Retete simple
Raspunsuri - Pagina 2
Doris.S spune:
Ciorbitza de pui.
Se pun la fiert legumele tocate marunt: mai intai ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Cand sunt fierte adaugati ardei gras, cartofii si carnea de pui taiata cuburi. Cand sunt si cartofii fierti se pun rosiile date pe razatoare, sare, vegeta, pastele sau taiteii si se lasa la fiert pana sunt moi pastele. daca va plac si pastaile in ciorba, le puteti pune tot acum. Se adauga borsul acru sau se acreste cu zeama de lamaie dupa gust, se lasa pana mai da un clocot si se opreste focul. Verdeatza se pune la sfarsit pt a-si pastra aroma si culoarea.
Daca vreti ciorbitza de pui a la grec, adaugati odata cu verdeata smantana. Iar cand serviti ciorbitza mai adaugati smanatana pana devine vascoasa.
Sa avetzi pofta
Doris.S spune:
Am uitat sa spun ca ciorbitza se drege si cu un ou dupa ce se adauga si borsul si a dat in fiert. Se bate oul si se toarna cu polonicul din ciorbitza de pe foc, se amesteca si se toarna in oala. daca ciorba nu are si cateva scantei de grasime adaugati si putin ulei.
Laura _Oprescu spune:
esti mortala ...ma faci s aimi placa sa gatesc la ce simplu povestesti tu retetele astea...
Doris.S spune:
Cartofi la cuptor (simpli sau cu carne)
In tava de la cuptor se toarna ulei pana se acopera suprafata acesteia cu o pelicula subtire. Se aseaza cartofii taiati felii lungi (sau cum doritzi voi, insa mie imi plac taiati felii lungi si subtirele). Se adauga condimente, usturoi taiat marunt, suc de rosii pana se acopera stratul de cartofi. Daca nu aveti suc puneti pasta de rosii si turnati apa. Deasupra, se pun bucatzile de carne unse cu putin ulei si condimentate. tava se baga la cuptor si se lasa la foc mic pana se evapora apa si cartofii sunt fiertzi, coptzi si fragezi. Daca va place Oregano sau Cimbru, puteti presara putin inainte de a pune tava la cuptor. sa vedetzi miros de la usturoi.
E foarte simplu. Se pun toate alea in tava si astepti sa se faca mancarea.
Sorina-Alexa spune:
Mmmmm,ce bine suna,am sa incerc si eu retetele
Multumim Doris!
Sorina.
"If you respect others,they will respect you!"
http://community.webshots.com/user/sorina1982