Eczema la bebei - vol III

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

La raport si grupa noastra. :-)
Bebelinul e cand pe deal, cand in vale, cateva zile e curat ca lacrima, pentru ca in urmatoarele sa vedem iar rosu la orizont. E bine ca s-a curatat perfect pe fatza, pe piept si pe spate, au mai ramas doar cateva zone sensibile, pe piciorute si pe manute, plus una descoperita acum cateva zile, cand a inceput sa faca urat de la etichetele de imbracaminte. E prima oara cand se intampla, dar si ultima, ca le-am eliminat.

Zilele trecute, a muscat dintr-un baton de susan si s-a vazut imediat si urmarea, niste pete rosii de toata frumusetea, nedatatoare de mancarimi, dar tare urate la aspect. Eu nu mai stiu cam pe ce loc era susanul in tabelul cu alimente, dar prea-i era pofta micutului, asa ca l-am scapat la o degustare.
Crema folosim mai rarut, o vaselina simpla cu extract de castraveti, nu stiu de ce nu-mi vine deloc sa ma iau dupa doctorii care imi spun sa-i ajut pielea cu creme, eucerinuri si alte asemenea.
Cred ca o sa mai facem o vizita la homeopat, sa ne mai pricopsim c-un remediu, ca cel vechi s-o fi dus de-acum... Si i-a mers bine in perioada lui, adica a stat totul sub control. Probabil ca l-a ajutat si Primrose oil-ul pe care l-am luat eu si i-a trecut si lui prin lapticul zilnic. Insa o sa trecem in curand pe piciorutele proprii si nu stim cum va fi.

La grupa mare, 5 anisori, dupa o iarna fara peripetii alergice, uite c-am dat iar in primavara si s-au pus din nou cu primenitul spatiilor verzi, ocazie cu care ne intoarcem din anumite parcuri cu pielea deranjata rau de tot prin spatele genunchilor. Trece in doua-trei zile, noi iar promitem ca nu mai dam prin parcurile alea, da' parca poti sa te tii de cuvant... :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Lexi draga, spune-mi te rog, ce Primrose oil ai luat tu, ca mi-au sclipit beculetzele?!
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

si la noi la fel, cand pe deal, cand in vale :)). dupa o iarna groaznica, de-am crezut ca pielicica de bb nu va mai avea in viata lui :((, acum suntem mult mai bine (desi ma temeam de polen). puseurile s-au mai rarit si, cand dau navala, parca nu mai au puterea si timpul de sedere de altadata :).

continuam sa ne dam cu crema - pe corp doar preventiv (ca bubite nu mai sunt, da' ne e frica rau de ele :)), de 2 ori pe zi, dimineata si seara, iar pe fata de mai multe ori (fata a fost si ramane problema noastra de baza :)). in principal, folosesc aveeno baby, very dry skin (scrie ca e buna si la eczema). am observat ca, daca alternez cremele, acestea sunt mai eficace, asa ca, periodic, mai "bag" si-o mustela sau galbenele. de cortizon ma tin departe, apelez la el doar cand efectiv nu se mai poate (din iarna n-a mai fost cazul). de elidel nici nu poate fi vorba!!!

relativ la alimentatie: noi inca suntem pe lapte-formula (similac alimentum - hipoalergenic), desi mancam iaurtel din lapte integral, 3-4 pe zi. ou inca nu i-am dat, dar am mai "scapat" cate un biscuitel, cozonac, snitel care au in compozitie ou si vad ca nu are reactii negative. tind sa cred ca la noi mai mult mediul (in special vremea rece si uscata) are impact, decat ceva din alimentatie. totusi, evit alimentele care stiu ca au potential alergen (nuci, alune, rosii etc.), desi alimente cu ou si lapte de vaca i-am mai dat, asa cum va spusei.

apropo, Lexi, cica "nuts"+semintoase (vezi susan) nu trebuie sa le dam pana la 3 ani (la copiii cu eczema). la fel ou, pana la 2. in fine, astea-s sfaturile medicilor (aceiasi care nu stiu cauza+leacul :)).

am mai observat ca, la stress (cand nu-si face programul de somn, cand doarme in masina, cand e racit si are febra etc.), bubitele isi fac din nou aparitia.

baita, de o buna perioada incoace, ii facem saptamanal. in rest, zilnic, spalat la popou, pe gat si fata. continuam sa punem tarate de ovaz+musetel in apa de baie.

ma gandeam sa apelez si eu la medicina homeopata si, daca tot vin in ro in curand, cred c-am s-o fac acolo.

pupici si multa sanatate tuturor!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Anto,
pana vine Lexi cu detalii, sa-ti zic si io vreo doo :) despre uleiul asta: io i-am dat lui Andrei (nu mai alaptam atunci) evening primrose oil de la nature's way (gasesti la whole foods sau la buticurile cu vitamine, health foods parca le zice). din pacate, la noi nu s-a vazut vreo imbunatatire, dar e adevarat ca doza i-am dat-o de la mine putere, pen' ca nu scrie cat e pt. bebelusi si am incercat doar o luna.

i-am dat si probiotics (tot direct lui, in lapte sau suc), baby dophilus de la jarrod's. la fel, desi aici scria dozajul. astea le-am incercat 2 luni.

din cate am citit pe un site despre alergii+eczema (nu gasesc acum link-ul sa ti-l dau, dar e site-ul unei organizatii din noua zeelanda), s-au facut studii relativ la probiotics si se pare ca dau rezultate foarte bune. promit sa caut adresa.

oricum, ideea e ca, fiind un "tratament" naturist (ulei+probiotics), efectele nu sunt imediate, asa ca tre' sa ai rabdare (nu ca mine :)).

