Meniuri pentru Paste!
Raspunsuri - Pagina 4
noni930 spune:
Caroline, pentru aluat de pateuri incearca la
ABC EURO DELICATESSEN
3121 Sheppard Ave East (colt cu Farmacy)
...daca esti din Toronto.
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by Caroline
Simona_M foile de placinta le stiam, eu intrebam de aluatul de foietaj daca se gaseste pe undeva? Cand am plecat eu din Ro. era unul foarte bun acolo, adus din basarabia. Puteai sa faci orice pateuri din ele.
Aveti cumva cunostinta de asa ceva?
thx, C
cred ca te gandesti pa puff pastry sheets, gasesti la orice grocery store la sectiunea unde au prajituri si placinte inghetate. pepperidge farm este o firma care mie-mi place.
anne-marry spune:
am uitat fetele: mai fac si rulada de spanac cu sunculitza si cascaval si gogosele umplute cu crema de ou fiert si pasat cu smantana si altele umplute cu crema de branza nu f sarata...potrivita... si cu verdeata cu maoineza. sunt yami yamiiiiiii.
a! da! si vinetele le servesc separat si pfac rosii umplute cu pasta de ficat de miel sau ...de ce oi gasi
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
mimitete spune:
Caroline,
Ce cauti tu se numeste "puff pastry" si se gaseste tot in sectiunea cu alimente congelate la orice super-market. Patiseriile din Montreal vind si ele separat.
Numai bine,
Mihaela
Caroline spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Am incercat la IGA (cel mai aproape de mine) si nu am gasit Puff Pastry, mai caut...
La Saveta (mag.romanesc de pe Shepard) nu am ajuns inca.
Eu sunt in Toronto, este posibil ca aici sa nu se gaseasca?
Am gasit cela aluaturi pentru croissant, dar sunt aluaturi foietaj dulci. Eu vreau pentru pateuri (sarate)
Mai caut si va anunt daca gasesc.
C.
MJord spune:
Caroline,
La noi (AB) se gasesc la Save-on-Food si la Superstore (Loblaw)
Intreba de pastry sheets.
Gabriela & Stefan
maria m m spune:
Tort de Pasti
Ingrediente:
Pentru aluat
6 oua
. 150 g de zahar
. 1 plic de zahar vanilat
. 150 g de faina
. 50 g de amidon
. o coaja de lamaie data prin razatoare
. hartie pergament
Pentru umplutura
. 4 linguri de crema de cacao
. 1 foaie de gelatina
100 g de ciocolata amaruie
. 100 g de crema de nugat
3 galbenusuri
1 ou
. 3 linguri de zahar
. 1 plic de zahar vanilat
. 200 g de frisca
. 150 g de dulceata de caise
. 70 g de dulceata de zmeura
25 g de fistic macinat
. bomboane colorate si ciocolata pentru ornat
Mod de preparare:
Se separa ouale. Se bate albusul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga, pe rand, galbenusurile. Se adauga faina, amidonul si coaja de lamaie si se amesteca incet. Se toarna aluatul intr-o forma de tort pe al carui fund se pune hartie pergament. Se baga in cuptorul incins si se coace aproximativ 35 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa in forma pentru scurt timp. Se scoate din forma, se lasa sa se raceasca, se taie de 2 ori pe orizontala. Se obtin 3 blaturi de tort. Cele doua blaturi inferioare se ung cu crema de cacao.
Pentru umplutura se inmoaie gelatina in apa rece. Ciocolata si crema de nugat se topesc. Se bat galbenusurile, oul, o lingura de zahar si zaharul vanilat, pana se obtine o crema.
Se dizolva gelatina la foc mic si se adauga la spuma de ou, amestecand continuu. Se adauga treptat ciocolata topita si nugatul. Se amesteca frisca in ciocolata. Se pune crema in frigider si se lasa 15 minute sa se raceasca. Se incalzeste dulceata de caise dupa care se strecoara. Se ung cele doua blaturi inferioare cu un strat subtire de dulceata, restul dulcetei se pune deoparte. Se unge blatul de jos cu jumatate din cantitatea de crema de ciocolata. Se unge al doilea blat cu restul cremei. Se acopera cu ultimul blat. Se amesteca frisca ramasa cu zahar.
Se intind 2/3 din frisca, uniform, pe marginile tortului. Cu restul de frisca se orneaza tortul in felul urmator: se modeleaza 12 "oua de Pasti" imprejurul tortului. In mijlocul tortului se traseaza un cerc din buline de frisca. Marginile tortului se orneaza de asemenea cu 2 randuri de buline de frisca. Se incalzeste dulceata de zmeura, se amesteca bine, apoi se lasa putin sa se racoreasca. Se amesteca si restul dulcetei de caise, eventual se reincalzeste. Se umplu "ouale de Pasti" cu dulceata. Se orneaza cu fistic. Se pune tortul in frigider si se lasa cel putin 1 ora. Bomboanele colorate se plaseaza in mijlocul tortului doar cand va fi servit pentru a nu colora frisca.
Timp de preparare:
aproximativ 2 ore
miru&nana=>fetele mele frumoase
simonaM spune:
carolina incearca la food basic,zhers...acolo le gasesti la frigider(unde e frisca in cutie preparata,fructele inghetate,si sunt mai multe aluaturi)...sunt intr-o cutie galbena micutadon't worry....be happy.mona78
Laura B spune:
Fetelor, eu vreau sa va multumesc de informatii : am gasit Phyllo Pastry la Superstore, acolo unde mi-ati spus. Am vazut ca aveau si Puff Pastry in acelasi frigider. Voi ce pregatiti din Puff Pastry?
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro