muzica clasica???
Raspunsuri - Pagina 2
Ira spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Eu am pata pusa, printre altele, pe un concert pt vioara de Bruch. E foarte frumos, amatoarelor de gen care nu l-au ascultat il recomand cu caldura!
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
L-am cantat la examen in clasa a 8-a.
Compozitorul meu preferat e Bach.
Ira spune:
quote:
Originally posted by anda141
Pacat ca in ziua de azi ...muzica lasa de dorit...
Monica si bebe Albert ( 2 luni)
http://community.webshots.com/user/monica1816
Nu cred ca trebuie generalizat. Exista si muzica contemporana exceptionala.
conchita spune:
quote:
Originally posted by antoioana
Si ce spui de, Paco de Lucia, John McLaughlin, Al DiMeola?
what? nu se poate! esti prima pe care o intalnesc, chiar si virtual, de-mi enumera preferatii io l-as adauga si pe nebunul de Joe Satriani aici, daca nu va e cu suparare. pe cel din urma plus Steve Vai i-am ascultat in concert anul trecut, wow :)
lai spune:
Paco de Lucia am fost la un concert acum cateva saptamani, nu mi-a venit sa cred cand am aflat ca urma sa vina aici in campus, au fost doua ore superbe, multumesc ca m-ati facut sa-mi amintesc si sa retraiesc acea bucurie
Lai
danais spune:
Rayuela, si mie imi plac rusii tare mult, mai ales Rahmaninov, Prokofief, Ceaikovski, Rimsky-Korsakov, Shostakovich. Eu am avut norocul sa am o profesoara de rusa exceptionala in liceu, care nu se rezuma la silabisirea neroada din manual, ci ne punea discuri cu muzica clasica ruseasca, ne citea din marile capodopere (daca nu intelegeai, pierderea ta). M-am indragostit astfel de compozitorii rusi mai mult decat de altii, datorita acestei femei deosebite.
Daniela si Denisa
Rayuela spune:
danais,unul din motivele pentru care as fi vrut sa invat rusa,a fost dorinta de a citi marii clasici in original...cit priveste muzica,nu am simtit pe nimeni atit de aproape de suflet,ca pe Rahmaninov si al sau concert nr 2 pentru pian.L-am ascultat in mai multe variante,cel mai mult mi-a placut cu Richter la pian..De asemenea ,Ceaikovski e unul dintre favoriti.
Paco de Lucia e unul dintre cei mai subtili chitaristi..intr-adevar.Tot pentru amatorii de chitara clasica mai recomand:
Francisco Tarrega:Rosita;Julia
Fernando Sor:Theme and Variations
Heitor Villa-Lobos:Prelude nr 1
Rodrigo:Concierto de Aranjuez
Francisco Tarrega:recuerdos de la Alhambra
Isaac Albeniz:Sevilla
antoioana spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by antoioana
Si ce spui de, Paco de Lucia, John McLaughlin, Al DiMeola?
what? nu se poate! esti prima pe care o intalnesc, chiar si virtual, de-mi enumera preferatii io l-as adauga si pe nebunul de Joe Satriani aici, daca nu va e cu suparare. pe cel din urma plus Steve Vai i-am ascultat in concert anul trecut, wow :)
conchita, ma bucur ca te-am scutit de scris in ceea ce-i priveste pe cei trei. eu una nu ma supar ca ai amintit si de ceilalti, dar iti spun sincer ca pe mine nu ma mai tin baierele sa ascult Satriani, Vai, Zappa, Hendrix...oare am imbatranit Cel mult asa...un Crying cu Satriani...si-mi imaginez ce inseamna sa mergi la un concert cu ei!!!Eu n-am fost :(.
quote:
Tot pentru amatorii de chitara clasica mai recomand:
Francisco Tarrega:Rosita;Julia
Fernando Sor:Theme and Variations
Heitor Villa-Lobos:Prelude nr 1
Rodrigo:Concierto de Aranjuez
Francisco Tarrega:recuerdos de la Alhambra
Isaac Albeniz:Sevilla
Rayuela, mercic pt. lista! Eu chiar mi-am notat, constiincioasa . Tarrega este unul dintre preferatii sotului...la modul total...si selectiv Villa Lobos, dar eu nu i-am prea ascultat :((. O voi face!
Danais, super ce asculti tu! Daca mai stii si rusa si poti citi lit. rusa in original, .
Numai bine.
anto
Rayuela spune:
antoioana,am uitat piesa mea preferata,care o sa te unga la suflet..incearca sa o gasesti,pentru ca e o capodopera..parerea mea:Stanley Myers:Cavatina!!Auditie placuta!
antoioana spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
antoioana,am uitat piesa mea preferata,care o sa te unga la suflet..incearca sa o gasesti,pentru ca e o capodopera..parerea mea:Stanley Myers:Cavatina!!Auditie placuta!
Ieri am ascultat-o! Super. Mai vino cu idei din astea!
anto