Retete simple
Paste Alforno:
Se fierb pastele in apa cu sare. Se scurg si se spala.
Se rade branza, cascaval, se taie marunt sunca sau kaiser, se pun peste paste Deasupra se toarna un ou batut daca va place. Se pun la cuptor. Cand se scot se mai pune putin cascaval ras. Se servesc calde. Pofta mare!
Raspunsuri
Doris.S spune:
Pui cu smantana
Se dezoseaza carnea de pe pieptul de pui si/sau de pe pulpe. Se taie in cuburi de 2-3 cm si se rumenesc putin. Ca sa fie carnea frageda se inabusa in putina apa. Se scoate carnitza din tigaia in care s-au prajit, se pune in alta cratita si se adauga smantana, sare si delikat. Eventual putina verdeatza. Pofta buna, mai copii!
Doris.S spune:
Sos alb (pentru paste, cartofi fiertzi, etc)
Intr-o craticioara se pun pe foc mic - smantana, sare, patrunjel, piper alb (eventual o lingutitza de unt). Se toarna amestecul peste pastele fierte, scurse si spalate, cartofi fiertzi, etc.
Doris.S spune:
Sos de tomate (pentru paste):
2 Kg de rosii se pun pe rand in apa clocotita 2 min, apoi se scot si se pun in apa rece tot 2 min. Se pun in blender, se adauga acolo ulei, usturoi taiat marunt si rumenit putin inainte, oregano. Amestecul se pune pe foc mic iar cand fierbe se adauga sare, piper alb, ulei de masline si la sfarsit cand se opreste focul se presara patrunjel taiat marunt. Mananci pana
delphin spune:
Super Doris !Chiar ca sunt simple retetele tale, multumesc pt. idei si ....dai inainte!
Doris.S spune:
Ostropel cu ciuperci
Ciupercile proaspete curatate si spalate se frig in cratita de teflon cu putin unt. Piciorusele puteti sa le taiati rondele. Separat, in alta cratita se face un sos alb: se pune iarasi putin unt, condimente, usturoi. cand usturoiul incepe sa miroasa se toarna o cana de apa si se lasa la foc mic. Intr-un pahar se dezleaga 2 lingurite pline de amidon alimentar care se toarna in sos. Cand incepe sa se lege compozitia, se pune marar si se adauga ciupercile.
Mie imi place sa mananc cu mamaligutza.
Pofta mare, copii.
Doris.S spune:
Carnitza de vita cu sos de rosii
Carnea se taie cuburi de aprox 2-3 cm. Se pun in cratita la prajit cu putin ulei. Cand carnea incepe sa isi schimbe culoarea pe toate partile, turnati apa cat sa o acopere si lasati sa fiarba. Repetati procedura de cateva ori pana carnea se inmoaie. Incercati carnea cu o furculita sa vedeti daca se desprinde fasii usor. Cand observati ca s-a inmuiat lasati sa se evapore toata apa si lasati carnea sa se rumeneasca un pic. Apoi turnati peste ea rosiile date pe razatoare, sau suc de rosii mai gros, condimente dupa gust. Gabbriela, aici poti sa pui si paprica Lasati sa dea in 2-3 clocote si opritzi aragazul. Sosul trebuie sa fie un pic grosutz. Se pune la sfarsit patrunjel.
Puteti sa servitzi cu piure de cartofi, orez si chiar si asa, simplu.
Sa avetzi pofta.
Doris.S spune:
Apropos de paste,
puteti sa le mai servitzi cu sos de smantana cum e cel de la puiul cu smantana. Sunt foarte bune.
Gabbriela spune:
Doris, Thank you
Am facut pui cu smantana shi a ieshit super bun. Ammai facut shi sos alb...
Ai retzte foarte simple shi super bune... sa mai scri mai multe, ok? Shi ciorbitze, ok?
Gabbriela & Julian
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos