bine ca ieri".SUSPECT!!!ajunsa acasa realizez ca Ioana mea nu mai avea glas deloc de ragusita ce era,avea niste cearcane de-i ajungeau in gura,era trista si apatica.din nou SUSPECT!!!!imi zic totusi ca asa o fi perioada de adaptare cateva zile.noaptea face Ioana febra 39 grade.a 3-a zi moarta de suparare o doftoricesc cat se poate, o duc la cresa(ca cica vine medicul zilnic sa-i vada pe copii),le avertizez ca are copilul febra si sa o supravegheze putin mai atent.la ora 10 din nou aceeasi nevoie rascolitoare de a merge la copil si cand ajung acolo Ioana mea lipsa dintre copii:a cazut cerul pe mine.asitenta cu o fatza bolnavicioasa si tinandu-se cu mainile de shale(adica era rupta de tinut copii in brate si de aplecat dupa ei,se facuse de fapt verde cand m-a vazut la usa) se ridica si se indreapta spre camera de alaturi in care copiii dorm la pranz.cand ma uit pe geam,draga mea fetita racnea cat o tineau puterile,izolata singura in camera,intr-un patut,sugrumata cu caciula de gat...ce sa va zic am avut un soc...singura reactie a fost sa-mi iau copilul si sa fug cat ma tin picioarele.si ca si cum trauma psihica a bietului copilas nu ar fi fost de ajuns,dupa inca o noapte de febra,tuse,muci si tot tacamul,trimisa de pediatru la spitalul de infectioase aflu ca Ioana are scarlatina.azi ar fi trebuit sa fie a5-a zi de cresa,in schimb e a 2-a zi de penicilina.mai grav e ca biata copila e trista si plange mai tot timpul si mai ales cand se apropie cineva in halat alb de ea(de fapt plange cand vede pe oricine altcineva decat eu sau tati).mi se rupe sufletul de suparare si plang cu ea la fiecare injectie(pe care din nefericire i-o fac chiar eu),dar asta cred ca mi-e pedeapsa ca am lasat-o pe mainile la niste netrebnice iresponsabile.sper ca experienta mea sa foloseasca si altora si daca pana acum ezitati daca sa dati sau nu copilul la o cresa de stat,SA NU IL DATI!!!cel putin nu pana cand nu va putea vorbi ca sa va poata zice cum a fost tratat acolo.
va doresc multa sanatate si ingrijire de calitate la b.b.-i
virginia si ioana alexia
Raspunsuri
LYADA spune:
Virginia,
Mi se rupe sufletul citind despre puiutul tau, cat a plans saracuta si s-a mai si imbolnavit. Eu vizitez de cateva zile gradinite pt baietelul meu si indiferent de ce o sa aleg o sa fiu la fel de ingrijorata: cum se va descurca, o sa aiba cineva grija de el asa cum avem noi acasa...Of, e tare greu!
Sanatate multa! Poate gasesti o vecina cumsecade care sa te ajute, daca pb e temporara.
cl spune:
Offfff, Virgina! Biata fetita! Imi pare rau ca treceti prin asta. Din aceleasi motive am tinut si eu copilul acasa pana la trei ani si jumatate, ca sa poate sa-mi spuna ce se intampla. Am o colega, care are nepotica la o cresa de stat si e foarte multumita de ea. O s-o intreb unde, daca te intereseaza (daca esti in Bucuresti).
Sanatate multa Ioanei Alexia!
UPS! Tocmai am vazut ca nu esti din Bucuresti. Pune si tu o intrebare fetelor din Neamt, poate gasesti o cresa buna.
Claudia
virgiL spune:
multumesc pt.gandurile bune fetelor!sunt oripilata de ce ni s-a intamplat si inca stau si ma intreb oare cat ar mai fi lasat-o sa planga daca nu ma duceam dupa ea la 10.si oare cat a plans cele 2 zile din urma.ba chiar ma intreb daca nu cumva au si pocnit-o de se ridica bietul copil in fund in toiul noptii se uita speriata in jur,pe pereti, se apuca de tipat si doarme numai calare pe gatul meu.in Roman sunt 2 crese mari si late(amandoua sunt ale primariei,deci acelasi regim)iar restul sunt gradinitze.poate or mai fi si nu stiu eu,da' nu-mi mai trebuie chiar daca mai sunt.am dat anunt pe postul local de tv.si sper sa gasesc o femeie cu suflet de care sa se poata lipi si Ioana.
viginia
Ira spune:
quote:
Originally posted by virgiL
multumesc pt.gandurile bune fetelor!sunt oripilata de ce ni s-a intamplat si inca stau si ma intreb oare cat ar mai fi lasat-o sa planga daca nu ma duceam dupa ea la 10.si oare cat a plans cele 2 zile din urma.ba chiar ma intreb daca nu cumva au si pocnit-o de se ridica bietul copil in fund in toiul noptii se uita speriata in jur,pe pereti, se apuca de tipat si doarme numai calare pe gatul meu.in Roman sunt 2 crese mari si late(amandoua sunt ale primariei,deci acelasi regim)iar restul sunt gradinitze.poate or mai fi si nu stiu eu,da' nu-mi mai trebuie chiar daca mai sunt.am dat anunt pe postul local de tv.si sper sa gasesc o femeie cu suflet de care sa se poata lipi si Ioana.
viginia
Vaaaai, incredibil, nu-mi imaginam ca exista asa ceva. Eu nu as putea sa-mi las copilul cu nimeni, sub nici o forma, poate doar obligata, pana cand ar putea sa vorbeasca. Nici in femeie care sa vina acasa nu as avea prea mare incredere, doar cu camera de luat vederi, poate.
Bobita spune:
Puiutza mea e la cresa, dar asa "tratament" nu a avut parte, si sa dea Domnul ca la nici un copil sa nu i se intimple asa ceva.
Un copil febril nu trebuie primit in colectivitate tocmai pentru ca reprezinta o posibila sursa de infectie pentru ceilalti.
Ma gindesc cum ti-au primit-o cu febra?
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969
virgiL spune:
Bobita,raspund cu intarziere pt.ca inca ma ocup de tratamentul fetitei mele care m-a acaparat total zilele astea(mai ales ca medicii gresisera "putin" diagnosticul,care nu era scarlatina ci pneumonie,iar eruptia pe care au confundat-o cu cea din scarlatina era de fapt de la un aliment pe care-l primise copilul la cresa.si ca sa fie tacamul complet si sa nu ma plictisesc a mai facut bietul copil si otita medie acuta).eu mi-am dus fetita perfect sanatoasa cu analize care sa certifice asta,cu dovada vaccinarilor efectuate pana la varsta respectiva,in ziua de luni,iar miercuri ea deja facea febra si daca te intrebi cum de au primit un copil febril in colectivitate,intreaba-te ce-am simtit cand am vazut tot miercuri ca la un sfert din copii le atarnau mucii pana la genunchi,iar cativa tuseau de-si scuipau sufletul.si nu v-am spus ca le-am surprins pe ingrijitoare hranind 2 copii cu aceeasi lingurita din aceeasi farfurie.nici nu vreau sa ma mai gandesc...oricum e vina mea ca nu m-am gandit de la inceput sa aduc pe cineva sa stea acasa cu copilul...ma gandeam ca-i va fi mai bine intre copii decat cu cine stie ce baba scalciata si plictisita de viata(pe care acum o doresc,cu 2 conditii:sa fie blanda cu Ioana si sa fie sanatoasa.)
va pup dulce,
virginia si ioana
marimar spune:
Virginia,
Nu exista crese particulare la voi in oras, sau gradinite particulare pentru copii de virsta fetitei tale? Daca sint probabil sint scumpe sau poate la fel cit costa o bona/luna, dar poate ca merita.
Oare nu ar putea o mama, care sta acasa cu copilul ei, sau o bunica sau o bona, sa mai ia 2-3 copii cam de aceeasi virsta, ar fi copiii in colectivitate, 1 adult la 4 copii cred ca e OK, se poate descurca.
Aici exista acest sistem si e bun, e supervizat .
17 sapt si
mariagi spune:
Virginia,
in primul rand multa sanatate Ioanei.si sper sa mai aud vesti de la tine despre puiul cel mic cum se simte.sa stii ca si eu am trecut printr-un experiment asemanator aici in bucuresti,tot la o gradinita de stat.baietelul meu avea pe atunci 3 ani si opt luni.am ales-o fiindca era aprope de casa si nu aveam cu cine sa-l lsa la vremea aceea.dupa aproape o saptamana a facut febra mare,tuse,rau de tot.la doctor ne-a spus ca este viroza respiratorie cronica.aproape trei saptamani ne-am chinuit amandoi.si ca sa fie tacamul complet cum se spune,din cauza tusei i s-a spart un vas de sange la ochisor.am fost la oftalmologie.picaturi in ochi.iar febra mare de la plans.il durea ochisorul.eu ram in stare sa le bat pe respectivele doamne educatoare.
si inainte de asta si eu am fost pe furis la gradinita.si de fiecare data vedeam geamuri deschise.mi se spunea ca au centrala termica si este cald.apoi copilul il luam de fiecarea data lac de transpiratie.cand intrebam de ce nu l-au schimbat imi raspundeau ca tocmai ce a fost schimbat dar s-a jucat.cand intrebam ce a mancat imi spuneau ca tot.ca este cuminte doarme.intr-o zi cand am ajuns mai devreme sa-l iau,ianinte cu o zi de a se imbolnavi,erau exact dupa somn si doamnele ingrijitoare serveau paine cu unt si o feliuta de branza.DIRECT pe masa.fara servetel afra nimic.si alta doamna,matura cu geamul deschis,in sala unde mancau copii.ca sa nu-ti mai spun ca in ziua respectiva,la alta grupa,un baietel a fost impins de altul cu capul de calorifer.fiindca dansele tocmai ce isi luasera o mica pauza.de cafea.nesupravegheati,lasati de capul lor.cumplit!
dupa ce micutul s-a facut bine,din mai multe motive am incercat la alta gradinita tot de stat.din lipsa de bani.s-a repetat experienta.febra,tuse.rau.slabise mititelul se topea pe picioare.si atunci mi-am zis ca este ultima oara cand mai calc cu copilul intr-o gradinita de stat.
numai bine,
Maria
virgiL spune:
of,Maria draga ce mai zici si tu!!!!aproape ca nu-ti vine sa crezi ca niste fiinte care lucreaza cu copii de varste atat de mici pot fi atat de cainoase la inima,atat de iresponsabile,indiferente si neglijente.cred ca numai in Romania se mai intampla asemenea lucruri ca-n afara daca ar fi fost surprinse intr-una din situatiile descrise de noi mai sus,le dadeau parintii in judecata de le mergeau fulgii.de fapt am aflat ca,cresa unde a mers Ioana mea chiar a fost chemata in justitie de niste parinti prin decembrie,anul trecut....oricum am tras 3 saptamani de cosmar si abia ieri am terminat tratamentul copilului(are saracutza funduletul si piciorusele pline de noduli de la injectii,a slabit tare rau...mi se rupe sufletul).nu va mai zic ca-n toata aceasta perioada au vazut-o vreo 6-7 medici pana i s-a pus un diagnostic corect(acum am devenit paranoica si ma intreb si daca asta o fi cel corect).cert e ca fata e vizibil mai bine,i-am gasit o bona simpatica foc cu care se impaca grozav(toata ziua Ioana ii da pupici pe palmitze si-i sufla spre ea...a cumparat-o pe femeie nu alta).sper ca totul sa mearga bine si ca toti puiutzii vostri sa aiba parte de cea mai buna ingrijire,atentie si mai ales de multa dragoste.
cu drag,
virginia si ioana alexia