muzica clasica???

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Buna!
De luni de zile ascultam o piesa care-mi placea foarte mult...si nu stiam ce este...pana intr-o zi cand am dibuit ca o aveam in interpretarea lui Paco de Lucia. Este vorba despre Concierto de Aranjuez a lui Rodrigo. E super!
Si-acu o intrebare: ati ascultat A. Dvorak? Eu nu... si as incepe cu simfoniile 6,7,8,9 si un concert pt. violoncel. Ce spuneti? Aveti poate alte sugestii pt. inceput?
Numai bine!

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

quote:
Originally posted by antoioana

Buna!
De luni de zile ascultam o piesa care-mi placea foarte mult...si nu stiam ce este...pana intr-o zi cand am dibuit ca o aveam in interpretarea lui Paco de Lucia. Este vorba despre Concierto de Aranjuez a lui Rodrigo. E super!
Si-acu o intrebare: ati ascultat A. Dvorak? Eu nu... si as incepe cu simfoniile 6,7,8,9 si un concert pt. violoncel. Ce spuneti? Aveti poate alte sugestii pt. inceput?
Numai bine!

Intr-adevar,Concierto de Aranjuez e o capodopera!!Eu am fost in Spania chiar in Aranjuez,numai ca sa inteleg mai bine,de ce tocmai acest loc l-a fascinat pe compozitor!Si am inteles de ce,e minunat!!!
Dvorak cunosc un pic,nu prea am ascultat,am numai niste fragmente pe cd-uri,dar o sa ma pun pe ascultat!
Toate cele bune!

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

anto sa nu ratezi simfonia a-9-a de Dvorak ("Din Lumea Noua" - parca asa se mai cheama) care e cea mai faina dintre simfoniile lui (parerea mea, desigur!!)
Rayu, chiar azi ma gindeam la subiectul asta ca era sa innebunesc!! Am ntrat intr-un magazin "Tiger" (cred ca si prin Suedia sint), ale de cumperi lucruri la 10 sau 20 de coroane...si maaai, am gasit CD cu muzica clasica la 1 coroana!!! Nu-mi venea sa cred Din greseala am luat 2 CDuri la fel, asa ca unul e al tau!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Acu vazui si eu subiectul ... Eu ascult cu drag muzica clasica, rusii imi merg la suflet in special. Pe vremuri aveam un prieten care ma baga la Ateneu, de puteam si eu sa vad spectacole ca lumea... Asa l-am vazut si eu pe Dan Grigore cintind Grieg. Mai ce rezonanta avea sala de la Ateneu! Si stateam pe locurile din avanscena si se audea toata orchestra nu numai instrumentele de linga mine.
Iar la muzica de opera am ajuns sa ascult multumita lui Mario Lanza... ca multa vreme am considerat muzica vocala inferioara unei orchestre sau unui recital la pian. Acu cint eu insumi intr-un cor mic, si descoper ce placere face muzica vocal-corala.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Am atins limita de 5 piese pe zi!!!
2 Hungarian dances de Brahms, un Peer Gynt, uvertura de la traviata si-o greseala si asta a fost!!
mai ma duc si miine, multumesc fetele pentru site,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

anto sa nu ratezi simfonia a-9-a de Dvorak ("Din Lumea Noua" - parca asa se mai cheama) care e cea mai faina dintre simfoniile lui (parerea mea, desigur!!)
Rayu, chiar azi ma gindeam la subiectul asta ca era sa innebunesc!! Am ntrat intr-un magazin "Tiger" (cred ca si prin Suedia sint), ale de cumperi lucruri la 10 sau 20 de coroane...si maaai, am gasit CD cu muzica clasica la 1 coroana!!! Nu-mi venea sa cred Din greseala am luat 2 CDuri la fel, asa ca unul e al tau!!!

pozulici

Sarimina tanti lulutza!

poze Amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Am inteles, Lilanda! Cu a 9-a incep. :)Va spun pe urma ce simtzii. :))
Rayuela, da' tu ai prea mult timp liber cu bb asha mic. :)) Spui ca ai fost in Aranjuez? Ce frumos! Niste poze de pe-acolo n-ai?
Andrada, nu esti singura frustrata pe chestia cu limita de 5 piese :), dar e bine si asha, nu? Sa ne spui si noua la ce mai tragi cu urechea!
Aschiutza, ce bine de tine! Eu rag ca un magar. Cel mult cant un La multi ani...:))
Pupici!

Mergi la inceput

aaaa,pai la Aranjuez am fost cind eram tinara si nelinistita..acuma cu cupil,abia ma duc la alimentara.Am poze,dar nu pe computer,sa vad daca pot sa le scanez..e intr-adevar superb!!

poze Amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Azi am descoperit-o pe Violeta Dinescu pe site-ul cu muzica clasica. Am mai ascultata Rapsodia Ungara in C de Lizst si Concertu nr 1 pentru pian de Ceaicovski, si Paganinni cu La Campanella
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelp spune:

cui ii place Cleiderman si vrea un album selectie mp3 sa/mi dea un PM
sa/mi dea adresa de mail si vi le atasez

Mergi la inceput