Fetele din USA,poftiti la o barfa!(12)
Raspunsuri - Pagina 4
Laura _Oprescu spune:
Liaaaaaaaaaaaaa
, ai intrebat daca branza e din lapte pasteurizat? ca cica ;la gravide nu e indicata branza Feta...iti zic si io ce stiu ca eu la randul meu am mancat la greu....
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by super-lia
CU SPERANTA CA M-I SE VOR DESUMFLA TZATZELE CA TARE POFTA MI-A MAI FOST... HOP-SA-SA... TRA-LA-LA-LA-LA-LA-LA TRA-LA-LA......
mamica fericita a unui baietel!
conchita spune:
quote:
As avea insa o intrebare;sa zicem ca o sa ma cheme cu fiancee visa aici-in timp ce astept ca cei de la ambasada sa mi-o elibereze,am voie sa intru in Sua cu visa de turist care e valabila 10 ani?Sau dupa ce ma casatoresc cu el aici,mai am voie sa ma intorc in tara prea repede?
Lumi, sfatul meu sincer si dezinteresat de persoana altruista :)) este sa nu aplici pentru fiancee, ci sa va casatoriti in Romania si sa aplici dupa aia pentru schimbarea vizei direct la ambasada in Bucuresti. Laura Garner are pur si simplu ghinion, ca altfel nu pricep ce i se intampla, dar exista dezavantaje clare in cazul vizei de logodna: primesti viza (desi zici ca o ai deja pe 10 ani) numai pentru 3 luni, ca ti-o schimba. in astea 3 luni te poti casatori in US, caz in care aplici pentru permanent resident card conditzionat. din toate, dar absolut toate povestile auzite pana acum de la fetele cu viza de logodna, niciuna nu a vazut green cardul mai devreme de 2 ani. deci ioc drept de munca, SSN si alte treburi. vei fi casnica automat-fortat. daca te casatoresti in Ro, aplici imediat la ambasada pentru schimbarea vizei si primesti de acolo un dosar sigilat pe care il prezinti la INS direct la aeroport cand vii, ca sotie. la aeroport primesti tot ce iti trebuie si intri in legalitate imediat,ma refer la Alien card in prima instanta si in 30 de zile maximum iti vine acasa SSN-ul si permanent resident card. deci ai drept de munca si toate drepturile corespunzatoare din prima clipa. parerea mea cu iesitul din tara nush satz spun ca daca nu m-a interesat problema, nici nu m-am documentat.
fetelor, eu cand am facut paine, am cumparat de la magazin o cutie speciala (am uitat cum se numeste), care avea tot ce trebuie: faina, drojdie etc. am amestecat totul si am bagat la cuptor parca juma de ora...ultima oara cand m-am painit a fost asta-vara, mdeh. eu nu prea mananc paine, cred ca d'aia :)
Olivia multumesc muuuult pentru sugestii, uite ca la lucrurile simple si la indemana nu ma gandisem
mihaelabebe spune:
Conchita,atunci cand aplici pt green card, potzi sa platesti si pt permisul de munca care iti vine in vreo 3 luni,cu care iti potzi lua SSN.O prietena mi-a spusa ca ea in momentul in care a primit hartiutza de la INS cum ca actele ii sunt in procesare, s-a dus la biroul de SSN cu nr respectiv si a primit SSN chiar si fara permisul de munca.Iesitul din tzara se poate face cu documentul de calatorie,Advance Parole,dar numai pe termen scurt si cu motiv bine intemeiat,dar cu asumarea riscului ca la intoarcere sa nu te primesca.(110$)
Cat despre casatoria in tzara,in toate cazurile pe care le-am auzit cand inca eram in Ro,4 la numar,nimeni nu a venit mai devreme de 1 an.
Dar in cazul lui Lumi care spunea ca inca mai are un an de scoala,casatoria in Ro pare o alternativa buna.
Pupici!
mihaelaH
petra spune:
quote:
Originally posted by Laura _Oprescu
Liaaaaaaaaaaaaa
, ai intrebat daca branza e din lapte pasteurizat? ca cica ;la gravide nu e indicata branza Feta...iti zic si io ce stiu ca eu la randul meu am mancat la greu....
Laura
Laura,
Lasa-o acum sa-si faca pofta, ca doar cat poate manca odata!
conchita spune:
Mihaela, hihihi, ce stii tu este exact pe dos de cum stiu eu! inseamna ca pana la urma totul se reduce la noroc personal, regulile sunt bune doar de pus in rama langa drapel de 4 Iulie :)))
andabrro spune:
quote:
Originally posted by conchita
Mihaela, hihihi, ce stii tu este exact pe dos de cum stiu eu! inseamna ca pana la urma totul se reduce la noroc personal, regulile sunt bune doar de pus in rama langa drapel de 4 Iulie :)))
"norocul" si-l mai face si omul cu mina lui - prin documentare. Dupa casatoria in Rom. o poti lua pe 2 cai - aplici in America la INS (cum a facut Laura G) si staaaai si-astepti vreun an-doi ca-i coada lunga pina-ti vine rindul ORI aplici la Consulatul US din Rom, metoda numita DCF (direct consular filling) cu care rezolvi in cca 10 zile. Prea multa popularizare nu se face metodei dar daca "purici" destul internetul ...
Deci, votez cu varianta Conchitei
BoboMom spune:
Andrabrro, te rog mult spune-mi si mie unde ai gasasit informatii de genul asta pe internet (cum ca poti aplica direct la ambasada), pt ca, crede-ma, l-am puricat si noi. Tot ce am gasit era aia cu cazuri de urgenta, speciale, care trebuie dovedite si explicate si ca pur si simplu distanta fizica nu e de ajuns. Multumesc!
Laura
BoboMom spune:
Anda, scuza-ma ca te-am botezat. Iti datorez un miel. :P Apropo, tu de cand esti in USA si cum ai ajuns acolo? If u don't mind telling me...
Laura
mihaelabebe spune:
Uite vezi,tot mai afli cate ceva nou.Nici eu nu stiam de DCF.Si mai este un lucru:scrisoarea cu aprobarea vizei sotzul meu a primit-o dupa o luna jumate(a aplicat in Texas),iar la ambasada am intalnit un cuplu care primisera scrisoarea in 4 luni.Aplicasera in Nebraska,pt aceeasi viza.
Si acum va zic si buna dimineatza!:)
Pupici!
mihaelaH