Rinita alergica

Rinita alergica | Autor: DanaK

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 13 ani are rinita alergica.A fost operata de polipi de 3 ori si tot nu poate folosi nasul.A urmat si 2 ani tratamentul unui medic alergolog cu vaccinuri si buline,apoi 6 luni tratamentul unui homeopat,dar nu s-a rezolvat nimic.Imi este mila de ea pentru ca face basket de performanta si alearga numai cu gura deschisa.Imi puteti da niste sfaturi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ella spune:

quote:
Initial creeata de DanaK

Fetita mea de 13 ani are rinita alergica.A fost operata de polipi de 3 ori si tot nu poate folosi nasul.A urmat si 2 ani tratamentul unui medic alergolog cu vaccinuri si buline,apoi 6 luni tratamentul unui homeopat,dar nu s-a rezolvat nimic.Imi este mila de ea pentru ca face basket de performanta si alearga numai cu gura deschisa.Imi puteti da niste sfaturi?

dch

Evitarea factorilor declansatori este cea mai importanta masura terapeutica.Desi sa eviti acesti factori declansatori īn majoritatea cazurilor e aproape imposibil,dar se pot lua masuri pentru a reduce expunerea la alergene
.animale-pisica/cīine
.mucegai īn casa
.praf
.polenul
.fumul de tigara
.spray-uri cu miros puternic/parfumuri

spalarea nazala cu apa sarata..sau apa de mare(se gaseste sub forma de spray,īn farmacii) este o metoda simpla si eficienta pentru īndepartarea mucusului din nas.
Imunoterapia sub forma de injectii,picaturi,tablete..nu la fiecare ajuta(la sotul meu,de exemplu,nu a ajutat tot timpul!)Acum s-a hotarīt pentru acupunctura.sa vedem daca functioneaza..

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Urmaresc si eu cu sufletul la gura raspunsurile.
Eu am rinita alergica, dar intr-o forma destul de moderata (cu ceva Bixtonim, Aerius si Rhinocort tin lucrurile sub control) iar acum incep sa-l banuiesc si pe fiu-miu de asa ceva, a fost operat de polipi dar infundarea nasului mai persista intrucitva, ce-i drept are si amigdalele cam mari (dar neinfectate). Probabil ca o sa reiau periplul pe la ORL-isti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Si eu am avut si inca mai am, dar acum intr-o forma mult mai usoara, rinita alergica. La mine se manifesta astfel: in contact cu anumiti alergeni ( nici acum nu stiu exact care, sigur stiu de curent si praf ), incep sa stranut de multe, multe ori, incepe sa ma manance in nas si uneori si in jurul gurii, nasul mi se infunda si incepe sa-mi curga, ochii sa lacrimeze. Mentionez ca polipii nu-i mai am din clasa a treia, cand m-au operat de amigdale. Am avut o perioada tare proasta de vreo 1 an, asta acum vreo 4 ani, aproape nu mai suportam, facusem rani la nas de atata suflat. Am fost pe la vreo 3 doctori, am facut vreo 3 tratamente, nici nu mai stiu cu ce, fara nici un rezultat. Ultimul imi spusese ca urmeaza sa-mi faca niste injectii in nas, si mi-a fost asa de frica ca nu m-am mai dus. In schimb m-am dus la homeopat. Am facut tratament vreo 3-4 luni, si starea mea s-a ameliorat foarte, foarte mult. Si nu imediat, dar in timp de 1 an aproape am scapat. Acum mi se mai intampla f.f. rar. Exact ce tratament homeopat am urmat, chiar nu mai tin minte, dar cu siguranta stiu ei, doctorii homeopati.
Multa sanatate!

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 6 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Poate va ajuta:

http://www.avantaje.ro/sanatate/alergiaapr.html

http://www.astmasan.ro/pliante/7.html

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Si rinita mea s-a mai ameliorat in urma tratamentului homeopat. Stranut mai rar, simptomele sunt mai usoare, o nara o am tot timpul infundata, dar e bine in general. Polipii nu i-am scos, nu cred ca ar rezolva problema.
Maine ma uit pe reteta si iti scriu tratamentul, dar cred ca depinde foarte mult de organismul fiecaruia, de reactiile lui la mediu.
Mie doctorul mi-a pus tot felul de intrebari, multe din ele total pe langa subiect, dar am inteles ca in acest fel iti poate recomanda tratamentul potrivit.
Mult succes!

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Si eu am rinita alergica. A fost f nasol vreo 6-7 ani nu am putut respira si am folosit f mult Bixtonim. A rezultat rinita alergica complicata medicamentos(in forma asta am descoperit-o). Am fost si suspecta de astm, asa de rau ajunsesem. Dupa testele alergice(facute cu internare ca era sa fac soc anafilactic), a rezultat alergie f puternica la par de pisica(aveam animal), caine si praf. Am urmat tratament cu Rhinocort aqua spray nasal si am renuntat singura la Bixtonim (si evident la pisica)si dupa cateva luni eram ca noua. Acum pot spune ca nu mai am nimic, desi e boala cronica.
Am fost in tratament la Spitalul de alergologie Malaxa la dr. Popescu.
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by Andreutza

am renuntat singura la Bixtonim

Cum ai reusit, Andreea?
Ileana, cea cu Bixtonimul in buzunar 24/7.
P.S. La intrebarea de prin oracolele copilariei "Ce ai lua cu tine pe o insula pustie?" raspunsul meu ar fi "Bixtonim"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Din pacate si eu sufar de aceeasi afectiune. Sunt dependenta de Bixtonim/ Rinoufug de vreo 7 ani!!
Am incercat un tratament la Panduri cu niste mese cu nu stiu ce substanta - groaznic si fara rezultat.
Am incercat sa renunt singura la Bixtonim dar nu reusesc: ma trezesc noaptea ca ma sufoc, nu pot sa ma concentrez ziua la nimic!
Nu am incercat tratament naturist si as ramane datoare daca cineva care a incercat imi poate da un astfel de tratament.
Am inteles ca daca continui cu Bixtonim risc sa imi pierd mirosul de tot - de ceva timp sufar si de o diminuare a mirosului.
Tot asa am auzit ca in timp Bixtonimul poate da o sesibilitate a inimii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Poti incerca Rhinocort, fetitel mele ii rezolva problema f. eficient. Intreaba si medicul sau consulta prospectul, cred ca rau nu ii face, dar intreaba, totusi...

Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 11 luni) si Ramona (1 an si 10 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Ileana, am urmat tratamentul cu Rhinocort si in cateva luni nu am mai simtit nevoia sa-mi pun Bixtonim(nu mi se mai infunda nasul)(la inceput mi-am pus mai rar si apoi deloc). Medicul nu mi-a impus ci m-a lasat sa renunt in timpul meu pentru ca eram deja dependenta(ca drogatii)si nu puteam sa renunt brusc(ma sufocam si numai daca nu vedeam flaconul langa mine). Si nu imi puneam Rhinocort decat dimineata si seara cate un puf in fiecare nara.
Cu drag,

Mergi la inceput