Grecia si Cipru! PARAKALO!
Raspunsuri - Pagina 4
Adela spune:
Si pe m-ati convins. Ne-am hotarat: in Kreta, Malia mergem la inceputul lui septembrie.
~~Adela &Julia *** 2 ani pe 19 iunie***
tinatache spune:
noi inca nu ne-am hotarat :(( Adela, unde mergeti voi? Toti ne-au spus ca anul asta sa lasam grecia deoparte ca e scumpa din cauza JO. Ce sa zic... nici in Italia nu te tine de pomana... off, nu hotaraste oare altcineva in locul meu? :)
Cristina
Adela spune:
Jocurile Olimpice sunt intre 13-29 august.... si ma gandesc ca poate pe insula n-o sa ne afecteze chiar asa tare.
Vom sta la hotel Alexander Beach.
Dar in Italia mi s-a parut la fel de scump si... nu stiu... cred ca n-am gasit noi ceva care sa ne convina la bella italia.
Cristina haideti si voi cu noi, ca am ales locul ca fiind Kinderfreundlich(asta apropo de mutatiile limbii romane in strainatate, dar suna asa bineeee ca n-am chef de tradus)
Theodora dar ce este PARAKALO?
Creta- sau farmecul discret al Marii Egee.
Cea mai mare insula a Greciei, leagan al civilizatiei minoice, e vizitata de milioane de turisti atrasi de plajele insorite, de albastrul marii ce scalda malurile stancoase, de vestigiile arheologice si tumultoasa viata. Dar ceea ce impresioneaza cel mai mult aici este modul cum arhaicul se impleteste cu viata contemporana. Este meritul lor, al grecilor, ca au reusit sa formeze o societate moderna, fara a-si uita mostenirea spirituala de care sunt atata de mandri. Ruinele palatului Knossos, aflate la cativa km departarea de capitala insulei, Heraclion, sunt marturie a trecutului plin de legenda.
La est poti vizita lacul "Water City", un adevarat paradis acvatic pt toate varstele. Dupa o zi petrecuta aici, te poti destinde in micutul sat Anopolis, unde localnicii iti ofera o pitoreasca seara cretana.
Trebuie mentionata calatoria cu feribotul la Santorini, al carei relief spectaculos a facut-o cea mai vizitata insula din Grecia. Sosirile au loc in Athinios iar plecarile se fac din Fira, capitala insulei cunoscuta pentru plajele cu nisip rosu sau negru, pt hotelurile cochete dar si pentru incredibilele apusuri de soare.
Fiindca nu s-a scris despre Creta am scris cateva randuri din revistele pe care le-am tot rasfoit cautand informatii.
Theodora spune:
quote:
Originally posted by Adela
Theodora dar ce este PARAKALO?
PARAKALO=VA(TE) ROG!
Efharisto=multumesc,parakalo=cu placere!
Depinde in ce ocazie folosesti cuvintul,in titlu=va rog!
Ma bucur ca veniti pe aici,chiar daca asa departe!
Poate ma suni:210 7656 681 cind vii!
Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: web3 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii
Adela spune:
Theodora chiar asa, parakalo, cateva cuvinte in greaca nu mi-ar strica.
Buna ziua=?
La revedere=?
Efharisto.
Chuny spune:
Va salut pe cele din Grecia. Si eu mi-am petrecut acum cātiva ani o vacanta de o luna si jumate in Atena. A fost superb si am fost si intr-un oras mai mic, Tripoli, ai apoi la bisericuta aceea care are 17 pomi pe ea.
Mama mea locuieste de vreo 8 ani acolo. Abea astept sa mai merg.
Efharisto para poli!
Sibylle
Theodora spune:
Raluca iti scrisesem si ieri un mesaj,dar mi s-a blocat computerul cind am vrut sa-l trimit,apoi nu am mai avut timp.
L-am intrebat pe sotul meu despre Paralia Katerini,eu nu am fost si nu stiu,si mi-a spus ca e unmic oras fara prea multe lucruri de vazut! E parerea lui care a vazut mult mai multe aici,locuri minunata,dar a zis ca pt cine nu poate face comparatie,ar putea fi un loc dragut! Mi-a zis de ex de ce Katerini si nu Santorini? Noi am petrecut 3 saptamani minunate acolo,aproape ca nu vroiam sa plecam,ne-am dus pt 10 zile si apoi sa continuam pe alte insule,dar nu am putut pleca!
Asa ca tu alegi!
Cit despre pret,e foarte bun,acceptal in cazul in care vei alege Katerini si mai poti ciuguli extra din bunatatile grecesti!
Pupici!
Adela e tare greu cu limba greaca,poate ma ajuti si-mi scrii exact fraze,cuvinte,eu nu ma pot concentra si am si piticii in spate...stii cum e!!!
Buna ziua-Kali mera
Buna seara-Kali spera
Noapte buna-Kali nichta
Pe pup-FILAKIA!!!
Sybille unde sta mama ta? Cind vii aici astept un telefon,poate ne si vedem!
Va las acum ca nu mai pot sta la computer...
FILAKIA!
Theodora, Alexandros, Yannis
POZELE NOASTRE: web3 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4480" target="_blank">Povestea-nasterii
Maria2 spune:
Este surprinzator de ieftin 50E pt 7 zile. Noi stam aici si totusi cand plecam in vacanta sub 30E pe noapte nu gasim niciodata. Si eu cred ca Paralia Katerini nu merita fiind foarte izolata si nedindu-ti posibilitatea de a vedea si altceva. Dar daca vreti numai mare si plaja pretul este surprinzator de bun.
In legatura cu masa cred ca sub 20E nu puteti manca 2 persoane la taverna adica acolo unde exista preparate grecesti si vinuri bune. La fast-food preturile sunt cam asa: sandwich cam 2E, pitza 6-12E,spaghete 5E, salata 5E . Preturile variaza dar ceea ce reusesc firmele din Romania adica preturi foarte mici este greu sa gasiti singuri aici,insa cred ca este vorba de o calitate mai scazuta in aceste preturi.
Si eu cred ca Santorini sau Creta merita vazute.
mp
ralucami spune:
Fetelor multzumesc mult pt sfaturi, sugestii, idei, propuneri etc M-am uitat si eu la niste oferte din Santorini si ...Doamne ce frumos poate fi!! Incredibil! O bucatzica de rai pe pamant. Eu de aici din Jp m-am uitat doar la ofertele de pe net, dar am vb cu fratele meu si mi-a spus ca cel mai bine e sa ajung in tzara si sa vad ofertele de la agentziile turistice care sunt mult mai numeroase si mai avantajoase decat cele de pe net. Theodora ma inscriu si eu la cursul tau de limba graca Potzi sa imi traduci si mie cateva fraze uzuale, atunci cand ai tu timp? Plizzz! Cum se spune la : Cat costa? , Unde este...? , Dreapta, stanga, frumos, gustos Va pup pe toate si numar zilele pana o sa aterizez pe plaja!!!!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ralucami spune:
Uite ca acum am vazut! Maria 50 de euro reprezinta doar pretzul cinei pe cele 7 zile. Deci aproximativ 7 euro cina/seara. Am intzeles ca e sub forma de bufet suedez! Nu stiu ce sa spun, e doar o oferta pe care o primisem de la o agentzie turistica din Iasi. Inca nu m-am hotarat in ce statziune merg, dar in afara de Grecia nici nu se pune problema. E superb si in Creta si am vazut ca sunt oferte de 7 zile cu avionul all inclusive la un hotel de 4 stele in jur de 600 de euro. Super! Nici Santorini nu e de lepadat! Superb in ambele locuri. Eu peste 3 saptamani ajung in Ro si o sa intorc pe dos toate agentziile de prin zona. Sper ca la inceputul lui august (6/7/8 august) sa stau la soare de pe o plaja greceasca!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!