muzica clasica???

muzica clasica??? | Autor: Rayuela

Link direct la acest mesaj

Nimeni amator de un concert de pian,de o Sonata lunii?Cind stateam in Romania mergeam tot timpul la concerte..ultimul a fost cel al lui Ceaikovski cu Dan Grigore la pian!!Extraordinar!!!
In rest,imi plac mult rusii,Rahmaninov in mod deosebit...bineinteles clasicii germani...chitara clasica..Erik Satie.
Voi ce preferinte aveti ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Un subiect bun!
Dar uite ce audienta slaba are. Oare chiar nu mai exista in tara asta valoare, sau aprecierea valorii.
Ador muzica clasica. Am descoperit placerea auditiei singura cu "Polonezele" lui Chopin.
Dar ce rar mai pot ajunge la o auditie...Trist!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Si mie imi place muzica clasica, Beethoven si Mozart, in special. Dar mai mult imi place opera, am fost relativ recent la "Traviata" cu Felicia Filip si a fost super. Pe de alta parte m-a dezamagit teribil "Lacul Lebedelor", cred ca nu sunt fan declarat al baletului.

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Eu am pata pusa, printre altele, pe un concert pt vioara de Bruch. E foarte frumos, amatoarelor de gen care nu l-au ascultat il recomand cu caldura!

Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Imi place muzica clasica. Im place si Dan Grigore. Ma intreb pe cand un concert cu el aici in Thailanda? Sotul meu mai facea cate un mic concert de chitara clasica (Ferdinando Carulli) dar de cand cu venirea in thai nu mai avem cu noi. Dar cel mai tare imi place vioara gen Paganini. Am perioade cand ascult anotimpurile lui Vivaldi zile in sir. Ascultam muzica calsica de pe cd-uri: Mozart, bolerolul lui Ravel, George Enescu, Strauss, nu e simplu de mers la concerte in Thailanda.

Toate bune de la Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Da, uite ca cineva a deschis si subiectul asta si sunt si cativa, acm putini ce-i drept, care mai iubesc muzica asta. Eu am o intreaga colectie de muzica clasica, aproape toti compozitorii, imi place tare mult , ascult destul de des, imi plac mai multi, fiecare cu stilul lui si de aceea imi place la fiecare cate ceva, depinde ce anume stil vreau sa ascult la momentul respectiv si de dispozitia pe care o am.
Oricum eu ii apreciez tare mult pe acesti adevarati oameni culti care ne-au lasat asa valori, si ii apreciez si pe cei care ii asculta.
Pacat ca in ziua de azi ...muzica lasa de dorit...
Imi pare tare rau ca nu prea pot sa merg la concerte...tare as vrea sa ajung o data la Viena macar la un concert de craciun, pe care il ascult de fiecare data.....

Monica si bebe Albert ( 2 luni)
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Pacat ca nu sintem mai multi amatori...Ma duc sa-mi pun o chitara clasica,sa-mi treaca oful.Ati ascultat o piesa de John Willia´ms,numita Cavatina??E minunata..unge la suflet
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Si eu sunt innebunita dupa Clayderman...Aveti idee daca gasesc pe net melodii cantate de el la pian? In rest, nu am acasa muzica din aceasta, dar cand aud ma unge la suflet...Si chiar mi-ar face placere sa procur! Chiar asa, bun subiect ati deschis!

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Rayuela, da chitara aia clasica mai tare ca sa aud si eu :).... Chiar, ce asculti? Si ce spui de Asturias, Paco de Lucia, John McLaughlin, Aldi Meola?
Si mie-mi place muzica clasica, dar cred ca sunt cam superficiala. Eu nu pot spune ca-mi place x cap coada,doar cate ceva de la fiecare.
Spre exemplu Beethoven: simfoniile 5 si 9, Sonata Lunii.
Carmina Burana
Asa: Mozart, Vivaldi, Chopin, Bizet, Rahmaninov, Ceaikovski,...eu ador baletul...Leah, trebuie sa mai vorbim despre balet, poate iti schimbi parerea ...
Rapsodia Romana ...
Mai sunt multe care imi plac,unele piese nici macar nu stiu cum se cheama, ale cui sunt...:(
Aici ascult un post francez, Couleur FM, dau muzica clasica f.buna. Dau si jazz, dar nu ce-mi place mie.
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Da si eu sunt indragotita de muzica clasica:Bizet "Carmen" Puccini "Tosca" "La Boheme" Giuseppe Verdi "La Travita"unde canta romanca noastra Ileana Cotrubas cu Placido Domingo Rossini"Il Barbiere Di Seviglia" Puccini "Madama Butterfly" si multe alte piese ,cand eram in Ro. mergea mai mereu la opera , aici mai putin ascult mai mult acasa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

antoioana,iti recomand de asemenea concertul pentru chiatara clasica de Rodriguez,se numeste Concierto di Aranjuez..si nu in ultimul rind,Bach,tot chitara clasica..un vis!!!
Ce dor mi s-a facut de Ateneu!!!

Mergi la inceput