Tusea in timpul sarcini!?!

Tusea in timpul sarcini!?! | Autor: Onilari

Link direct la acest mesaj

Tsesc de o saptamana si nu stiu ce sa mai fac, problema este ca tusesc asa de rau de ma doare burta.
Sunt gravida in 12 saptamani si am "reusit"sa fac faringita.Trebuie sa spun ca o forma destul de urata.O saptamana m-a usturat gatul groznic, dupa care a inceput tusea.
Am urmat sfatul medicului si am facul urmatorul tratament:
-oropivalone
-strepsils anestezic
-frectie cu carmol
-comprese cu cartof ras in jurul gatului
-ulei de pin(inhalatii si picaturi pe zahar)

Ce ma sfatuiti sa mai fac pentru oprirea tusei?

Onitoiu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Stai linistita, bb nu pateste nimic daca tusesti. Te doare burta si probabil si ligamentele, dar bb n-are nimic. Eu am patit-o in saptamana a 8-a si de atunci am facut 2 eco si bb e ok. Am tusit si la celalat bb al meu si e un copil perfect. Poti sa iei si paracetamol in caz ca faci febra. Eu am luat si ampicilina (tot la recomandarea medicului) si a fost bine. Curaj si insanatosire grabnica. Si ... nastere usoara.

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

...aaaaaa. Si am uitat sa-ti zic: eu am luat sirop STODAL (este un produs homeopat). Ar mai fi siropul de ceapa: la un litru de apa 4 cepe, 4 nuci crestate - cu tot cu coaja - ceai de musetel si lasi sa fiarba bine ceapa (am uitat, ceapa o pui cu coaja cu tot - iei si tu o foita 2 de pe ia si o speli - si daca e prea mare o tai in patru ca sa fiarba mai repede) si o sa-ti ramana putin lichid in care pui dupa ce-l strecori miere dupa gust (cand e cald ca se topeste mierea mai bine) si cand e rece lamaie. Iese tare bun. Eu il facean lui fiu-meu cand tusea si la 10 luni. Si mai poti sa-ti faci sirop dintr-o ridiche neagra scobita si pus zahar in scobitura si lasata asa cateva ore. O sa se adune un sirop.
Hai ca te-am innebunit.
Sanatate!

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

[quote Si mai poti sa-ti faci sirop dintr-o ridiche neagra scobita si pus zahar in scobitura si lasata asa cateva ore. O sa se adune un sirop.Lumi[/quote]

Buna!
Si eu sugeram mai demult siropul de ridichie neagra pentru tuse, dar mi s-a spus ca nu este recomandat femeilor gravide.
Sanatate, Madi

Mergi la inceput