muzica clasica???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Ei, da' voi chiar nu mai suflati nimic? Ce mai ascultati? Take five va place?
Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

antoioana,bravo ca ne-ai dat desteptarea!!!
Eu nu prea am mai avut timp sa ascult in liniste nici un concert,in schimb ii pun bebelusei Mozart si culmea,asculta atent,ba chiar adoarme,daca e in surdina.
Si pentru sufletelul meu,mai pun bucati din Beethoven,dar nu am posibilitatea sa ascult un concert de la cap la coada..

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nelke spune:

...Ce subiect minunat !
(acum cind va scriu ascult "Concerto pour hautbois, cordes et continuo en ré minor -Adagio" / Alessandro Marcello;)

Dar ce ziceti de Edward Grieg ? De ex. Peer Gynt / Chanson de Solveig ? Ah, ca sa fiu si mai convingatoare īl ascult chiar acum, īn timp ce va scriu: egal de unde vii si cum ti-a fost (pīna acum) ziua... aceasta muzica īti mīngīie sufletul, te catalizeaza, te face sa fii iarasi bun, pare sa te aduca la limpezi radacini de īntelegeri, cele care nu se pot explica īn cuvinte...asculti si speri ca nu se termina... ca revine, cu mīngīierea -si revine, iar si iar ! Iar si iar, asa, apoi ASA, ah !
Ascultati-o si voi si veti vedea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Nelke,si mie imi place foarte mult Grieg.Privind peisajul nordic,ii pot intelege delicatetea si subtilitatea...
Chiar...mi-a venit in cap alta intrebare..voi cintati lavreun instrument muzical?eu am avut niste tentative la chiatara,dar dupa ce mi-am terciuit buricele degetelor si am vazut ca nu sint in stare decit sa fac 2-3 acorduri,m-am lasat pagubasa.Si la pian mi-ar fi placut..dar nu stiu decit cu 2 degete inceputul de la Fur Elise

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Ce subiect si abea acum il vad...
De muzica de orga ce ziceti ?
Cand eram la SIbiu, vara in fiecare miercuri la ora 18 erau concerte la Biserica Evanghelica. Dupa ce m-am transferat aici, de cate ori m-am nimerit vara acolo m-am dus la concert. Iarna concertele filarmonicii erau joi seara. Cand se facea orarul, joia dupa masa era blocata pentru concerte.
Inainte de 1991 trageam cate o fuga la Bucuresti de cate ori era vreun concert mai serios. Dupa, se cam scumpisera biletele de avion asa ca nu-mi mai permiteam escapade.
Aici, din nefericire imi cam lipsesc concertele, nu pentru ca n-ar fi, ci din cauza preturilor care de multe ori sunt cam maricele. Am mai fost pe la concerte de amatori la cabane la munte sau la diverse festivaluri locale. (iar calitatea interpretarii este excelenta)
Muzica clasica nu lipseste din masina la condus. Iar de cand cu mutarea,la biblioteca am si cd-uri cu muzica clasica, deci pot asculta aproape orice vreau.
Totusi imi lipsesc concrtele de orga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

M-am indragostit de muzica clasica dupa ce am vazut filmul "Anonimul Venetian" cu muzica de Albinoni.
Daca aveti sansa, ascultati concertele pentru oboi.
As revedea si filmul, dar din pacate aici nu stiu cum sa dau de el, nu stiu nici macar titlul corect in italiana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nelke spune:

"Simt ca fara ea
nu pot respira,
casa mi-e pustie fara ea..."

...Am nevoie de voi; macar din umbra, īmi permiteti, nu-i asa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Eu ascult muzica clasica de pe la 4 ani, cand tata, care e mare meloman, ma lua pe genunchi si-mi explica semnificatia fiecarui sunet. Datorita lui cred ca am vazut "Spargatorul de Nuci" la Opera de cel putin 5 ori si l-as vedea in fiecare luna daca as putea. In copilarie asta era bucata muzicala preferata. Acum cel mai mult imi place Concertul nr 21 pt. pain de Mozart. Mozart e compozitorul meu preferat dar imi plac multi, multi altii. Anul trecut am facut un efort financiar si am cumparat "Colectia Millenium" care contine cam tot ce-i mai important din muzica clasica. Il recomand cu caldura tuturor amatorilor de gen!

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuche spune:

Da, anangel-lexi, ai dreptate in privinta colectiei Millenium. E super. Aici l-am descoperit pe Grieg care imi place la nebunie (apropo de ceea ce spunea Nelke). Are o muzica atat de linistitoare !!!
mai ascult cu placere Ravel, Chopin si cam tot ce inseamna concert de pian.

Va pupacesc,
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

In Romania se asculta foarte multa muzica clasica.

In special la nunti...

Sarmalele "intra" intodeauna pe Strauss - Radetsky March.

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput