Grecia si Cipru! PARAKALO!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Theodora ma inscriu si eu la cursul tau de limba graca Potzi sa imi traduci si mie cateva fraze uzuale, atunci cand ai tu timp? Plizzz! Cum se spune la : Cat costa? , Unde este...? , Dreapta, stanga, frumos, gustos Va pup pe toate si numar zilele pana o sa aterizez pe plaja!!!!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Cit costa?=Poso kani?
Unde este...hotelul?=Pu ine to... xenodohio?
Dreapta=Dexia
Stanga=Aristera
Inainte=Efthia
Frumos=omorfos(m),omorfi(f) sau oreos,orea
Ex:I Elada ine poli omorfi hora=Grecia e o tara foarte frumoasa
si:Raluca ine orea ghineka=Raluca e o femeie frumoasa!!!
Gustos=ghevstikos---ghevsi-gust
Cum te cheama?=Pos se lene?
Me lene Theodora= Ma cheama Theodora
Cati ani ai?=Poso hronon ise?
Ime 37=am 37

Kali nichta!
Pao na ricso mia matia sto forum!
Ma duc sa arunc un ochi pe forum!

Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: web3 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Theodora mie imi place tare mult muzica greceasca , unde as putea asculta pe net , parakalo, eu am o prietena in Rodos mi-a trimis vederi frumos nu am ce zice , poate la anu cand venim in RO o sa tragem o fuga pe acolo in Rodos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Kali mera
Theodora PARAKALO (intelegi tu hi hi) spune-mi cateva denumiri de mancaruri grecesti buuune (pe care le poate manca si Julia) sa stiu ce comand acolo.
Acum is pe fuga, am adus subiectul la suprafata (si mi-a luat o gramada de timp pana l-am gasit)...

~~Adela &Julia -2 ani-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Theodora, noi te parakalo sa continui cursul de limba greaca..imi place tare mult limba greaca si nu stiu de unde si cum sa invat niste expresii uzuale..dar acum ati iesit voi in calea mea si sunt foarte fericita..
de ex.: mi'e dor de tine..
cat e ceasul?
e ora sa te trezesti..
ai mancat azi?
esti obosit(a)?... si alte idei de iti mai vin tie...
Prietenul meu stie limba greaca si vreau sa il surprind..hihi
Va foarte pup,

Anderrusha

"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

[b]Dragele mele,
Imi pare tare rau ca momentan nu am internet acasa.
In trei saptamani sper sa fiu din nou aici si sa va scriu mai multe!

Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: web www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela20 spune:

Buna fetelor,

La invitatia Mariei2, careia ii multumesc, ma inscriu si eu in "galeria" fetelor ce locuiesc in Grecia. Ma numesc Adela, am 36 de ani, am un baietel care se numeste Thomas. Minunea mea de omulet va implini 2 ani pe 19 octombrie. Locuiesc in Atena de un an.
M-am acomodat destul de greu aici, poate si pentru ca soacra mea, cu care am locuit cateva luni nu a fost foarte incantata de ideea ca fiul ei sa se insoare cu o straina. Limba greaca mi s-a parut la inceput foarte grea. Acum pot spune ca ma descurc, desi sunt constienta ca fac deseori greseli, mai ales in ceea ce priveste timpul corect al verbului. Fac eforturi sa-mi dezvolt vocabularul, pentru ca ma enerveaza teribil sa nu pot exprima exact ceea ce vreau, si sunt nevoita sa ma descurc doar cu putinul pe care il stiu.
Sotul meu a studiat in Romania, stie romaneste perfect, iar in casa vorbim numai romaneste.Chiar daca am mai facut uneori tentativa de a-i vorbi greceste, el imi raspunde romaneste!!
Cam atat, deocamdata, promit sa mai revin.

Doua randuri pentru Adela, care intreba despre Creta. Am stat in Creta timp de doua luni, la cumnata mea. Este o insula de vis.Merita sa o vizitezi. Am trecut si pe la Malia, este o statiune grozava, mi-a ramas in minte un peisaj superb, o ingemanare a muntelui cu marea cum rareori am vazut.
De altfel, Grecia este presarata cu locuri de neuitat.
Va pup,
Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinakiPap spune:

Fetelor care stati in Grecia...citesc de catva timp mesajele voastre, dar nu am reusit sa ma inscriu pana acum (poate niste erori pe server)
Vreau sa aflu cum a fost cu casatoria voastra acolo? Ce acte sunt necesare? Ati reusit sa dobanditi "adeia paramonis sizigu" si dupa cat timp? Cum a fost cu limba? Eu ma voi muta in Noiembrie acolo si incerc sa aflu cat mai multe informatii.

Mergi la inceput