...Salut tuturor! Am nascut, in decembrie 2003, un baietel. Problema mea & a sotului: eu sunt angajata cu Contract De Drepturi de Autor si, din ceea ce mi s-a spus pana acum, nu as beneficia de CIC + indemnizatie. Solutia normala: sa ceara sotul. Sotul a lucrat de la mijlocul lui Februarie anul trecut, dar patronul, ca sa se scuteasca putin de plata darilor catre stat, l-a tot amanat cu incheierea Contractului de Munca & i l-a facut doar cu data de 1 Aprilie!! Din informatiile mele, in 17 Martie a fost emisa o Ordonanta, in urma careia se cer 10 luni ca stagiu de cotizare CAS celor ce au devenit asigurati dupa data emiterii ei; celor ce au devenit asigurati inainte de 17 Martie li s-ar cere un stagiu de cotizare de doar 6 luni. Ceea ce s-ar fi intamplat si in cazul sotului meu, daca patronul i-ar fi facut Contractul de munca la timp; evident, am fi primit CIC in acest caz. Cum ni se cer 10 luni de cotizare, iar pana in Decembrie sunt numai 8, nici nu se pune problema.
Exista martori care pot confirma ca Alin - sotul meu - a lucrat din februarie acolo; procesele verbale pe care le-a semnat, la schimburile de tura, in perioada februarie-aprilie AU DISPARUT, in mod convenabil pt. patron!! Intre timp, dupa ce am nascut eu, s-a vandut firma si altcineva e patron acum, deci e vorba, practic, de fostul patron. Singura idee care imi vine e sa recurg la justitie - intrebarea e: am un caz? ...Si am sansa sa castig impotriva fostului patron? Daca da, cer doar un soi de despagubiri materiale sau...cer, practic, sa-mi plateasca dumnealui, din buzunarul propriu, indemnizatia pe care am fi primit-o, pe 2 ani de zile, daca dumnealui ar fi respectat legea??
In situatia relevata de tine, sunt sanse minine sa castigi eventualul proces cu angajatorul sotului tau.