Eczema la bebei - vol III

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

quote:
Originally posted by danielac

Bubi, voi ce mai faceti?

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

noi facem foarte bine, muuult mai bine ca pana la 1 an, cand eczema nu mai pleca de pe fatza. Acum mai apare cam 1 data pe luna, dar dispare in 1-2 zile, ceea ce e super bine. Problema la noi era in primul rand pe fatza, pe ambii obrajori. Pe corp mai avem sporadic, zona coatelor, umeri, genunchi, dar nu se vad prea tare, mai mult le simt la pipait. Si dupa cum ziceam dam cu Atoderm cu Zn si din cand in cand Eucerin. NU hotarat cortizon, Elidel, etc.

Multumim de intrebare si multa sanatate Dianei

Fetelor din garda veche ce noutati aveti?

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Dupa o saptamina de aplicare a cremei Trixera constat ceva imbunatatiri ale aspectului obrajorilor lui Mihai. I-au mai disparut din bubute iar pielea nu mai este asa de aspra, doar in mici portiuni spre timple. Sa vedem cum va evolua.
Daniela, Atoderm, din spusele pediatrei mele, s-ar distribui in reteaua de farmacii Helpnet.

Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Buna. N-am mai scris din Februarie. Andreea este mult mai bine. Bubitele i-au disparut. Se mai inroseste, rar, in jurul guritei dar, asta poate fi o iritatie de la saliva pe care si-o intinde cu mana pe fata daca nu sunt atenta sa o sterg la gurita.
Va spun ca facem baie la 2-3 zile, cu apa aproape rece, 33-34 grade C, folosim emolientul de baie Trixera (cand ii fac baie) si crema de corp trixera (in zilele cand nu ii fac baie) care au facut minuni. Dimineata o dau pe corp cu vaselina alba.
Va spun ca de 2 luni jumate a iesit soarele si pe strada noastra.
Numai bine, sanatate bebeilor.
Iuliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstef spune:

Dragele mele,
Am inceput sa-i dau si eu Ioanei cu Eucerin,care vad ca n-o supara.Cu Atoderm cred ca o ustura cand o dadeam pe fata.I-am luat si Trixera pentru baie si asta seara o sa-i pun in baita. Singura alternativa pentru spalat pana acum era oul.Si oricum, baia a devenit mai rara.
Trixera,crema pentru corp, am vazut-o in farmacie dupa ce-i cumparasem Eucerin, asa ca n-am mai luat-o.Voi stiti daca, pe langa ingredienti de emoliere si hidratare, Trixera contine si vreun compus activ contra mancarimilor si bubitelor specifice dermatitei atopice?
Bubi,tu de ce ai spus NU Elidelului? Am auzit despre el ca este o mare inovatie in medicina, fara corticoizi,care face minuni pentru dermatita. Ai incercat? Daca da,spune-mi si mie ce s-a intamplat. E foarte scump si nu stiu daca merita efortul,daca nu e doar reclama de capul lui...
Voi tineti si un oarecare regim alimentar?
Michi

mstef

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

quote:
Originally posted by mstef
.Voi stiti daca, pe langa ingredienti de emoliere si hidratare, Trixera contine si vreun compus activ contra mancarimilor si bubitelor specifice dermatitei atopice?
Bubi,tu de ce ai spus NU Elidelului? Am auzit despre el ca este o mare inovatie in medicina, fara corticoizi,care face minuni pentru dermatita. Ai incercat? Daca da,spune-mi si mie ce s-a intamplat. E foarte scump si nu stiu daca merita efortul,daca nu e doar reclama de capul lui...
Voi tineti si un oarecare regim alimentar?
Michi
mstef

Michi, incerc sa raspund din cate stiu si eu:
1. Trixera ajuta doar la hidratarea pielii si prin faptul ca nu contine alergeni, deci raspunsul la intrebarea ta ar fi: nu
2. da, am incercat Elidel, fara nici un rezultat, da, beneficiaza de multa reclama, cu controversele de rigoare. Daca vrei sa-l incerci, da-mi de stire- am un tubuletz inceput (primit de la Lexi). Din ce zicea danielac ar fi compensat-vezi subiectele mai vechi pe aceeasi tema. Nu vreau sa intram din nou in detaliile legate de imunosupresoare (chiar si fara cortizon) care, elimina capacitatea de aparare fata de alergeni, dar nu neaparat vindeca. Merita incercat atata timp cat ti-l permiti!
3. noi nu tinem un regim alimentar, mancam aproape orice: evitam ciocolata, produse derivate, cacao etc, produse cu samburi (capsuni, zmeura, fructe de padure) etc- in rest mancam orice, chiar daca ne mai apar bubitze, ele nu mai au puterea de pe vremuri si asa cum apar si dispar, deci nu avem motive temeinice sa schimbam regimul alimentar.
In rest, ce sa zic? am adunat cate informatii am putut- vezi internet, vezi iubibubi, vezi dermatologi pe care i-am consultat si am adaptat totul pe copilul meu, care are acum 1,7 luni si se prezinta binishor.

