cat platiti o bona in bucuresti?

cat platiti o bona in bucuresti? | Autor: moana

Link direct la acest mesaj

Cu cat va platiti bona mamicilor din bucuresti? cate ore sta si care ii sunt atributiile? face de mancare pentru bebe? ii spala? ii calca? o chemati si in week-end? daca o chemati in plus cum ii platiti?

moana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

O bona in Bucuresti costa cam 100$/luna, pentru 8-9h/zi, 5 zile/saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Noi am platit 100$ pe luna. Doar ii facea papa la bb, nu spala, nu calca si nu facea nimic altceva, dar am acceptat pt. ca statea nonstop si se juca cu bb, iar el era f. fericit. Depinde, unele mai fac si treaba in casa. Ma andesc ca mai ales cineva care se ocupa de un copilas mai mare, sa zic, peeste doi ani, unele fac treaba si dc. au rija de bb mic.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Bona mea (pe care o am de mai mult de 2 ani) vine de luni -vineri, 9-18.00 si doua sambete pe luna 9-16.00 (sau una cateodata).
Are grija de Tudor ( 2 ani si 4 luni), ii face mancare si ii spala hainutele, la noi inca nu se pune problema de calcat pt el, insa mai imi calca mie cate ceva usor (camasi, in special).
Norocul este reciproc: Tudor este foarte cuminte asa ca bona poate sa faca o multime de lucruri impreuna cu el, dar si doamna este genul care nu ar sta pe canapea degeaba sa citeasca o revista, asa ca isi gaseste tot timpul ceva de facut ( de ex, da cu mopul pe gresie cand el doarme)
Eu ii dau 3.500.000 lei pe luna, plus bonusuri sau cadouri cand e cazul (martie, Pasti, ziua ei, Craciun). In plus, parintii mei o plac tare mult si ii mai trimit si ei cate o atentie tot cu ocaziile de mai sus. Toate vacantele legale i le platesc integral, plus concediul meu cand ea are liber.
Cand o chem mai mult in weekend sau o tin mai mult seara ii calculez cam cate ore si ii dau bani suplimentar. Ultima situatie o evit, caci nu ii convine.
La capitoul defecte era mersul in parc (IORul e cam departe) insa avem noroc ca a aparut un mini-parc in apropiere si acum e OK si asta. La calitati, este genul care stie multe cantecele/poezii si are multa rabdare sa ii explice baietelului si sa se joace cu el.
Pot spune ca am avut noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

eu ii dau 4.000.000 pt 10 ore si jumatet plus transport. Nu ii face decat laptele si ii mixeaza piureul. Restul e facut de mine cu o zi inainte. Nu o las sa spele hainele la bebe si nici curat in casa. Oricum , din aprilie, pt ca ma reintorc acasa, am sa-i dau 3 milioane si nimic altceva in plus, pt 7-8 ore.

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

3.000.000/luna. De la 8 la 17.00. Daca o rog sa stea mai tarziu sau in weekend vine si nu ii dau bani in plus (dar cer doar cand e absoluta nevoie). A stat cu Monica in noaptea de Revelion (ea s-a oferit - "sa va distrati si voi, mama, ca munciti mult".
Face mancare pt. bb, spala doar daca are posibilitatea (principala sarcina e sa fie cu ochii pe Monica). Mai face ce are ea chef (eu nu i-am zis niciodata) - gen strange rufele de pe balcon sau strange jucariile sau aranjeaza hainutele Monicai in dulap.

Si eu ii iau cadouri de ziua ei si de Craciun - mi se pare normal - ne intelegem f. bine, sta cu Monica de cand avea Monica 3 luni si acum are 1 an 1/2.

Monica si Sorana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

3.000.000/luna
program- de luni pana vineri 8.00-18.00, dar sta singura pana pe la 20-20.30. Cand o trimit acasa zice, lasati ca nu ma asteapta nimeni acasa.
vine si in we daca o chem sau mai ramane pana seara tarziu daca vrem sa iesim in oras.
cu bb vorbeste tot timpul, se joaca cu el, ii canta, afara sta cu el; cel putin 2 ore/zi, are grija la biberoane, le spala si fierbe cu sarg, la fiecare schimb de pamapers unge bine copilul cu fel de fel de creme.
face cumparaturi( paine, iaurt, legume, etc), calca. spala, gateste pentru bb, uneori chiar si pentru noi si mai da si cu matura sau cu mopul. Din cand in cand mai pune aspiratorul, mai scurteaza o pereche de pantaloni, mai coase o rufa, ce mai, e de milioane.
cadouri ii facem si noi si in plus ii mai dau haine sau incaltaminte aproape noi sau alimente. Cand calca pentru fratele meu o platesc separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

eu platesc 3.000.000 lei de baza, la care se adauga prime si bonusuri cand sta dupa program(aproape mereu in ultimele 3 luni)..si face de toate in casa, adica spala, calca, face si ceva mancare, foarte rar, dar in rest, curatenia in casa, etc...eu numai gatesc si mai fac curatenie generala...sunt super multumita de ea..si sta 10 ore de baza plus min 1 in plus+din doua in doua sapt sambata, juma de norma adica 5 ore

Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

4.000.000/ luna face ordine prin casa, mancare pt catalina, cateodata mancare si pt noi ( un singur fel), 5 zile/ saptamana, de la 8.30 la 18.30. O mai tzine pe catalina in w/e daca am nevoie.

Love is all around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Nu mai aveti o bona si pentru mine?
Imi trebuie ceva temporar pe perioada vacantei de vara...

4 ani - februarie 2004
http://www.babiesonline.com/babies/o/oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anushka spune:

Bianca,
Si noi stam in Titan si cautam o bona buna la suflet si simtita ca a ta.Sti vreuna?
Anushka

Mergi la inceput