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

quote:
Originally posted by mstef

Draga Bubi,
Multumesc pentru raspuns. Ioana e ceva mai bine zilele astea, dar in continuare are mancarimi noaptea mai ales. As incerca Elidelul, mai ales ca are efect antipruriginos, si mai ales ca ai tu un tub deja inceput (cum am putea lua legatura?-eu sunt din Bucuresti: tel.252.71.28).Am intrebat telefonic la farmacia Helepnet si mi s-a spus ca nu este compensat, desi si mie medicul dermatolog mi-a spus ca ar fi.
Multumesc inca o data,Michi

mstef

Draga Michi,

nu te mai stressa, ia din tubuletzul nostru si vezi daca merita treaba. Eu stau in zona Piata Iancului, da-mi de stire, prin MP cand esti prin zona si ne vedem.

Salutari!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

quote:
Originally posted by lexi

La raport si grupa noastra. :-)
Bebelinul e cand pe deal, cand in vale, cateva zile e curat ca lacrima, pentru ca in urmatoarele sa vedem iar rosu la orizont. E bine ca s-a curatat perfect pe fatza, pe piept si pe spate, au mai ramas doar cateva zone sensibile, pe piciorute si pe manute, plus una descoperita acum cateva zile, cand a inceput sa faca urat de la etichetele de imbracaminte. E prima oara cand se intampla, dar si ultima, ca le-am eliminat.

Idem si la noi: cu stupoare constat acum vreo 2 seri, bube pe jumatate din spatele Marutzei, in partea de sus. Singura explicatie pe care am gasit-o (data fiind forma si amplasarea) a fost o eticheta pe care nu am taiat-o. Mare mirare ca si la noi e premiera. E adevarat ca la body-uri nu mai exista demult etichete, dar la straturile de haine de la exterior am mai scapat cateva.
Cred ca a prins-o intr-un moment sensibil, transpirata, etc si hopa eczema. le iau pe toate la inventar acum.

pupici

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

buna dragilor!!!
a venit primavara si ne realaturam clubului...
avem o mare dilema,poate recunoaste cineva simptomele si ne ajuta cu un sfat.
Pana lunea asta Marc a fost curat pe fata(am stat mai mult i casa/spital)..apoi l.am scos o jumatate de ora ,pe ceas,a fara si gata,un obraz ardea ca focul,rosu si cu pete.
De luni incoace e tot mai rau,acum are pe amandoi obrajii si arde ca focul(numai petele astea mari si rosii)..pe roseata asta sunt niste bubute care azi-dimineata le.am vazut si pe picioare,dar fara roseata de pe fata.
Acum nici nu stiu la care doctor sa ma mai duc,sau cand sa ma duc ,ca la noi aici e o vreme infecta,ploua marunt si neincetat,acum sunt 10 grade afara la amiaza si un frig umed care iti intra in oase,mi.e si frica sa.l scot din casa,ca abia l.am scos din spital,nu vreau sa ajung inapoi.deci tot pe luni ramane

vara trecuta marc a avut dermatita atopica,dar i.a trecut ..nici nu stiu cand,asa treptat,pe toamna nu mai avea nimic...o fi vreo alergie la polen??
oricum in vreo doua saptamani trebuie neaparat sa.i fac test antialergic,acum nu se poate ca i.au bagat in spital cortizon in vena si trebuie sa treaca 4-6 saptamani,altfel rezultatele sunt irelevante.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstef spune:

La testele serologice de alergie i-a iesit Ioanei ca e alergica la laptele de vaca.De ieri nu-i mai dau lapte si parca az-noapte a dormit mai bine, fara Peritol,fara fluocinolon.Problema mare e ca e innebunita dupa lapte si aseara cand nu i-am dat a plans cu niste lacrimi de crocodil.La ea,cele mai rele sunt mancarimile, pana la urma aspectul pielii e mai putin important, mai ales ca pe fata nu prea are eczema.La care din voi mancarimile mai sunt asa de rele?
Michi.

mstef

Mergi la inceput

mamica dulce,
cred ca reactia e legata de ceva din mediu, daca zici ca petele i-au aparut atunci cand l-ai scos afara. s-ar putea sa fie polenul, frigul etc. poate te ajuta celelalte fete cu mai multe detalii. eu vroiam sa-ti spun, apropo de testele alergice, ca cica nu sunt relevante pana la varsta de 3 ani, pot da rezultate fals-pozitive. nici dupa acuratetea nu e 100%, dar probabilitatea e mai mica.

multa sanatate lui Marc! saracutu' a trecut prin atatea in ultima vreme... :((

pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Buna fetelor!
Iubibubi, multumesc mult ca m-ai lamurit! I-am dat si eu lui Stefan niste iaurtel intr-o zi. Se uita cu niste ochi mari la farfuria Ioanei!!! Asa ca n-am rezistat si l-am lasat sa guste...vreo 2-3 linguritze. Mama, ce i-a placut! N-a facut mai multe bube decat de obicei, dar nici nu i-au lipsit...tot ca de obicei...:((
Mstef, noi suntem campioni la mancarimi :(. Stefan cum prinde o bucatzica de piele descoperita, cum o face rana de mult ce se scarpina. Efectiv ma intreb cum il voi imbraca acusi cand vin caldurile mari...In casa il tin numai in salopete. Tu cum procedezi?
Sanatate!
anto

Mergi la inceput