Doamne ajuta si sanatate!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Draga Bubi,
Multumesc pentru raspuns. Ioana e ceva mai bine zilele astea, dar in continuare are mancarimi noaptea mai ales. As incerca Elidelul, mai ales ca are efect antipruriginos, si mai ales ca ai tu un tub deja inceput (cum am putea lua legatura?-eu sunt din Bucuresti: tel.252.71.28).Am intrebat telefonic la farmacia Helepnet si mi s-a spus ca nu este compensat, desi si mie medicul dermatolog mi-a spus ca ar fi.
Incerc si eu sa-i tin un regim tot asa, fara cacao,fara mezeluri,fara conservanti prea multi,dar din pacate la lapte nu poate renunta. Eucerinul vad ca-i face foarte bine,pielea ei e mai moale si mai fina de doua zile de cand ii dau cu el.
Am citit cat am putut tot ce s-a scris la subiectul asta,si alte site-uri de pe internet, dar parca mereu apare ceva nou, ceva ce mai e de incercat!
Baie cu Trixera n-am apucat sa-i fac inca.
Multumesc inca o data,Michi

mstef

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Am si eu un copil de 7 luni si a fost diagnosticat saptamana trecuta cu "dermatita atopica". Dupa ce am fost la pediatri care mi-au recomandat, pe rand atoderm si triamcinolon, am descoperit ca am o prietena chiar medic dermatolog...
Asa ca am chemat-o si...surpriza, nici unul din cele 2 medicamente nu erau indicate pentru forma de dermatita a copilului.
Sfatul meu este sa mergeti la un dermatolog!
Noi urmam urmatorul tratament: dat pe zonele afectate cu "Locoid", baitza la 3 zile (nu mai des) si dizolvam in baitza amidon cat sa tulbure un pic apa. Nu avem voie cu produse pentru copii. Asa ca ne-a recomandat sapun Dove (dintr-ala simplu). Oricum faceam iritatie de la gelul Johnson...
Dupa baia cu amidon o dau (tot numai pe bubite) cu triderm.
Dimineata si seara - 5 picaturi de Peritol.
Poate va ajuta...

Liliana& Andra-Maria

http://community.webshots.com/user/liliac1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

salut fetele,
edi a fost diagnosticat cu dermatita atopica acu o luna. era plin de bubite, cruste de fapt, pe picioare si maini, una chiar si pe obraz linga ureche. apar cind si cum dar dispar destul de greu. de la diagnostic este la un regim foarte strict dupa cum va scriam inainte. ce am rezolvat? pai i-au trecut de tot vreo 3 saptamani, altele nu au mai aparut pina ieri. acum are 2 cam cit o moneda pe un picior. eu m-am suparat rau de tot si am inceput sa-i dau iara mancare ca si inainte...daca tot n-am facut nimic cu regimul. el este foarte pofticios si ar minca orice. alimentele le introduc treptat sa vad la ce reactioneaza mai urat.
saptamana viitoare il duc la un super homeopat care a avut rezultate bune la copii cu dermatite. cred ca e ultima solutie...
voi ati incercat??

anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/

Mergi la inceput

Pentru Anda:
Si fetita mea de 2 ani e in tratament homeopat, tot la un super medic, de o luna jumatate dar n-am observat nimic pana acum. Ne-am programat la o consultatie de control saptamana viitoare si poate ii schimba tratamentul...cine stie, poate o voi rezolva...unele mamici au reusit!Incearca si tu, poate ai noroc!Acum am auzit de un alergolog care face vaccinuri de desensibilizare cu foarte bune rezultate si o sa merg si pe calea asta.
Pentru Liliana:
Din cate stiu, tridermul este un corticoid destul de tare+antifungic+un antibiotic.Cat timp ti-a spus ca trebuie sa-i dai cu el? Locoidul este un corticoid slab si la Ioana mea nu a avut efect.La noi fluocinolonul are rezultate vizibile dar e corticoid tare si i-am dat doar 1-2 zile, s-a imbunatatit situatia si apoi eczema a revenit.Peritolul o linisteste si poate dormi bine noaptea dar si asta am inteles ca nu poate fi dat tot timpul.Tie cat timp ti-a spus prietena ta ca ai voie sa-i dai? Eu i-am dat fetitei mele 14 zile si deja cred ca-i prea mult.Acum iar se chinuie noaptea cate 2 ore cu mancarimi.De amidon in apa am mai auzit si eu si o sa incerc.Am fost din iarna incoace, de cand i s-a accentuat dermatita, la vreo trei dermatologi si la vreo trei homeopati si n-am rezolvat inca nimic dar nu mi-am pierdut inca speranta. Intr-adevar, gelul Johnson cred ca a contribuit si el la explozia dermatitei Ioanei, alaturi de dulciurile cu ciocolata de Craciun si frigul de-afara.
Mult noroc!

mstef

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Fetelor,
noi cu bubele nu stam mai bine :(. Dr-ul mi-a spus ca vara vor fugi ca prin minune, dar nici vorba de asa ceva. Ba mai mult, acum am citit ca vara este chiar mai rau din cauza alergenilor prezenti la tot pasul. Asa ca :(...
Numai bine.
anto

Mergi la inceput